Contribute
Register

NO SIGNAL - Black Screen - Gigabyte GV-N640OC-2GI GT640 - Yosemite - Clover - during installation

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 13, 2010
Messages
6
Motherboard
GA-X58A-UD3R rev. 1
CPU
2,67 Ghz Intel Core i7 -> 3,2 Ghz
Graphics
Gigabyte GV-N640OC-2GI GT640
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
[SOLVED] NO SIGNAL - Black Screen - Gigabyte GV-N640OC-2GI GT640 - Yosemite - Clover - during installation

Hi,
i'm trying to install Yosemite with Clover. Installation starts and goes into a "no signal" black screen, pheraps the system will continue to operate when the monitor has no signal. No success with VGA and HDMI ports.
Please, help me.

SOLUTION:

-v nv_disable=1 npci=0x2000
 
Last edited:
Joined
Apr 21, 2014
Messages
14
Motherboard
MSI z170, z490 Aorus Elite
CPU
6700k, 10700k
Graphics
RX570, 5700XT
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
use perimeters -v nv_disable=1 on boot and see if that helps
 
Joined
Aug 13, 2010
Messages
6
Motherboard
GA-X58A-UD3R rev. 1
CPU
2,67 Ghz Intel Core i7 -> 3,2 Ghz
Graphics
Gigabyte GV-N640OC-2GI GT640
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Very thanks for reply,
we've made a big step forward! :) Now, the GPU is sending a signal to monitor :) but it's white and there's a lovely spinning rainbow... :(
I'm sure we can do it! :)
 
Joined
Aug 13, 2010
Messages
6
Motherboard
GA-X58A-UD3R rev. 1
CPU
2,67 Ghz Intel Core i7 -> 3,2 Ghz
Graphics
Gigabyte GV-N640OC-2GI GT640
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
New step forward: -v -x GraphicsEnabler=no nv_disable=1. Spinning rainbow become a arrow pointer!
Does anyone know solution? :)
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,860
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
New step forward: -v -x GraphicsEnabler=no nv_disable=1. Spinning rainbow become a arrow pointer!
Does anyone know solution? :)

Boot flags are case sensitive - If you get them wrong they have no effect.
GraphicsEnabler=no is wrong - It should be GraphicsEnabler=No.

However GraphicsEnabler=No is not a valid boot argument in Clover.

Graphics won't work correctly in safe mode (-x)

Try nvda_drv=1 instead of nv_disable=1
 
Joined
Aug 13, 2010
Messages
6
Motherboard
GA-X58A-UD3R rev. 1
CPU
2,67 Ghz Intel Core i7 -> 3,2 Ghz
Graphics
Gigabyte GV-N640OC-2GI GT640
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Taking the stock of the situation...

VGA port

-v nvda_drv=1 --> black screen
-v nvda_drv=1 -x --> black screen
-v nv_disable=1 --> white screen and spinning rainbow
-v nv_disable=1 -x --> white screen and arrow pointer


It's just going to take a little effort, friends! :)

P.S. P1lgrim, thanks fo reply! :)
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,860
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Taking the stock of the situation...

VGA port

-v nvda_drv=1 --> black screen
-v nvda_drv=1 -x --> black screen
-v nv_disable=1 --> white screen and spinning rainbow
-v nv_disable=1 -x --> white screen and arrow pointer


It's just going to take a little effort, friends! :)

Apple do not use VGA in their products so there is no support for it in their operating system.
Use a digital connection - DVI or HDMI.
 
Status
Not open for further replies.
Top