Contribute
Register

No Hot Plug /Swap - PEX1394B3 Startech 3 Port FireWire PCI Express Card

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 24, 2012
Messages
16
Motherboard
Gigabyte Z390 I Aorus Pro WIFI
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. SE
Mobile Phone
  1. iOS
Hello, I made a new hackintosh with the actual buyers-guide:


Mainboard: Gigabyte GA-Z97X-UD5H
OSX: 10.10.1


MultiBeast Configuration


Quick Start > DSDT Free
Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > ALC1150
Drivers > Disk > 3rd Party SATA
Drivers > Disk > Intel Generic AHCI SATA
Drivers > Misc > FakeSMC v6.11.1328
Drivers > Misc > FakeSMC v6.11.1328 Plugins
Drivers > Misc > FakeSMC v6.11.1328 HWMonitor Application
Drivers > Misc > PS/2 Keyboard/Mice and Trackpads
Drivers > Network > Atheros > AtherosE2200Ethernet v1.0.0
Drivers > Network > Intel > AppleIntelE1000e v3.1.0---->fixed!!!!!
Bootloaders > Chimera v4.0.1
Customize > Boot Options > Basic Boot Options
Customize > Boot Options > Hibernate Mode - Desktop
Customize > Boot Options > Kext Dev Mode
Customize > Boot Options > Use KernelCache
Customize > System Definitions > Mac Pro > Mac Pro 3,1
Customize > Themes > tonymacx86 Black


I also installed the Startech 3 Port FireWire PCI Express Card (PEX1394B3).


The system is working very fine. Sleep mode works also very smooth! The only problem ist the fw-card: Harddiscs are only recognized by the system when they are plugged in before the hackintosh starts up. When the system is running and you plug in a fw-device nothing happens.


Is there a way to get hot-plug with this special card and my mainboard? systeminfo.png
 
Joined
Dec 24, 2012
Messages
16
Motherboard
Gigabyte Z390 I Aorus Pro WIFI
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. SE
Mobile Phone
  1. iOS
I have heard that there is software to restart the Audio-Device after sleep mode. Is there something like that for PCI devices?
 
Joined
Jul 10, 2015
Messages
21
Motherboard
ASUS X99-Pro/USB 3.1
CPU
Intel Core i7-5820K
Graphics
MSI GeForce GTX 960
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello, I made a new hackintosh with the actual buyers-guide:


Mainboard: Gigabyte GA-Z97X-UD5H
OSX: 10.10.1


MultiBeast Configuration


Quick Start > DSDT Free
Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > ALC1150
Drivers > Disk > 3rd Party SATA
Drivers > Disk > Intel Generic AHCI SATA
Drivers > Misc > FakeSMC v6.11.1328
Drivers > Misc > FakeSMC v6.11.1328 Plugins
Drivers > Misc > FakeSMC v6.11.1328 HWMonitor Application
Drivers > Misc > PS/2 Keyboard/Mice and Trackpads
Drivers > Network > Atheros > AtherosE2200Ethernet v1.0.0
Drivers > Network > Intel > AppleIntelE1000e v3.1.0---->fixed!!!!!
Bootloaders > Chimera v4.0.1
Customize > Boot Options > Basic Boot Options
Customize > Boot Options > Hibernate Mode - Desktop
Customize > Boot Options > Kext Dev Mode
Customize > Boot Options > Use KernelCache
Customize > System Definitions > Mac Pro > Mac Pro 3,1
Customize > Themes > tonymacx86 Black


I also installed the Startech 3 Port FireWire PCI Express Card (PEX1394B3).


The system is working very fine. Sleep mode works also very smooth! The only problem ist the fw-card: Harddiscs are only recognized by the system when they are plugged in before the hackintosh starts up. When the system is running and you plug in a fw-device nothing happens.


Is there a way to get hot-plug with this special card and my mainboard?View attachment 121441


Hey !

We got the same FW card. Since I'm on 10.10.5, the FW devices are only recognized if they're turned on before I start the Hackintosh. With 10.10.4 I didn't have to do that. Did you find a solution ?
 
Joined
Dec 24, 2012
Messages
16
Motherboard
Gigabyte Z390 I Aorus Pro WIFI
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. SE
Mobile Phone
  1. iOS
No. There is no other solution for me. You have to activate the devices before the system starts
 
Status
Not open for further replies.
Top