NVIDIA Releases Alternate Graphics Drivers for macOS High Sierra 10.13.3 (387.10.10.10.25)

Discussion in 'Graphics' started by tonymacx86, Jan 24, 2018.

  1. skandragon

    skandragon

    Joined:
    Dec 23, 2017
    Messages:
    15
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 24, 2018 at 6:00 PM #11
    skandragon

    skandragon

    Joined:
    Dec 23, 2017
    Messages:
    15
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    cammian likes this.
  2. ironwood

    ironwood

    Joined:
    Sep 24, 2013
    Messages:
    88
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z87X-OC
    CPU:
    i7 4770k, 4.3 GHz
    Graphics:
    EVGA GeForce 1080 Ti SC2
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    eMac, iMac, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 24, 2018 at 6:46 PM #12
    ironwood

    ironwood

    Joined:
    Sep 24, 2013
    Messages:
    88
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z87X-OC
    CPU:
    i7 4770k, 4.3 GHz
    Graphics:
    EVGA GeForce 1080 Ti SC2
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    eMac, iMac, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    As noted, the system preferences pane and the nvidia driver downloads link on tonymacx86, as well as skandragon's link, do not work. The link in post #1 does download the driver installer. But I would not install this driver. The driver files were withdrawn most likely because the driver is faulty. On my set up, I rebooted into the usual white apple progress bar, but then a small rotating white waiting circle (not a good sign), and then my screen goes black, but disk activity continues, reliving the black-screen-on-boot days previously fixed. Likely bad driver.
     
  3. mhmhiles

    mhmhiles

    Joined:
    Jul 25, 2012
    Messages:
    14
    Motherboard:
    GA-Z97-HD3
    CPU:
    i5-4460
    Graphics:
    750 Ti
    Jan 24, 2018 at 6:46 PM #13
    mhmhiles

    mhmhiles

    Joined:
    Jul 25, 2012
    Messages:
    14
    Motherboard:
    GA-Z97-HD3
    CPU:
    i5-4460
    Graphics:
    750 Ti
    Can’t even get to login screen with this. Rolling back with webdriver.sh
     
  4. Gregory26rus

    Gregory26rus

    Joined:
    Jan 24, 2018
    Messages:
    1
    Motherboard:
    Asus Z 170 Pro Gaming and Acer Nitro 5 Laptop
    CPU:
    i7 7700K and i7 7700 HQ
    Graphics:
    GTX 1060 + Intel HD630, GTX 1050 Ti (Off) / HD630
    Jan 24, 2018 at 6:54 PM #14
    Gregory26rus

    Gregory26rus

    Joined:
    Jan 24, 2018
    Messages:
    1
    Motherboard:
    Asus Z 170 Pro Gaming and Acer Nitro 5 Laptop
    CPU:
    i7 7700K and i7 7700 HQ
    Graphics:
    GTX 1060 + Intel HD630, GTX 1050 Ti (Off) / HD630
    Indeed, the system after the upgrade does not work stably. The video plays with jerks. I think the reason is lack of a Nvidia CUDA driver. 2018-01-24_21-49-42.jpg
     
  5. izo1

    izo1

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    1,171
    Motherboard:
    Gigabyte X299 Designare EX
    CPU:
    i9-7900x
    Graphics:
    Vega FE 16GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 24, 2018 at 6:59 PM #15
    izo1

    izo1

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    1,171
    Motherboard:
    Gigabyte X299 Designare EX
    CPU:
    i9-7900x
    Graphics:
    Vega FE 16GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I feel like Apple opened up a pandoras box for nVidia users with this update.

    I know they know about the nVidia issues even on real Macs with nVidia GPUs. They might release a smaller patch to fix this, hopefully....or 10.13.4 might fix this issue.

    In the meantime I have moved to AMD and keeping 980Ti's outside for now.
     
    SubtleGradient likes this.
  6. superic

    superic

    Joined:
    Nov 6, 2016
    Messages:
    125
    Motherboard:
    Gigabyte Z170XP-SLI
    CPU:
    i7-6700k
    Graphics:
    GTX 1070
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 24, 2018 at 7:14 PM #16
    superic

    superic

    Joined:
    Nov 6, 2016
    Messages:
    125
    Motherboard:
    Gigabyte Z170XP-SLI
    CPU:
    i7-6700k
    Graphics:
    GTX 1070
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Great work as usual, however, I'm bumping into some issues here after updating to 10.13.3. with the latest Nvidia driver.

    Issue: update went smooth and I installed the Nvidia driver manually through the provided URL. However, I booted into a black screen after the Apple Logo. the monitor is on, but there is just black screen shown.

    What I have tried:
    1. remove the Nvidia driver according to the method in this post:
    https://www.tonymacx86.com/threads/...er-on-high-sierra-black-screen-panics.234390/

    2. updated to the latest clover and removed OsxAptioFix2Drv-64.efi and EmuVariableUefi-64.efi. Then I install the new "OsxAptioFix3Drv-64.efi".

    (Credit to Scrambler77 in this post: https://www.tonymacx86.com/threads/macos-10-13-3-update.243852/page-10)

    3. Restart

    After that, I am still booting into a black screen after the apple logo.

    Does anyone know what might be the issue?
     
  7. anotherelectron

    anotherelectron

    Joined:
    Sep 24, 2017
    Messages:
    8
    Motherboard:
    b85M G
    CPU:
    Core i5 4440
    Graphics:
    GTX 750 TI
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 24, 2018 at 7:28 PM #17
    anotherelectron

    anotherelectron

    Joined:
    Sep 24, 2017
    Messages:
    8
    Motherboard:
    b85M G
    CPU:
    Core i5 4440
    Graphics:
    GTX 750 TI
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    should I install this version?
     
  8. CrashMidnick

    CrashMidnick

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    256
    Motherboard:
    MSI Z270 M7
    CPU:
    Kaby Lake 7700k
    Graphics:
    GTX 1070
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 24, 2018 at 7:45 PM #18
    CrashMidnick

    CrashMidnick

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    256
    Motherboard:
    MSI Z270 M7
    CPU:
    Kaby Lake 7700k
    Graphics:
    GTX 1070
    Mobile Phone:
    iOS
    Same thing here, spinning wheel/cannot get the login screen. First time ever I cannot boot a hack with last web drivers.
    DO NOT INSTALL THEM OR MAKE A TIME MACHINE BACKUP !
     
  9. mhmhiles

    mhmhiles

    Joined:
    Jul 25, 2012
    Messages:
    14
    Motherboard:
    GA-Z97-HD3
    CPU:
    i5-4460
    Graphics:
    750 Ti
    Jan 24, 2018 at 7:45 PM #19
    mhmhiles

    mhmhiles

    Joined:
    Jul 25, 2012
    Messages:
    14
    Motherboard:
    GA-Z97-HD3
    CPU:
    i5-4460
    Graphics:
    750 Ti
    nonono
     
    anotherelectron likes this.
  10. wow456

    wow456

    Joined:
    Jul 1, 2015
    Messages:
    74
    CPU:
    Intel Core i5 6500
    Graphics:
    Gigabyte Geforce GTX 960
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Color Classic, eMac, iBook, iMac, Power Mac, Xserve
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Windows Phone
    Jan 24, 2018 at 7:45 PM #20
    wow456

    wow456

    Joined:
    Jul 1, 2015
    Messages:
    74
    CPU:
    Intel Core i5 6500
    Graphics:
    Gigabyte Geforce GTX 960
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Color Classic, eMac, iBook, iMac, Power Mac, Xserve
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Windows Phone
    Same here and at least I am not the only one.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice