Contribute
Register

no sound - ****ed up

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 22, 2016
Messages
12
Motherboard
Asus Z97-A
CPU
Intel i7-4970K
Graphics
Intel HD4600
hi!

I am running a hackintosh on a asus z97-a with an i7 4790k

I moved my hackintosh to a new drive, lost somehow my original working efi partition. Then the sound was not working anymore.
After that i did the following:
  1. Installed newest clover
  2. Moved FakeSMC.kext to 10.12 and Others folder.
  3. Installed Sierra (everthing working but sound)
  4. Mounted EFI with Clover Configurator
  5. Used the newest MultiBeast (9.0.1) and tried to install my ALC892 driver.
  6. Restarted and i still got no sound. :(
Mby my config.plist file is ****ed up which i could restore from an older backup.

Please help me out here.

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
    <key>ACPI</key>
    <dict>
        <key>DSDT</key>
        <dict>
            <key>Debug</key>
            <false/>
            <key>DropOEM_DSM</key>
            <false/>
            <key>Name</key>
            <string>DSDT.aml</string>
            <key>ReuseFFFF</key>
            <false/>
        </dict>
        <key>SSDT</key>
        <dict>
            <key>DropOem</key>
            <false/>
            <key>Generate</key>
            <false/>
        </dict>
    </dict>
    <key>Boot</key>
    <dict>
        <key>Arguments</key>
        <string>dart=0 kext-dev-mode=1</string>
        <key>Debug</key>
        <false/>
        <key>DefaultVolume</key>
        <string>macOS</string>
        <key>Legacy</key>
        <string>PBR</string>
        <key>Secure</key>
        <false/>
        <key>Timeout</key>
        <integer>3</integer>
        <key>XMPDetection</key>
        <false/>
    </dict>
    <key>CPU</key>
    <dict>
        <key>UseARTFrequency</key>
        <false/>
    </dict>
    <key>Devices</key>
    <dict>
        <key>Audio</key>
        <dict>
            <key>Inject</key>
            <string>1</string>
        </dict>
        <key>FakeID</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <string>0x0</string>
            <key>IMEI</key>
            <string>0x0</string>
            <key>IntelGFX</key>
            <string>0x0</string>
            <key>LAN</key>
            <string>0x0</string>
            <key>NVidia</key>
            <string>0x0</string>
            <key>SATA</key>
            <string>0x0</string>
            <key>WIFI</key>
            <string>0x0</string>
            <key>XHCI</key>
            <string>0x0</string>
        </dict>
        <key>USB</key>
        <dict>
            <key>FixOwnership</key>
            <false/>
            <key>Inject</key>
            <false/>
        </dict>
    </dict>
    <key>DisableDrivers</key>
    <array>
        <string>Nothing</string>
    </array>
    <key>GUI</key>
    <dict>
        <key>Hide</key>
        <array>
            <string>\EFI\BOOT\BOOTX64.EFI</string>
            <string>Windows</string>
        </array>
        <key>Language</key>
        <string>en:0</string>
        <key>Mouse</key>
        <dict>
            <key>DoubleClick</key>
            <integer>500</integer>
            <key>Enabled</key>
            <true/>
            <key>Mirror</key>
            <false/>
            <key>Speed</key>
            <integer>8</integer>
        </dict>
        <key>Scan</key>
        <dict>
            <key>Entries</key>
            <true/>
            <key>Legacy</key>
            <string>First</string>
            <key>Linux</key>
            <false/>
            <key>Tool</key>
            <true/>
        </dict>
        <key>ScreenResolution</key>
        <string>2560x1600</string>
        <key>Theme</key>
        <string>yosemitelogin</string>
    </dict>
    <key>Graphics</key>
    <dict>
        <key>Inject</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <false/>
            <key>Intel</key>
            <true/>
            <key>NVidia</key>
            <false/>
        </dict>
        <key>NvidiaSingle</key>
        <false/>
    </dict>
    <key>KernelAndKextPatches</key>
    <dict>
        <key>AppleRTC</key>
        <true/>
        <key>AsusAICPUPM</key>
        <true/>
        <key>Debug</key>
        <false/>
        <key>KernelCpu</key>
        <false/>
        <key>KernelHaswellE</key>
        <false/>
        <key>KernelLapic</key>
        <false/>
        <key>KernelPm</key>
        <true/>
        <key>KextsToPatch</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>External icons patch</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                RXh0ZXJuYWw=
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleAHCIPort</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                SW50ZXJuYWw=
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>10.10-Azul-Port_0x5-DP2HDMI</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                AQUJAAAEAACHAAAA
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleIntelFramebufferAzul</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                AQUJAAAIAAAGAAAA
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>10.10-Azul-Port_0x6-DP2DVI</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                AgQKAAAEAACHAAAA
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleIntelFramebufferAzul</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                AgQKAAACAAAGAAAA
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>Increse BIOS-allocated memory to 64MB and framebuffer size to 34MB</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                AwAiDQADAwMAAAACAAAwAQ==
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleIntelFramebufferAzul</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                AwAiDQADAwMAAAAEAAAgAg==
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>10.10-Azul-Port_0x7-DP</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                AwYIAAAEAAARAAAA
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleIntelFramebufferAzul</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                AwYIAAAEAAAAAAAA
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>HD4600_HDMI_Audio-1of2</string>
                <key>Find</key>
                <data>
                PQsMAAA=
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleHDAController</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                PQwMAAA=
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>HD4600_HDMI_Audio-2of2</string>
                <key>Find</key>
                <data>
                PQwKAAA=
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleHDAController</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                PQwMAAA=
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>Increase 15 port limit to 26 in AppleUSBXHCIPCI</string>
                <key>Find</key>
                <data>
                g710////EA==
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleUSBXHCIPCI</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                g710////Gw==
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>10.12-AppleHDA/Realtek ALC...</string>
                <key>Find</key>
                <data>
                ihnUEQ==
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleHDA</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                AAAAAA==
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>10.9-10.12-AppleHDA/Realtek ALC892</string>
                <key>Find</key>
                <data>
                ixnUEQ==
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleHDA</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                kgjsEA==
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>AppleHDA/Resources/xml&gt;zml</string>
                <key>Find</key>
                <data>
                eG1sLnps
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleHDA</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                em1sLnps
                </data>
            </dict>
        </array>
    </dict>
    <key>RtVariables</key>
    <dict>
        <key>BooterConfig</key>
        <string>0x28</string>
        <key>CsrActiveConfig</key>
        <string>0x67</string>
    </dict>
    <key>SMBIOS</key>
    <dict>
        <key>BiosReleaseDate</key>
        <string>09/03/2013</string>
        <key>BiosVendor</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>BiosVersion</key>
        <string>IM142.88Z.0118.B00.1309031249</string>
        <key>Board-ID</key>
        <string>Mac-27ADBB7B4CEE8E61</string>
        <key>BoardManufacturer</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>BoardType</key>
        <integer>10</integer>
        <key>ChassisAssetTag</key>
        <string>iMac-Aluminum</string>
        <key>ChassisManufacturer</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>ChassisType</key>
        <string>13</string>
        <key>Family</key>
        <string>iMac</string>
        <key>Manufacturer</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>Mobile</key>
        <false/>
        <key>ProductName</key>
        <string>iMac14,2</string>
        <key>SerialNumber</key>
        <string>C02MNLMOFLHH</string>
        <key>Trust</key>
        <false/>
        <key>Version</key>
        <string>1.0</string>
    </dict>
    <key>SystemParameters</key>
    <dict>
        <key>InjectKexts</key>
        <string>YES</string>
        <key>InjectSystemID</key>
        <true/>
    </dict>
</dict>
</plist>
 
Joined
Jun 22, 2016
Messages
12
Motherboard
Asus Z97-A
CPU
Intel i7-4970K
Graphics
Intel HD4600
Sorry for beeing a newb. I already had this post open, though this all is very complicated for me. U mean that i reported my problem not accurate?

The manuals in the provided link are not very newb friendly.
 
Last edited:
Joined
Jun 22, 2016
Messages
12
Motherboard
Asus Z97-A
CPU
Intel i7-4970K
Graphics
Intel HD4600
I got it working again...
I replaced my AppleHDA.kext in S/L/E with the original one nad used Kext Util afterwards.
Now i got a sound again :)
 
Status
Not open for further replies.
Top