No HDMI Audio After High Sierra Upgrade HD4600

Discussion in 'HDMI Audio' started by guillegomez, Dec 3, 2017.

  1. guillegomez

    guillegomez

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Messages:
    21
    Mobo:
    GA-H87-D3H
    CPU:
    i5-4570 3.2 GHz
    Graphics:
    Intel HD 4600
    Dec 3, 2017 at 6:39 PM #1
    guillegomez

    guillegomez

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Messages:
    21
    Mobo:
    GA-H87-D3H
    CPU:
    i5-4570 3.2 GHz
    Graphics:
    Intel HD 4600
    I did a direct upgrade from El Capitan to High Sierra.
    Everything is working well except HDMI Sound.
    Before the Upgrade this was fine.

    I already tried the "New Automatic HDMI Audio Script" (cloverHDMI-130.command) but it did not worked for High Sierra.

    Any ideas?



    New Script Details:
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Agreement
    The audio_cloverHDMI script is for personal use only. Do not distribute
    the patch, any or all of the files for any reason without permission.
    The audio_cloverHDMI script is provided as is and without any warranty.

    File: audio_cloverHDMI-130_v0.6.command

    Release Mode

    EFI partition is mounted

    No HDMI audio codec(s) detected, continue (y/n): y

    HDMI audio codec(s)

    HD4600+ HDMI audio is not enabled

    Install SSDT-HDMI-HD4600+ HDMI audio ssdt (y/n): y

    Download SSDT-HDMI-HD4600+ ...

    Password:

    % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
    Dload Upload Total Spent Left Speed
    100 44840 100 44840 0 0 217k 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 217k

    /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/ACPI/patched/SSDT-HDMI-HD4600+ installed

    One display connected, proceeding

    Confirm DP to HDMI connector edit on port 0x6 (y/n): y

    Patch port 0x6
    Download HD4600+ HDMI audio connector edits ...
    % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
    Dload Upload Total Spent Left Speed
    100 2060 100 2060 0 0 16886 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 17024

    HDMI audio edited /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist installed

    Install AMD/Nvidia HDMI audio (y/n): n

    Install finished, restart required.
    To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...
    logout
    Saving session...
    ...copying shared history...
    ...saving history...truncating history files...
    ...completed.
    Deleting expired sessions...none found.

    [Process completed]
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     
  2. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,091
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 3, 2017 at 11:17 PM #2
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,091
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    See HDMI Audio AppleHDA/Post #1/IV. Problem Reporting; post to thread linked with requested files attached.
     
  3. guillegomez

    guillegomez

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Messages:
    21
    Mobo:
    GA-H87-D3H
    CPU:
    i5-4570 3.2 GHz
    Graphics:
    Intel HD 4600
    Dec 5, 2017 at 11:26 PM #3
    guillegomez

    guillegomez

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Messages:
    21
    Mobo:
    GA-H87-D3H
    CPU:
    i5-4570 3.2 GHz
    Graphics:
    Intel HD 4600
    Problem: No HDMI Audio After High Sierra Upgrade
    Motherboard: GIGABYTE H87-D3H

    Please find attached:
    - My Build Information
    - Copy of IORegistryExplorer
    - Copy of Config.plist
     

    Attached Files:

  4. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,091
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 6, 2017 at 1:15 AM #4
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,091
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Missed: Post #2, "post to thread linked with requested files attached."
     
  5. santes

    santes

    Joined:
    Mar 7, 2014
    Messages:
    11
    Mobo:
    Gigabyte ga-z270-hd3p
    CPU:
    intel i5 7600k
    Graphics:
    nvidia geforce 520
    Mobile Phone:
    Android
    Dec 14, 2017 at 6:24 AM #5
    santes

    santes

    Joined:
    Mar 7, 2014
    Messages:
    11
    Mobo:
    Gigabyte ga-z270-hd3p
    CPU:
    intel i5 7600k
    Graphics:
    nvidia geforce 520
    Mobile Phone:
    Android
    i got this type of Error...plz help me toleda
    .....


    Screen Shot 2017-12-14 at 11.47.33 AM.png
     
  6. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,091
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 14, 2017 at 5:22 PM #6
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,091
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Do not hijack another user's thread.
    See Post #2, post to linked thread.
     

Share This Page