Contribute
Register

No sound from built-in Realtek ALC1150 in El Capitan

Status
Not open for further replies.

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,709
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I've gone through the threads but I must be doing something wrong. I have a GA-Z97X-UD7TH board, running 10.11.6. Have attached my config file.
For assistance with Audio you should post in the Audio forum.
Read the 'sticky' guides first and be sure to comply with the Problem Reporting instructions or you will not get any help.
 
Joined
Oct 21, 2014
Messages
2
Motherboard
Gigabyte Z97X-UD3H
CPU
i5-4690
Graphics
Gainward GTX 760 Phantom 4G
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Fixed Mine (Realtek ALC1150) gigabyte z97 ud5, all i did was right click on multibeast for yosemite. select show package contents then open contents folder and in resources folder find (AppleHDA-1150.pkg) and run it. once installed reboot goto system preference and select SOUND and in the output menu select "internal speakers built in. This worked for me and should work for most Realtek ALC1150 motherboards and also other motherboard types by selecting the correct package. To keep sound working after waking from sleep i use the Reset AppleHDA app. ps might be worth posting this in the El Capitan BIG fix list, good luck!
Yay this worked for me too (Z97X-UD3H) thank you!
 
Status
Not open for further replies.
Top