Contribute
Register

No Audio Devices - X299 / 200 Series / 300 Series Patcher

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,288
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING - 1601 - UEFI
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
I created a simple installer package for toleda's Clover patch for unsupported HD device IDs.

This package allows you to either install or remove the patch from any destination volume. It will mount the EFI partition and will verify that the config.plist is valid before proceeding. Any errors will be logged in install.log.

Please do not upload this to any other site.

MacMan
 

Attachments

Joined
Dec 22, 2010
Messages
13
Motherboard
GA-Z270X-UG
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1080
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
Sweet! Built a new Hackintosh this week. Last night I went to listen to some music, and realized the sound wasn't working. Messed around for a while, and then I found this.

Ran the package, reset, back in business!! Thank you!!
 
Joined
Nov 10, 2017
Messages
9
Motherboard
Gigabyte Z370 Gaming 7
CPU
Core i5 8400
Graphics
GTX 650
I created a simple installer package for toleda's Clover patch for unsupported HD device IDs.

This package allows you to either install or remove the patch from any destination volume. It will mount the EFI partition and will verify that the config.plist is valid before proceeding. Any errors will be logged in install.log.

Please do not upload this to any other site.

MacMan
It is not working for me. I do not see any install.log file. I have already restarted PC.
it added AppleHDAController to my config.plist. I attached those files below.
Any help will be greatly appreciated.

Thanks.
 

Attachments

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,288
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING - 1601 - UEFI
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
The order you install audio is tricky in High Sierra and these boards.

You install Clover and Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> 100 / 200 Series Audio in MultiBeast.

Then reboot and install Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> ALC1220 and then run this package and reboot.
 
Joined
Nov 10, 2017
Messages
9
Motherboard
Gigabyte Z370 Gaming 7
CPU
Core i5 8400
Graphics
GTX 650
The order you install audio is tricky in High Sierra and these boards.

You install Clover and Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> 100 / 200 Series Audio in MultiBeast.

Then reboot and install Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> ALC1220 and then run this package and reboot.
Thanks for help. But I already ran install Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> ALC1220 first. I have not run Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> 100 / 200 Series Audio.
What should I do now?
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,288
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING - 1601 - UEFI
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
You need to delete everything that ALC1220 and this patcher did. Reboot and start audio over again.
 
Joined
Nov 10, 2017
Messages
9
Motherboard
Gigabyte Z370 Gaming 7
CPU
Core i5 8400
Graphics
GTX 650
You need to delete everything that ALC1220 and this patcher did. Reboot and start audio over again.
It has still not worked yet.
I reset config.plist file, copy AppleHDA.kext from my mac mini to hackintosh (to make sure it is native)
Then I did what you tell me.

You install Clover and Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> 100 / 200 Series Audio in MultiBeast.
Then reboot and install Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> ALC1220 and then run this package and reboot.

Any help will be greatly appreciated.
 
Joined
Sep 20, 2017
Messages
50
Motherboard
ASUS Z270 MAXIMUS IX HERO
CPU
i7-7700K
Graphics
RX 580
Wow, this works perfect for me. Thanks!
Any idea how I could enable the audio output from the front panel of my g5-hackintosh?
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,288
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING - 1601 - UEFI
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
It has still not worked yet.
I reset config.plist file, copy AppleHDA.kext from my mac mini to hackintosh (to make sure it is native)
Then I did what you tell me.

You install Clover and Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> 100 / 200 Series Audio in MultiBeast.
Then reboot and install Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> ALC1220 and then run this package and reboot.

Any help will be greatly appreciated.
I've found that you should install Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> 100 / 200 Series Audio in MultiBeast and this patcher first. Then reboot then install Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> ALC1220 in MultiBeast.
 
Joined
Nov 10, 2017
Messages
9
Motherboard
Gigabyte Z370 Gaming 7
CPU
Core i5 8400
Graphics
GTX 650
I've found that you should install Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> 100 / 200 Series Audio in MultiBeast and this patcher first. Then reboot then install Drivers -> Audio -> Realtek ALCxxx -> ALC1220 in MultiBeast.
It still not worked.
This is my EFI folder.
I also tried to copy Lilu.kext, CodecCommander.kext, AppleALC.kext to kext folder.
 

Attachments

Top