Contribute
Register

Nvidia drivers - freeze at login screen?

Status
Not open for further replies.
Joined
Sep 4, 2018
Messages
7
Motherboard
Gigabyte Aorus Z370 Gaming 5
CPU
i7 8700
Graphics
RX 580
Yes indeed it is a very interesting thread, resuming all steps we have to do in order.
Unfortunately I tried several times.

OK guys, so I have a good and a bad news. The good one is that my Hack is working now with graphic accelerations ! The bad one is that I've just installed an AMD Sapphire Pulse Radeon RX580 8GB for the hack.

Moreover I didn't have to install any special drivers or kext for this. I installed AMD drivers on the Windows SSD but it's really independant. In High Sierra SSD when I was on the Clover menu, the resolution had already been improved. The same on the desktop then. Natively supported I guess.
I think my 1060GTX Windforce OC 6GB wasn't compatible. Maybe it was VBIOS, maybe the core itself, anyway I couldn't update the BIOS (already up-to-date, in Gigabyte website). So Nvidia it's over for me so far. I'm a bit sad, the 1060 is a great card, but now I don't want to spend more time on it.
I keep in touch on this tread to know if you find a brilliant solution !

Good luck guys !
 
Last edited:
Joined
Jul 17, 2018
Messages
47
Motherboard
Gigabyte Z370P D3
CPU
i7-8700
Graphics
GTX 1060 + GTX 650 Ti
Mac
  1. MacBook Air
Last edited:

1no

Joined
Nov 18, 2017
Messages
16
Motherboard
Gigabyte Aorus Z370 Gaming 5
CPU
i7 7700k
Graphics
GTX 1070
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jul 17, 2018
Messages
47
Motherboard
Gigabyte Z370P D3
CPU
i7-8700
Graphics
GTX 1060 + GTX 650 Ti
Mac
  1. MacBook Air
In case anyone is watching this & curious: I found a gtx 650 ti going cheap, and stuck it in. This works beautifully on high sierra without web driver; I'm told Mojave should work too but haven't yet tried that.

But to run CUDA you do need the web driver, and after installing that (387.10.10.10.40.105) it still works fine... and sees that there is something in the other slot, but can't talk to it correctly:

Screen Shot 2018-12-09 at 15.02.16.png


Maybe that helps narrow things down? Certainly rebooting & seeing whether this has changed would be less painful than rebooting & seeing if it hangs.
 
  • Like
Reactions: 1no
Joined
Jul 8, 2010
Messages
11
Motherboard
Asus P8Z77I-Deluxe
CPU
i5-3570K
Graphics
GTX 750 Ti | GTX 1060
I'm on High Sierra 10.13.6. It was working perfectly fine with GTX 750 Ti on Nvidia Webdriver. But I swapped it out with GTX 1060 (GDDR5X version), then the computer entered into login loop as you guys described. I have tried Lilu and nvidiagraphicsfixup but it didn't work. Has anyone figured out how to fix this? Thanks.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,773
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Status
Not open for further replies.
Top