Contribute
Register

No GPU Power Managment

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 3, 2011
Messages
37
Motherboard
GA-Z68XP-UD3 (UEFI U1j Clover)
CPU
i5-2500k @ 4.2GHz
Graphics
GTX 660 SC
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Apple
Mobile Phone
  1. iOS
I just updated to 10.9.3 and installed the nvidia web drivers linked a few pages back with the nvda_drv=1 kernel flag. Tested with the itunes visualizer, which was locking me in at the base clock, and it throttles up and idles back fine now. Finally not MAF about mavericks now. Thanks for the info everyone.
 
Joined
Nov 16, 2012
Messages
15
Motherboard
ASUS z77
CPU
i7-3770K
Graphics
660ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I just updated to 10.9.3 and installed the nvidia web drivers linked a few pages back with the nvda_drv=1 kernel flag. Tested with the itunes visualizer, which was locking me in at the base clock, and it throttles up and idles back fine now. Finally not MAF about mavericks now. Thanks for the info everyone.

This made my night. I just gave the web drivers another shot, added the .plist command and it's actually working! Sweetness!

-Santos
 
Joined
Feb 9, 2014
Messages
25
Motherboard
z87m-d3h
CPU
i5 4440k
Graphics
RX580
Mac
  1. iMac
+1 Web drivers work for me, full power management! All I did was install the new web drivers, and in the menubar selected the web driver and restarted. Didn't change any boot flags.
 
Joined
Aug 10, 2012
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z77-UD5H
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 570
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Works me as well. However, I have OS X default driver selected in the Nvidia panel, and power management continues to work. I've tested with all apps that previously triggered the bug.
 
Joined
Apr 26, 2014
Messages
150
Motherboard
MSI X79A-GD45
CPU
E5-2696v2
Graphics
RX 570
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. Performa
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Same here. Web Driver works and my Quadro 2000 now it throttles down well. Hp Z400 10.9.3
 
Joined
Dec 26, 2013
Messages
71
Motherboard
GA-Z87N-WIFI 10.9.4
CPU
3.8 GHz Intel Core i5 4670k
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 660 2047 MB
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I have been able to get power management on my GTX570 however after sleep the frequencies are all full throttle and require a reboot to step back down.

Have be you guys been able to get gpu speed stepping after wake from sleep
 
Joined
Oct 1, 2011
Messages
4
Motherboard
Z390 UD
CPU
Intel Core i9-9900K
Graphics
Nvidia GTX 1080 8GB
I can confirm this fixes the bug i was experiencing with the GPU staying at its highest clock speed. Opening VLC or playing any games on Steam would trigger this bug. The web drivers fixed it, now the clock doesnt even increase unless its required, after using VLC or playing games the clocks cycle back down.

Here is my Setup:

Motherboard: Gigabyte Z77-DS3H (UEFI BIOS: F9)
CPU: Intel Core i5 3470S
RAM: 8GB DDR3 1600
OS: Mavericks 10.9.3
GPU: EVGA GTX 660 FTW 3GB
Driver Used: Web Drivers (http://us.download.nvidia.com/Mac/Quadro_Certified/334.01.01f01/WebDriver-334.01.01f01.pkg)
Boot Flags: -v nvda_drv=1
Bootloader: Chimera 3.0.1
System Definition (SMBIOS) : iMac13,2
 
Joined
Oct 1, 2011
Messages
4
Motherboard
Z390 UD
CPU
Intel Core i9-9900K
Graphics
Nvidia GTX 1080 8GB
I apologize if this is obvious but, anyone who updates to 10.9.4 with the drivers i linked above installed? The system will notify you when it boots in Verbose (If you have the system set to boot that way) and also when you login that the Official built in drivers were force loaded as the Web ones arent compatible anymore. To resolve this, open the Nvidia control panel and check for an update. It will find newer files (334.01.02f02). Let it install those drivers, reboot and everything should be back to normal :D
 
Joined
Nov 16, 2012
Messages
15
Motherboard
ASUS z77
CPU
i7-3770K
Graphics
660ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I apologize if this is obvious but, anyone who updates to 10.9.4 with the drivers i linked above installed? The system will notify you when it boots in Verbose (If you have the system set to boot that way) and also when you login that the Official built in drivers were force loaded as the Web ones arent compatible anymore. To resolve this, open the Nvidia control panel and check for an update. It will find newer files (334.01.02f02). Let it install those drivers, reboot and everything should be back to normal :D

So are you confirming that power management still works under the 10.9.4 update?

-Santos
 
Status
Not open for further replies.
Top