NVIDIA Releases Alternate Graphics Drivers for macOS Sierra 10.12.0 (367.15.10.05)

Discussion in 'Graphics' started by tonymacx86, Sep 21, 2016.

  1. josephpoon0506

    josephpoon0506

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    29
    Motherboard:
    Asrock H97M-itx/ac
    CPU:
    i7 4770k
    Graphics:
    Asus GTX 970 mini 4GB
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Sep 22, 2016 at 5:35 PM #41
    josephpoon0506

    josephpoon0506

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    29
    Motherboard:
    Asrock H97M-itx/ac
    CPU:
    i7 4770k
    Graphics:
    Asus GTX 970 mini 4GB
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    i upgrade from EI to Sierra.
    And installed the latest Nvidia Web driver for my GTX970.
    Unfortunately, i cannot startup properly after reboot. And i cannot modify the config.plist on Clover boot manager.
    Anyone can help or tell me how to add "NvidiaWeb=1" on Clover boot manager ?
    Thank a lots
     
  2. Helmi74

    Helmi74

    Joined:
    Jun 23, 2016
    Messages:
    83
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 22, 2016 at 5:59 PM #42
    Helmi74

    Helmi74

    Joined:
    Jun 23, 2016
    Messages:
    83
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    @josefphpoon0506 If you cannot boot then probably the Nvidia driver isn't your biggest problem. You should try to find the error elsewhere. After fixing it you should be able to boot into your system to edit your config.plist without the nvidia driver.
     
  3. Helmi74

    Helmi74

    Joined:
    Jun 23, 2016
    Messages:
    83
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 22, 2016 at 6:20 PM #43
    Helmi74

    Helmi74

    Joined:
    Jun 23, 2016
    Messages:
    83
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I have it working on 17,1 Sierra - no problem (not on a z170 though but on an Maximus VIII Hero)
     
    ccannon0 likes this.
  4. Minter

    Minter

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    16
    Motherboard:
    Gigabyte z170-hd3p
    CPU:
    i5-6500
    Graphics:
    Asus GeForce GTX 960 Turbo 4 GB
    Sep 22, 2016 at 8:06 PM #44
    Minter

    Minter

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    16
    Motherboard:
    Gigabyte z170-hd3p
    CPU:
    i5-6500
    Graphics:
    Asus GeForce GTX 960 Turbo 4 GB
    yes, on my El Capitan - 16.2, on my Sierra - 14.2
     
  5. ccannon0

    ccannon0

    Joined:
    Jul 6, 2013
    Messages:
    177
    Motherboard:
    Z170N-Gaming 5
    CPU:
    i5 6600k
    Graphics:
    GTX 950 Ti Boost
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 22, 2016 at 8:59 PM #45
    ccannon0

    ccannon0

    Joined:
    Jul 6, 2013
    Messages:
    177
    Motherboard:
    Z170N-Gaming 5
    CPU:
    i5 6600k
    Graphics:
    GTX 950 Ti Boost
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    What did you have to do?
     
  6. SwagBrah

    SwagBrah

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    34
    Motherboard:
    ASUS H97M-E
    CPU:
    Intel i5 4460
    Graphics:
    MSI GTX 750 2GB
    Mobile Phone:
    Windows Phone
    Sep 22, 2016 at 9:23 PM #46
    SwagBrah

    SwagBrah

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    34
    Motherboard:
    ASUS H97M-E
    CPU:
    Intel i5 4460
    Graphics:
    MSI GTX 750 2GB
    Mobile Phone:
    Windows Phone
    Here's the thing. I couldn't boot either. My PC would skip Clover and boot straight to Windows.
    But, I have a dualboot system, on the same SSD. And UEFI wasn't showing Clover in hardrive boot order. Just Windows Boot Manager.

    I couldn't boot after upgrading to Sierra, either.
    Here's what I did:
    1. Boot from USB (any Mac OS X USB, I've actually previously created macOS Sierra USB, just in case something goes wrong. An El Capitan Installation USB will do just fine (I think).)
    2. Even that required some changes while booting. You need to NOT USE safe mode, otherwise you can't mount EFI later (I couldn't). Try verbose & without caches. I had a few kernel panics, also... Anyways, whatever works for you, just get it to boot in your installation.
    3. After booting, use efi mount script v3, and after mounting, go to /EFI/Microsoft/Boot/ , find bootmfgw.efi & rename it, to something like bootmfgw.efi.bckp
    4. After that, Restart, go to BIOS/UEFI, and change Hard Drive Boot priority, to whatever works for you. Personally, BIOS made a "UEFI OS..." entry for me.
    5. But then again, I couldn't boot to Windows now, even though macOS worked.
    6. So I mount EFI again, and just changed my .bckp back to bootmfgw.efi, since I made an option in BIOS to boot Clover. I thought I'd give it a shot, and it worked.
    7. Restart & Boom, both work now, and Windows partition is selected as default, which is super nice, since before, it was macOS, and I use W10 a lot more. I couldn't change the default, back then, so this is nice.

    Also, you can't edit config.plist with Clover Config. Use efi mount script, find config.plist and open with text editor, then add nvidia web, like tonymacx86 EXPLAINED.

    My GTX 750 still works without that. Just got nvda_drv=1, like I had in El Cpt.

    The thing is, I got everything except audio to work. After upgrading to Sierra, my audio is gone. I relied on multibeast before, to give me audio for ALC887 and now there's no multibeast for Sierra.
    Funny thing is, I hear something coming from the speakers, like static, IDK, even though there are no audio devices shown

    I just got dualboot to work again, haven't messed with the audio yet.
     
  7. tiprya

    tiprya

    Joined:
    Dec 13, 2015
    Messages:
    7
    Motherboard:
    ASUS H170M-PLUS
    CPU:
    i5-6600
    Graphics:
    GTX970
    Sep 22, 2016 at 11:43 PM #47
    tiprya

    tiprya

    Joined:
    Dec 13, 2015
    Messages:
    7
    Motherboard:
    ASUS H170M-PLUS
    CPU:
    i5-6600
    Graphics:
    GTX970
    Can you explain the steps you had to do to get 17,1 working? It seems like lots of others are having problems.
     
  8. dasboot5

    dasboot5

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Messages:
    287
    Motherboard:
    GA Z97MX- GAMING 5
    CPU:
    I7 4770K
    Graphics:
    MSI GAMING GEFORCE GTX 750 TI
    Mac:
    Mac Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 23, 2016 at 12:03 AM #48
    dasboot5

    dasboot5

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Messages:
    287
    Motherboard:
    GA Z97MX- GAMING 5
    CPU:
    I7 4770K
    Graphics:
    MSI GAMING GEFORCE GTX 750 TI
    Mac:
    Mac Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Is the current Cuda release (web download) on Nvida's site valid only for 10.10.x or will it work all the way up to Sierra?
     
  9. gurji

    gurji

    Joined:
    Aug 22, 2012
    Messages:
    68
    Motherboard:
    Z77-DS3H (RIP),Z77 Extreme4, H77N-WIFI
    CPU:
    i7 3770K , i5 3570K
    Graphics:
    EVGA 1070 (3840x2160) , HD 4000 (1920x1080)
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Other
    Sep 23, 2016 at 12:43 AM #49
    gurji

    gurji

    Joined:
    Aug 22, 2012
    Messages:
    68
    Motherboard:
    Z77-DS3H (RIP),Z77 Extreme4, H77N-WIFI
    CPU:
    i7 3770K , i5 3570K
    Graphics:
    EVGA 1070 (3840x2160) , HD 4000 (1920x1080)
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Other
    Instantly restarts for me and my 970 unless I set my Onboard Graphics as my default option in my bios and use my 970 to power my secondary 4k monitor which works oddly. Sooo, I can use my onboard graphics and my 970 together but can't use just my 970 to boot. very weird.


    UPDATE: ISSUE HAS BEEN FIXED WITH A SIMPLE CHANGE TO iMac 13,2... Working perfectly now
     
    Last edited: Sep 23, 2016
  10. receivemusic

    receivemusic

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    22
    Motherboard:
    Gigabyte Z97X-UD3H
    CPU:
    Intel i5 4690K
    Graphics:
    EVGA GTX 750 FTW
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    Android
    Sep 23, 2016 at 12:55 AM #50
    receivemusic

    receivemusic

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    22
    Motherboard:
    Gigabyte Z97X-UD3H
    CPU:
    Intel i5 4690K
    Graphics:
    EVGA GTX 750 FTW
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    Android
    There are new drivers for Sierra 10.12. You could update from your System Preferences panel or download them from here:
    http://www.tonymacx86.com/threads/n...for-macos-sierra-10-12-0-367-15-10-05.200843/
    You can only install the new drivers AFTER you install the new OS.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice