NVIDIA Releases Alternate Graphics Drivers for macOS Sierra 10.12.5 (378.05.05.15)

Discussion in 'Graphics' started by tonymacx86, May 16, 2017.

  1. zizoorock

    zizoorock

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    1
    May 23, 2017 at 5:17 AM #51
    zizoorock

    zizoorock

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    1
    My config:asrock H97M pro / Intel Exon E3 1231 / Gigabyte 1050TI OC 4GB
    Serria could recongnize the Graphic Card, but the 4GB vram could not be recongernized correctlly, it shows 256M.
    I updated bios and all the drivers, did not work.
     
  2. funkthew0rld

    funkthew0rld

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    24
    Motherboard:
    ASUS K53e sandy laptop
    CPU:
    i3-2310M
    Graphics:
    HD3000
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    May 23, 2017 at 6:24 AM #52
    funkthew0rld

    funkthew0rld

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    24
    Motherboard:
    ASUS K53e sandy laptop
    CPU:
    i3-2310M
    Graphics:
    HD3000
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Today after reading this thread I bit the bullet and went a picked up a gigabyte 1050ti (windforce oc 4g), Installed the drivers and added the line to clover config, shut down the machine and changed the card out, rebooted and all seems to be good so far!
    I had a ati 7700 and it used verde.kext to fix black screen issue.. so after reboot sudo rm -r /path/to/verde.kext/
    Havent tried sleep yet as ati card wouldn't wake so have never used it.
    edit- sleep works as expected! woohoo!
     
  3. Trigue

    Trigue

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    21
    Motherboard:
    GA-P55-UD3L rev 2.3, socket LGA 1156
    CPU:
    Intel Core I7 860 @t 2.93 MgHz
    Graphics:
    Nvidia Geforce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5
    Mobile Phone:
    iOS
    May 23, 2017 at 8:57 AM #53
    Trigue

    Trigue

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    21
    Motherboard:
    GA-P55-UD3L rev 2.3, socket LGA 1156
    CPU:
    Intel Core I7 860 @t 2.93 MgHz
    Graphics:
    Nvidia Geforce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5
    Mobile Phone:
    iOS
    I updated to 10.12.5 successfully, but still can't my nvidia to work after driver update. I simply get black screen. I tried the method with a AGDPfix to patch, but no result, still black screen. Before that I didn't get any trouble with 10.12.4.

    Please give me a tipp to try....



    Edit : Problem fixed, changed the board ID, took that from Imac 14,2. Now works fine
     
    Last edited: May 23, 2017
  4. kylec

    kylec

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    346
    Motherboard:
    Gigabyte GA-H170TN
    CPU:
    i7-6700 / H170, 16GB
    Graphics:
    GTX 1050 Ti (sometimes Quadro P400), DP 2560x1440 + DP 4k
    May 24, 2017 at 12:05 AM #54
    kylec

    kylec

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    346
    Motherboard:
    Gigabyte GA-H170TN
    CPU:
    i7-6700 / H170, 16GB
    Graphics:
    GTX 1050 Ti (sometimes Quadro P400), DP 2560x1440 + DP 4k
    Hmmm, I will try that, so as to gather as much data as possible. But I would view using a system definition other than the one that corresponds to my CPU platform as a last resort.

    No reboots on IGPU, so I'm going to see what else I can figure out.
     
  5. Anastasius

    Anastasius

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    32
    Motherboard:
    GA-Z77X-UP5-TH
    CPU:
    Intel Core i7-3770
    Graphics:
    ASUS GTX 1070
    May 28, 2017 at 6:22 AM #55
    Anastasius

    Anastasius

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    32
    Motherboard:
    GA-Z77X-UP5-TH
    CPU:
    Intel Core i7-3770
    Graphics:
    ASUS GTX 1070
    Decided to give it a try. Doesn't work on ASUS GTX 1070, displays graphics card model as "NVidia chip model 7mb" but no acceleration and UI is very slow. Does anybody know how to fix it?
     
  6. MacPack

    MacPack

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Messages:
    106
    Motherboard:
    B85M-DS3H-A
    CPU:
    Xeon E3 1241 v3
    Graphics:
    Gigabyte RX 560 4GB
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    May 28, 2017 at 7:02 AM #56
    MacPack

    MacPack

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Messages:
    106
    Motherboard:
    B85M-DS3H-A
    CPU:
    Xeon E3 1241 v3
    Graphics:
    Gigabyte RX 560 4GB
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Stork likes this.
  7. Anastasius

    Anastasius

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    32
    Motherboard:
    GA-Z77X-UP5-TH
    CPU:
    Intel Core i7-3770
    Graphics:
    ASUS GTX 1070
    May 28, 2017 at 8:55 PM #57
    Anastasius

    Anastasius

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    32
    Motherboard:
    GA-Z77X-UP5-TH
    CPU:
    Intel Core i7-3770
    Graphics:
    ASUS GTX 1070
    Thanks but it doesn't help! I'm in Legacy mode so I can't use the NVRAM fix and I have everything set up in Clover (Inject Nvidia = NO and NvidiaWeb = YES) - it doesn't help.

    The driver is installed, no black screen I can see that Web drivers are active in the Preferences but they just don't work :(

    The definition is iMac 14,2
     
  8. hamlet423

    hamlet423

    Joined:
    Oct 10, 2012
    Messages:
    3
    Motherboard:
    GIGABYTE GA-H110M-A LGA 1151
    CPU:
    skylake i5 6500
    Graphics:
    nvidia 950
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Apple
    Mobile Phone:
    Android
    May 29, 2017 at 12:49 AM #58
    hamlet423

    hamlet423

    Joined:
    Oct 10, 2012
    Messages:
    3
    Motherboard:
    GIGABYTE GA-H110M-A LGA 1151
    CPU:
    skylake i5 6500
    Graphics:
    nvidia 950
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Apple
    Mobile Phone:
    Android
    I guess I might have picked a bad day to install my first hackintosh
    intel i5 6500
    gigabyte GA-H110M-A Lga 1151 motherboard
    cruicial 16 gb memory
    Sandisk ssd
    Nvidia 950 video card (took from another computer)
    used an old case--if I had just gotten a gigabyte intel cpu board instead of of amd board, I could have tried this a long time ago...

    I used my macbook laptop but it was already updated to macos sierra 10.12.5
    followed the install guide here-which was great

    unfortunately while the machine boots up, I can't get the nvidia web drivers to install--they do, and I reboot--and...it reverts back to the OSX version.

    Sound is also not working, but more important to get graphics working first.

    At least...it looks pretty cool! (i picked the typical imac, 27 inch imac late 2013) to avoid issues--no black screens yet

    (OOOPS)
    Just read on the NVRAM fix, and that made the nvidia drivers STICK finally- huge difference

    so the monitor on the displayport is working...but not hdmi...so I guess I wont be driving two 4K monitors yet...next project..eh?
    does anyone have any recommend cards that can drive two 4k displays at 60hz?
     
    Last edited: May 29, 2017
  9. kylec

    kylec

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    346
    Motherboard:
    Gigabyte GA-H170TN
    CPU:
    i7-6700 / H170, 16GB
    Graphics:
    GTX 1050 Ti (sometimes Quadro P400), DP 2560x1440 + DP 4k
    May 29, 2017 at 8:13 AM #59
    kylec

    kylec

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    346
    Motherboard:
    Gigabyte GA-H170TN
    CPU:
    i7-6700 / H170, 16GB
    Graphics:
    GTX 1050 Ti (sometimes Quadro P400), DP 2560x1440 + DP 4k
    You won't get 4k on HDMI 2.0. You need to use dual displayport. Or there is also supposedly a single displayport to HDMI 2.0 adapter (can't recall the brand, but it has been posted here somewhere) that can do 4k @ 60hz.
     
  10. hamlet423

    hamlet423

    Joined:
    Oct 10, 2012
    Messages:
    3
    Motherboard:
    GIGABYTE GA-H110M-A LGA 1151
    CPU:
    skylake i5 6500
    Graphics:
    nvidia 950
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Apple
    Mobile Phone:
    Android
    May 29, 2017 at 1:31 PM #60
    hamlet423

    hamlet423

    Joined:
    Oct 10, 2012
    Messages:
    3
    Motherboard:
    GIGABYTE GA-H110M-A LGA 1151
    CPU:
    skylake i5 6500
    Graphics:
    nvidia 950
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Apple
    Mobile Phone:
    Android
    Thanks! I just bit the bullet and got an evga 1060 card, with 3 DP 1.4 ports that should work...in theory
    uh
    how does one get a hackintosh ready for a gpu card upgrade?
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice