Contribute
Register

NVIDIA 'Pascal' Graphics Drivers Released: Buyer's Guide Updated!

Joined
Jul 23, 2011
Messages
79
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
SE
Mobile Phone
Android, iOS
This non working dual monitor issue seems to be happening to quite a few folks, exactly as you describe and not just with an Nvidia card. I have the same thing with Intel 630 and have seen this mentioned in various places and build threads on a couple of forums now. I'm pretty shocked so few people are running dual monitor setups and that this problem hasn't been more widely discussed and even solved for already. Wish I knew more about deciphering drivers and kext files to understand what was happening but I'm about 99% sure this is a sleep issue of some sort. It appears to me that the OS is sleeping certain video outputs, under certain circumstances, during the boot process. For me, the display port goes to sleep if both hdmi and display port are used. I can actually watch my display go to sleep the moment the screen goes blank. I was able to get hot plugging working for a hot minute and then that broke big. Pretty disappointed right now as dual monitors is a huge part of my workflow and has been for years. Once it arives, I'll be trying a 1050 windforce card that I got an excellent deal on but if I can't get that to work, I'm switching to Windows 10, which TBH, is much better suited to high density 4k displays (I can scale the user interface, a far better solution than pixel doubling) and at worst requires a similar amount of fiddling about.
So this happens on your ”real” Mac Pro too, i.e. it's a MacOS issue? I'm not exactly sure what the problem is, could you tell me how to reproduce it. I'm on a real Mac Pro (Mid 2010) with GTX 970 graphics and also a MacBook Pro 15" (Late 2013).
 
Joined
Jul 20, 2017
Messages
22
Motherboard
Gigabyte Z270X-UD5
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 980, RX 5700 XT
Mobile Phone
iOS
So this happens on your ”real” Mac Pro too, i.e. it's a MacOS issue? I'm not exactly sure what the problem is, could you tell me how to reproduce it. I'm on a real Mac Pro (Mid 2010) with GTX 970 graphics and also a MacBook Pro 15" (Late 2013).
No, just the hackintosh. It's probably related to the black screen issues a lot of folks are having as well. And it's even worse as of this morning... I can no longer boot to the integrated display port. About halfway through booting, the display goes to sleep (maybe?) and then the computer shuts down. Happening even on a clean install of Sierra/Clover. o_O
 
Joined
Nov 9, 2016
Messages
10
Motherboard
GA-Z87-HD3
Graphics
Nvidia 780Ti, Nvidia 980
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Must be macOS wide problem... I have a display port connected monitor with my macbook pro (13" with Intel gfx card in it) and since this morning it doesn't work anymore, when the screen is connected it goes to sleep immediately after saying there's no video input while the macbook recognizes the monitor and is working in multi-monitor mode... Worked yesterday and now I cannot get it to work, no matter what I try o_O
 
Joined
Mar 3, 2011
Messages
110
Motherboard
Gigabyte GA-Z77 DS3H
CPU
i5-3570K
Graphics
AMD RX 460 2 GB
Is there any pascal card that doesn't have to Glitch on Resume issue?
Yes, my GT 1030 doesn't have any problems - working in Sierra & HS (i dont use all day until 13.2+)
 
Top