No Audio VIA VT1705 on Sierra

Discussion in 'Audio' started by PACMAN393, Sep 17, 2017.

Tags:
  1. PACMAN393

    PACMAN393

    Joined:
    Oct 2, 2016
    Messages:
    7
    Mobo:
    Samsung NP3004Z
    CPU:
    Intel Core i5 2450m
    Graphics:
    Intel HD Graphics 3000
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Sep 17, 2017 at 7:40 PM #1
    PACMAN393

    PACMAN393

    Joined:
    Oct 2, 2016
    Messages:
    7
    Mobo:
    Samsung NP3004Z
    CPU:
    Intel Core i5 2450m
    Graphics:
    Intel HD Graphics 3000
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Hey everyone, I have a problem with the audio of my ECS H81H3-M4 board. It's a VIA VT1705, I try with everything. AppleALC, cloverALC, VoodooHDA. But nothing worked. With the VoodooHDA, the system doesn't boot, I got kernel panic when I try it. Can some one help me with this please?
     
  2. k88

    k88

    Joined:
    Oct 5, 2017
    Messages:
    1
    Mobo:
    ASUS P5KPL-AM IN/GB
    CPU:
    Intel Xeon E5462
    Graphics:
    Geforce 9800GT 512MB
    Mobile Phone:
    Windows Phone
    Oct 5, 2017 at 12:21 PM #2
    k88

    k88

    Joined:
    Oct 5, 2017
    Messages:
    1
    Mobo:
    ASUS P5KPL-AM IN/GB
    CPU:
    Intel Xeon E5462
    Graphics:
    Geforce 9800GT 512MB
    Mobile Phone:
    Windows Phone
    I have the same problem on my ASUS P5KPL-AM IN/GB in High Sierra. Any solution?

    UPD: I found a solution!

    1) Delete AppleHDA.kext (Do not forget to backup it before)
    2) Install VoodooHDA.kext from https://www.osx86.net/files/file/3827-via-vt1705-282/ vith Kext Utility. This kext is for Mavericks 10.9.1, but it actually work on High Sierra
    Profit!
     
    PACMAN393 likes this.
    Last edited: Oct 6, 2017

Share This Page