NVIDIA Releases Alternate Graphics Drivers for 10.10.3 (346.01.02)

Discussion in 'Graphics' started by tonymacx86, Apr 9, 2015.

  1. Spider5

    Spider5

    Joined:
    Feb 11, 2013
    Messages:
    5
    Mobo:
    gigabyte z97m-d3h
    CPU:
    core i5 4440 Hashwell
    Graphics:
    Nvidia GTX 750 ti oc
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    May 21, 2015 at 6:20 PM #51
    Spider5

    Spider5

    Joined:
    Feb 11, 2013
    Messages:
    5
    Mobo:
    gigabyte z97m-d3h
    CPU:
    core i5 4440 Hashwell
    Graphics:
    Nvidia GTX 750 ti oc
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Nvidia latest web driver update takes my monitor into pawer saving mode. Its previous version was working fine with nvda_drv=1 and GraphicsEnabler=Yes. Monitor is connected with vga cable, I have hdmi cable also but no tested it yet. I am using nvidia geforce 750ti oc video card with i5 4440 processor and h97m-d3h gigabyte motherboard. I have been trying deferent combination like GraphicsEnabler=No nvda_drv=1, GraphicsEnaber=Yes nvda_drv=0 but nothing seems working. Now finally m looking for some help to get my system fixed.:banghead:
     
  2. squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    188
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    May 22, 2015 at 3:42 AM #52
    squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    188
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    Upgraded my Video Card today to a EVGA GTX 750 Ti SC (Model recommended in the Build Guide) Had no end of issues but somehow seem to have graphics now but No HDMI Graphics - rather annoying.

    Had to Change my model from iMac 14,1 to MacPro 6,1 to get the drivers installed at all and then found I couldn't get past the blue screen after the apple at boot on My Asus Monitor...

    I'm on Clover and all the Guides were saying nvda_drv=1 and No Intel Injection... That's what I had... that's where I got locked out!

    Changed nvda_drv to 0 and enabled Injection and that did it. I'm amazed that my rig is almost exactly what the Guide recommended and I have to do different to get the Graphics to work at all.

    Still, might help someone so decided to share the result

    Drivers tested: WebDriver-346.01.02f02
    Cuda Version: 7.0.36

    EDIT: Just updated via the Sys Prefs NV updater to Ver 346.01.02f04 and completely breaks my build... Get past the Apple Logo on boot and then No Monitor/Blank Screen no matter what configuration I use for nvda_drv and injection....

    Anyone got this working on a similar build?
     
  3. kurtosavros

    kurtosavros

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    2
    Mobo:
    os 10.10.2
    CPU:
    3770K
    Graphics:
    gtx 770
    May 22, 2015 at 8:12 AM #53
    kurtosavros

    kurtosavros

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    2
    Mobo:
    os 10.10.2
    CPU:
    3770K
    Graphics:
    gtx 770
    I just updated and black screen. Only with nv_disable=1 I can get in..... Please tell me how to fix. Maybe I will go back to the old drivers...
     
  4. squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    188
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    May 23, 2015 at 2:16 AM #54
    squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    188
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    You can get back into Yosemite with that Flag... then just download the .03 version (last one) re-install it and reboot as normal!


    Please someone give us a HDMI miracle for these cards... My new GTX 750 Ti SC is totally useless for the purpose I bought it for. Runs perfectly on Winblows though! Had to rip it out and put back in my GT 240 until such time. May even have to sell it!
     
  5. slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,126
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    May 23, 2015 at 9:44 PM #55
    slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,126
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    I think you have other issues causing your graphics to not work properly. HDMI works fine with my GTX 970 and the guide is right because it should be nvda_drv=1 and inject nvidia - false.
     
  6. squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    188
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    May 24, 2015 at 6:05 AM #56
    squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    188
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    Thx Slim Jim...


    Some help would be appreciated... I was at this literally all day yesterday, even bought a DPort yo HDMI adaptor which also did not work. Seriously frustrated... $250 spent and down from 2 monitors to 1 (instead of the desired up to 3!!!)

    I have both those flags checked in Clover!
     
  7. cccip

    cccip

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    112
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87MX-D3H
    CPU:
    i7 4770
    Graphics:
    nVidia GTX 980, 4K Dell UP2414Q
    Mac:
    MacBook, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    May 24, 2015 at 10:33 AM #57
    cccip

    cccip

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    112
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87MX-D3H
    CPU:
    i7 4770
    Graphics:
    nVidia GTX 980, 4K Dell UP2414Q
    Mac:
    MacBook, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Remove nv_drv=1, boot with nv_disable=1 flag instead and using Clover Configurator move away from MacPro6,1 to a different sysdef. Latest drivers along with 10.10.3 will get you HDMI out.
     
  8. squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    188
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    May 24, 2015 at 5:52 PM #58
    squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    188
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    I'll give this a shot... what exactly does nv_disable=1 do? Disable nvidia? (Kinda defeats the purpose if that's the case...

    I see you have a similar enough rig... what Sys def are you using? (This may be the culprit but I'd like to see If I can replicate what you have on a like for like)

    Thanks for the tips but I'll hold off til I hear back from you....

    *also...what of NVDA injection?
     
  9. slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,126
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    May 24, 2015 at 6:46 PM #59
    slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,126
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    nv_disable temporarily disables the graphics acceleration but allows you to boot with the GPU installed and install drivers if needed. With a Maxwell card you should not use Inject Nvidia or GraphicsEnabler.
     
  10. squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    188
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    May 24, 2015 at 7:46 PM #60
    squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    188
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    Just at boot time then I take it? once up you have full acceleration?
     

Share This Page