Contribute
Register

No Display/USB after wake on 10.11

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 16, 2012
Messages
78
Motherboard
Gigabyte Z87-HD3
CPU
i5-4570
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Z87-HD3 + R9 280X (HDMI)
OSX 10.11.4

sleep problem still here :crazy: I already ordered geforce 770, hope it comes soon

Edit: replaced R9 280X with GTX770 and sleep works fine!
 
Joined
Mar 8, 2012
Messages
15
Motherboard
GB Z390
CPU
i9 9900K
Graphics
R9 280x
Mac
  1. MacBook
Hello,
Just upgraded from Yos to Capitan latest 10.11.5.
I have a P9X79 with 3930K (no iGPU) and a R9 280x.

Besides the Asmedia USB3 controller, wake/sleep won't work.
Everything was working fine in Yos.

I think I have to rollback to Yos, I rely a lot on sleep for power saving, maybe Big Sur will somehow address this issue...
 
Joined
Jan 5, 2014
Messages
7
Motherboard
Gigabyte GA-P55A-UD3
CPU
i5
Graphics
HD 6870
Hello to all. My problem is various. El Capitan goes correctly in sleep, but if I move the mouse, instead waking up itself correctly it set offs all. What to make?

El Capitan 10.11.5
CPU: 2,8 GHz i5
RAM: 8 Gb a 1333 MHz
Video: AMD Radeon HD 6870 1024 Mb
 
Joined
Jun 11, 2012
Messages
25
Motherboard
GA-Z77X-UP4 TH
CPU
i7 3770
Graphics
onboard
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
I just installed Capitan and sleep no longer works on my machine. Like most, the machine wakes, but to a blank screen.

Motherboard: GA-Z77X-UP4 TH
Graphics Card: XFX Radeon 270X
 
Joined
Nov 8, 2014
Messages
116
Motherboard
Z370M DS3H
CPU
i5-8400
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Same issue here

Asus Z97-K
HD 7970xt2

sleeps fine, waking up not, system will turn on but monitor won't .. bit like me actually
 
Joined
Nov 23, 2011
Messages
253
Motherboard
H67MA-USB3-B3, Lenovo G580 (20157)
CPU
i5-2400, i5-3230M
Graphics
HD7870, Intel HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
@Macbooky
This is a known issue for El Capitan, it happens with all AMD Cards from Series HD6000 and up.
If you have two monitors and an integrated Graphics (HD4000 and up) you can select the Intel graphics as first in BIOS.
This way wake works...
Sadly since El Capitan was released last year there is no fix and it doesn't seem as Sierra will fix this issue.
If you really need wake you should probably change to nvidia.
 
Joined
Nov 8, 2014
Messages
116
Motherboard
Z370M DS3H
CPU
i5-8400
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@Macbooky
This is a known issue for El Capitan, it happens with all AMD Cards from Series HD6000 and up.
If you have two monitors and an integrated Graphics (HD4000 and up) you can select the Intel graphics as first in BIOS.
This way wake works...
Sadly since El Capitan was released last year there is no fix and it doesn't seem as Sierra will fix this issue.
If you really need wake you should probably change to nvidia.

Thanks for your reply!, I do have a Nvidia 680 lying around, which I might use. Just installed Sierra without any glitches and I can unfortunately confirm wake still doesn't work.
 
Joined
Mar 20, 2015
Messages
161
Motherboard
Gigabyte H81M-S2H
CPU
Intel i5 4460 Quad Core
Graphics
Radeon R9 280
Best fix for AMD graphics:

Boot Hackintosh whilst HDMI is connected to Mobo integrated Graphics.
Once booted in to Mac OS X change HDMI ports to GPU.

Keep Hackintosh in Sleep mode instead of powering down
 
Status
Not open for further replies.
Top