Contribute
Register

NVIDIA Releases Alternate Graphics Drivers for macOS High Sierra 10.13.4 (387.10.10.10.30)

Joined
Sep 24, 2013
Messages
116
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
Vega
Mac
iMac, MacBook Pro
Classic Mac
eMac, iMac, Power Mac
Mobile Phone
iOS
Last edited:
Joined
Sep 19, 2017
Messages
21
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD3
CPU
i7-6700K
Graphics
GTX 1060
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Ok, here it goes:

I'm reaching out to all of the great, amazing people in this community for your help. This is my first Hackintosh build (wife and I have named her Ripley - from the Alien series). She had been working pretty well with a few exceptions. The ultimate goal is to get full acceleration and the best rendering speeds in FCPX/Motion (which I use primarily) and Adobe AE and some other apps.

When it was working at it's best, I would have artifacts appear in the preview of some of the generators and plugins in FCPX (mostly motionVFX plugins) and normal video footage. I've uninstalled and reinstalled them to no avail. I'm aware it has to do with something in my setup. I've read through most of the comments in this post to try and find the best way to resolve this and here's where I'm at:

1. Do I try to fix what I currently have by changing a number of settings?
2. Do I erase it all and start from scratch? (really don't want to do this)

I've included a zip file with everything I can think would be needed to make an assessment (config.plst file, screen shots of S/L/E folder and L/E folder, etc.) and some additional screen shots. My current SYMBIOS is iMac 14.2 (thinking this should be changed), I'm using Clover Configurator 4.60.3.4, and my specs are:

Gigabyte-Z170X-UD3
Intel Core i7 6700K (Skylake)
32GB RAM (2x16gb BallistiX Sport)
EVGA GeForce GTX 1060 6GB SSC GAMING ACX 3.0

I thank you all in advance for your help, wisdom and advice.
=)

Rodney
 

Attachments

Joined
Sep 24, 2013
Messages
116
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
Vega
Mac
iMac, MacBook Pro
Classic Mac
eMac, iMac, Power Mac
Mobile Phone
iOS
1. Do I try to fix what I currently have by changing a number of settings?
2. Do I erase it all and start from scratch? (really don't want to do this)
I'm sure you'll find all you need on tonymacx86 site but you might try these links. On the guide scroll down to Skylake. My rig isn't z170, so this is all I can offer you. I hope you read all the posts in this thread.
https://www.reddit.com/r/hackintosh...ings_of_a_hackintosher_a_sorta_brief_vanilla/
https://pastebin.com/vhC9wreA
https://imgur.com/a/O7omt

The bottom two are referenced in the first. Take all this with a grain of salt, but the comparison might be useful.
 
Joined
Apr 20, 2011
Messages
62
Motherboard
Gigabyte Auros z390 Ulta
CPU
i9-9900K
Graphics
HD 630
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Because I can use them on my GTX 9xx series cards w/o any problems, like others with the same cards. Additionally, it appears to be a Skylake and newer system problem for the GTX 10x0 cards.
I have an Nvidia GTX 980 TI + i7 6700K and I experience the clunky stalls with the newest (387...30) drivers. The .106 drivers (released for High Sierra 10.13.2) work best for me.
 
Joined
Sep 11, 2015
Messages
11
Motherboard
GigaByte Z270N-WiFi
CPU
Core i7 7700K
Graphics
GTX 1060 3GB OC Ver.
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Laggy, for me, and I can that it's really slow..
 
Joined
May 13, 2014
Messages
169
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
Radeon VII
These are the most recent ones, I compiled NvidiaGraphicsFixup just a few minutes ago ant Lilu yesterday.
And I can confirm that the lag is gone now and even better, all the other problems like x-plane taking forever to quit are gone!
The files are version 1.2.5 NvidiaGrapicsFixup and 1.2.3 Lilu.
Cheers for compiling.

I can confirm these two kexts have completely fixed the lag issues for me with the latest Nvidia drivers. Woohoo!
 
Joined
Feb 24, 2013
Messages
2,282
Motherboard
ASUS WS X299 SAGE/10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
This does not answer my question; I do not intend to buy AMD GPU. I can simply revert back to .106 version, but I want to understand how other people no longer experience lag while I do...even with similar configurations. My gut says it has something to do with kexts, config.plist file or my method of getting the drivers via the Benjamin.dobell nvidia-update script. Suggestions are greatly appreciated, thank you.
It answers your question if you want instant performance boost. The answer is AMD.

You are asking the impossible here. People are getting varying performances with nVidia cards. Some works, some doesn't. Some applications lag, some don't lag. Some modified WebDrivers work, some doesn't.

I just don't want to spend time with "experimental" GPUs. Time is too precious and we have other things to worry about.

If you want "unofficial" and "non-tested" support go with nVidia. You will get varying results with your modified WebDrivers. nVidia just has not optimized their drivers for a very long time.

nVidia will never dedicate enough resources to make their drivers "official" until Apple partners with them somehow and helps them out.

This MIGHT happen in the future since eGPU is now officially supported by Apple. However, if you want instant results, go get an AMD card and your troubles will go away.

I'm only stating this because I'm very pragmatic as a person, so take my opinion however you want. I'm just recommending a solution.

Also does a GPU brand really matter? Get what works best and you can always go back and forth whenever it suits you. Don't be blinded by labels.

Vega 64 is between 1080 to 1080Ti in terms of performance which is pretty damn good already.

I've personally moved on from nVidia to AMD due to this and have never been happier. It saved me so much time and effort trying to make nVidia GPUs work with every new release of macOS.

Now macOS 10.13.4 supports AMD OOB on modern cards without any kexts, it makes the deal way better too. Just plug and play.

I'm not here endorsing any company, I actually preferred nVidia for 10+ years even in real Macs like the Cheese Grater I would buy something like a 780Ti way back when it was a top line card.
 
Last edited:
Top