Contribute
Register

No displayport in Catalina, how come?

Joined
Oct 31, 2018
Messages
12
Motherboard
Intel motherboard for Mac Pro 5.1
CPU
Intel Xeon 3,33 Ghz x 2
Graphics
Nvidia Geforce GTX770 4 GB
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
Android
I have installed MacOS 10.15.2 via patcher in my Mac Pro 5.1 from 2012. I guess it was a stupid thing, the computer is too old. The biggest problem so far is no function of displayport. There is no signal from displayport to the screen, but when I change to HDMI the picture is there. What can be done? Is it a bug? Is it a bad videocard, or not compatible to Catalina? I have Nvidia Geforce GTX680 2 GB, a flashed PC-card bought on eBay. The card is probably 8 or 9 years by now and I had a flickering screen some weeks ago.

With regards
Pär Nordqvist, Sweden
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,393
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS X HERO Z370
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
You probably didn't use the "patcher" correctly. (I am assuming you are referring to dosdude1's macOS patcher.) I recommend re-posting your problem in the MacRumor's Mac Pro forum's thread:

 
Joined
Oct 31, 2018
Messages
12
Motherboard
Intel motherboard for Mac Pro 5.1
CPU
Intel Xeon 3,33 Ghz x 2
Graphics
Nvidia Geforce GTX770 4 GB
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
Android
OK, I see. I try there. I installed it twice with the same result.
 
Joined
Jun 5, 2010
Messages
77
Motherboard
Gigabyte GA-P55M-UD4-F9
CPU
i7-860
Graphics
RX 580
Mobile Phone
iOS
I have done a fresh install of Catalina 10.15.4 on my 2010 MacPro 5,1. I use DVI monitors via Display Port to DVI adapters. What I have found is that on a boot or restart, the monitors display black screen until I unplug and then replug the Display Port connectors. Then the displays work fine. This is on both a Radeon RX 560 and RX 580.
 
Top