Contribute
Register

No power-off no sleep

Joined
Oct 7, 2012
Messages
1
Motherboard
ubuntu
CPU
core i3
Graphics
hd4500
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
shutdown/sleep/reboot working.
my spec is
gtx960
i5 4670k
b85 sniper b6
imac 14,2
 
Joined
Jan 16, 2011
Messages
73
Motherboard
Gigabyte P35X v7
CPU
i7-7700HQ/HM170
Graphics
HD 630, GTX 1070 (3840 x 2160)
The problem is solved! May be. I remove ALXEthernet.kext and AppleIntelE1000e.kext from EFI/clover/kexts, but now do not have ethernet on MB. Shutdown/Reboot/Sleep - work!
UPD only ALXEthernet.kext does not work with Sierra.
I have the same exact problem..

My network card: AR8172
The problem is solved! May be. I remove ALXEthernet.kext and AppleIntelE1000e.kext from EFI/clover/kexts, but now do not have ethernet on MB. Shutdown/Reboot/Sleep - work!
UPD only ALXEthernet.kext does not work with Sierra.
This should fix your problem... :)

http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/
 
Joined
Mar 31, 2014
Messages
45
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-UD3H
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 580
Problem Solved:
-Changed System Def. form iMac 14.2 to 15.1
-Installed new RealtekRTL8111 2.1.0d1 Kext from here:
https://www.tonymacx86.com/resources/realtekrtl8111.302/

Mine was Version 2.0 from Yosemite times.

My build is running now, except for Onboard Audio, which doesn't bother me because I bought a USB sound blaster device some time ago that is working fine.
 
Joined
Mar 20, 2016
Messages
62
Motherboard
Asus Maximus Ranger z170
CPU
intel i7 6700K
Graphics
Asus GTX 960 4GB
Mobile Phone
iOS
I tried both realtek and atheros kexts but still no go. Atheros printed some lines during restart but restart didnt work. Both kexts disabled the internet connection I think my network card is intel (mobo is asus maximus ranger).
As atheros made some improvement on the issue, I think a new version of intelmausiethernet.kext is needed.

what do you think ?
 
Joined
Mar 20, 2016
Messages
62
Motherboard
Asus Maximus Ranger z170
CPU
intel i7 6700K
Graphics
Asus GTX 960 4GB
Mobile Phone
iOS
Joined
Aug 2, 2011
Messages
44
Motherboard
10.12 Sierra on a GA-Z77X-UD5H
CPU
i7-3770K
Graphics
GTX 770 4GB
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Changing to iMac 15,1 leaves my display (on a NVIDIA GeForce GTX 770 4095 MB) dark....and did not solve power-off on shutdown (verified via vnc).
Would be glad to get a hint (Clover settings, or kexts....)
Meanwhile Sleep/Wake-up works fine.
 
Joined
Mar 20, 2016
Messages
62
Motherboard
Asus Maximus Ranger z170
CPU
intel i7 6700K
Graphics
Asus GTX 960 4GB
Mobile Phone
iOS
Changing to iMac 15,1 leaves my display (on a NVIDIA GeForce GTX 770 4095 MB) dark....and did not solve power-off on shutdown (verified via vnc).
Would be glad to get a hint (Clover settings, or kexts....)
Meanwhile Sleep/Wake-up works fine.
+1
 
Top