Contribute
Register

No AUDIO on Yosemite 10.10.1 GA-Z77-DS3H ALC887

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 1, 2013
Messages
6
Motherboard
iMac > need model # and Year > See Rules!
CPU
Intel> Need model # > See Rules!
Graphics
Nvidia > need model # > See Rules!
Hi ..

a friend of mine, told the moderator " Toleda ", could help me, so I ask for his/her expertice
I have read the guide for HDA .. but sorry I'm not so wise

I've been running since my hackintosh, since Tiger, without troubles but now I need help.
I was a gift from my bro.

I'm booting with Chimera 4.0.1 / I try to test Chamaleon ..in the past work for me ..

I have a GA-Z77-DS3H 1.1 the manual say rev. 1001
I7 3770 K
16 Gb CRUZIAL 1600
Overclock at 4,5 Mhz
GTX 660 TI 2 Gb
SSD CROSAIR M5 512 Mb
3 HD SATA 3 of 3 TB SEAGATE
BT
NO WIFI

I have test all I think is correct ..
Run Multibeast 7.1.1 and test multi convitanions with HDMI, without, with/out 3 optional ports, with HDA enable and off
Check file and directory permisions.
delete extensions
Try with mavericks Multibeast 6.1, 6.2 and 6.3 ..

and no internal speakers .. no way !!!

Please help .. I have read during the last 3 days forum, and forum .."I solve ", I did that .., I have install and delete , perhpahs 50 times .. AppleHDA and HDAEnabler ( 1 or 2 ), or just nothing ..

Right now I have sound in BT with a Logitech boom box . from my iphone ..

Please help, with instructions for dummies

Thk's

Kero

Screen Shot 2015-01-02 at 10.56.32.png
 
Joined
Nov 1, 2013
Messages
6
Motherboard
iMac > need model # and Year > See Rules!
CPU
Intel> Need model # > See Rules!
Graphics
Nvidia > need model # > See Rules!
Hi Toleda

Sorry perhaps I'm dummy, you mean to write again the problem ??
I just know I have upgrade, as i have been doing since tiger , and now no sound

I'm just a Mac user not a " developer " or hardware artist

Please could you you be less cleaver and try to explain me step by step what I must do and how, I just have the guide my bro let me to do .. in automatic ... also I'm not english speaker

I do not have my bro to help me,he is out of the country working

I could even understand a work of the page you have link me ..

Thk's

Kero
Happy 2015
 
Joined
Oct 13, 2011
Messages
6
Motherboard
GA-Z77-DS3H
CPU
Core i7 7700K
Graphics
Dual GTX 1070 8GB
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
Ok, if you want a quick easy fix try this:

The audio used to work on Mountain Lion, so, download the MultiBeast MountainLion.

1) Run Multibeast
2) Select the Drivers & BootLoaders -> Drivers -> Audio -> Realtek ALC8xx -> Without DSDT -> ALC887/888b -> v100302 Current
3) Reboot
4) In System Preferences -> Audio -> Output -> Select Internal Speakers.

Your audio should be alive.
 
Status
Not open for further replies.
Top