Contribute
Register

No out devices in Audio Control Panel

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 10, 2015
Messages
11
Motherboard
Gigabyte g41mt-s2pt
CPU
Intel Pentinium
Graphics
Nvidia GeForce 210
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Hello i installed el capitan one week ago.
But there is no audio devices in audio control panel
My motherboard : Gigabyte g41mt-s2pt
My CPU : Intel Pentium
The command&Shell scripts didn't worked for me.
Any help appreciated


p.s if i missing something please tell me
 
Joined
Aug 5, 2013
Messages
648
Motherboard
Gigabyte Z97N-Wifi
CPU
i7-4790K
Graphics
HD4600
your board has Realtek ALC887, search this forum for possible solutions.
 
Joined
Oct 10, 2015
Messages
11
Motherboard
Gigabyte g41mt-s2pt
CPU
Intel Pentinium
Graphics
Nvidia GeForce 210
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Let's start here. Did you do a legacy or UEFI install? And can you post the complete output of the cloverALC script?
I don't remember but i think i choose Legacy
Here
View attachment OUT n option.txt View attachment OUT y option.txt
I was mounted my EFI partition w/Clover Configurator
Code:
/dev/disk0 (internal, physical):
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *500.1 GB   disk0
   1:                        EFI                         209.7 MB   disk0s1
   2:                  Apple_HFS MAC                     312.7 GB   disk0s2
   3:                 Apple_Boot Recovery HD             650.0 MB   disk0s3
   4:                  Apple_HFS Backups                 186.4 GB   disk0s4
 
Joined
Sep 1, 2014
Messages
2,946
Motherboard
GA-H87N-WIFI
CPU
i7-4790S
Graphics
GT 740
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
First, you should know whether you're using legacy boot or EFI. If your system drive has a /EFI directory, it's probably legacy. If your EFI partition has a /EFI directory, it's probably UEFI. If you determine it's UEFI, you need to back up and start over by mounting your EFI partition before running the script.

If legacy is correct, there are two problems in the output. First, it says there's a permissions problem on /Volumes/MAC/EFI/CLOVER/config-backup.plist. See if that file is present. If so, see if it's owned by root, which would suggest you ran the script sudo once before (shouldn't be done). If so, you can fix file ownership in /Volumes/MAC/EFI/ and try again.

The second problem is that it didn't find an HDEF device in your system configuration. Either it's named differently in the DSDT, in which case a DSDT patch might fix it, or you have a sound device that's not supported at all. Since the specs say it should have a supported device, it's probably got the wrong name in DSDT. Why don't you check the other stuff and we'll see if we end up at this point.
 
Joined
Oct 10, 2015
Messages
11
Motherboard
Gigabyte g41mt-s2pt
CPU
Intel Pentinium
Graphics
Nvidia GeForce 210
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Thanks for the reply.
i can access my computer only weekends so this reply is quite late.:D
I don't know what dstd is. So i will try the permission method.
But if the permission method doesn't works what dsdt will i use?
Thanks.
 
Joined
Oct 10, 2015
Messages
11
Motherboard
Gigabyte g41mt-s2pt
CPU
Intel Pentinium
Graphics
Nvidia GeForce 210
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Also there are no config-backup.plist in /Volumes/MAC/EFI/CLOVER/
I've mounted the /Volumes/EFI/ again than cd into it with terminal.
Than i type ls there are no output. I can confirm that i have legacy installation of Clover.
Now i will try to fix permissions than i will post results here. Many thanks
:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Well folder permissions didn't worked on both scripts (if i did it correctly)
Dstd remains and i don't even know how do i select some options for my motherboard
:roll2:
I am so boned.
p.s This is not an up post. Just a progress post.

 
Last edited:
Joined
Sep 1, 2014
Messages
2,946
Motherboard
GA-H87N-WIFI
CPU
i7-4790S
Graphics
GT 740
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Sorry, I can't give you a walkthrough on DSDT editing in this post. It is possible to load your existing DSDT in MaciASL, and then apply a small patch to rename the audio device from whatever it's currently named to HDEF (or write a brand new HDEF entry if necessary). You can ask for more extensive help on the DSDT forum if you like.
 
Joined
Oct 10, 2015
Messages
11
Motherboard
Gigabyte g41mt-s2pt
CPU
Intel Pentinium
Graphics
Nvidia GeForce 210
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
I don't have a DSDT currently loaded.
i just downloaded one of random DSDT for my motherboard and i tried to boot with it and it didn't worked:problem:.
Than i deleted it of course
(also there is a bug that when i move my mouse very fast somewhere my pointer gets very big)
 
Status
Not open for further replies.
Top