Contribute
Register

No Audio Devices - Realtek ALC AppleHDA [Guide]

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 29, 2012
Messages
6
Motherboard
Intel S5500HCV
CPU
Xeon X5670
Graphics
GT 640
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi , I have problems with my audio ask for your help because I do not know how to solve it .
My audio device is alc270 , used the Mirone the app to apply the patch , the problem is that the headphone audio is okay , but does not recognize the speaker , but if I reverse the outputs in platforms.xml , have audio in the speaker more does not recognize the headphones do not know if this information helps , but and this way I have the audio speaker ..

Os is Mavericks, and i use clover bootloader with DSDT..

Follow the attachments ..

Tks...
 

Attachments

  • Platforms.xml
    88.9 KB · Views: 163
  • MacBook Pro de Rodrigo.iojones
    1.1 MB · Views: 87
  • Captura de Tela 2015-12-03 a?s 10.25.42.png
    Captura de Tela 2015-12-03 a?s 10.25.42.png
    49.5 KB · Views: 97
  • Captura de Tela 2015-12-03 a?s 10.24.20.png
    Captura de Tela 2015-12-03 a?s 10.24.20.png
    110.4 KB · Views: 90
Joined
Mar 31, 2010
Messages
15
Motherboard
Gigabyte GA-P55A-UD5
CPU
i7-860
Graphics
HD 5770
Hi Toleda,
hope you can help me, too. I tried many different configurations, with no luck.
Multibeast Legacy with the F2 Bios works for me mostly, except sound.
Here are my Specs:


1. No output devices
2. OSX 10.11.1, / GA-X79-UP4 - F2 Bios/i7-3930K/Geforce 660Ti 3GB
3. Multibeast 8.0.1 - ALC892
-realtekALC-110 - No audio codec detected
-audio_cloverALC-110 -No audio codec detected

4. attached
5. attached
6. none installed
7. Empty
8. attached
9. No Scripts used
10. -
11. attached

Best
L.
 

Attachments

  • lysid.zip
    2.3 MB · Views: 77
Joined
Dec 2, 2015
Messages
3
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Description of audio problem: No output devices, no sound, double audio device shown in DCIPManager (One has a valid Codec and the other one with same id a NULL one) [this screenshot was taken as soon as I installed the OS, but remains the same after trying everything] Screen Shot 2015-12-04 at 00.35.01.png
  2. OS X version/motherboard model/BIOS version/processor/graphics: El Capitan 11.1.1/P67 Asus Maximus IV Extreme /3604/Intel Sandy Bridge 2600K/NVIDIA GTX 680
  3. Copy of IOReg (Tools 2.) or IOJones (Tools 3.), No screenshots
    1. IOReg/File/Save a Copy As…, verify file (no ioreg.txt)
    2. View attachment IOReg.ioreg
  4. System/Library/Extensions/AppleHDA.kext View attachment AppleHDA.kext.zip
  5. Console/All Messages/kernel Sound Assertions - select/Save Selection As:
  6. Screen shots:
    1. DPCIManager/Status (Tools 1.)
    2. System Information/Hardware/Audio/Intel High Definition Audio (not Devices)
  7. Terminal/Shell/Export Test As. - audio_realtekALC-100.command View attachment Terminal Saved Output.zip
  8. Clover (if installed)
    1. EFI/CLOVER/config.plistView attachment config.plist
    2. EFI/CLOVER/misc/debug.log (Set config.plist/Boot/Debug/YES): There's no "Debug", instead there's a "Log" section. It was already set to yes, and misc folder is empty.
      1. or DPCIManager/Misc/Boot Log
 
Joined
May 17, 2015
Messages
5
Motherboard
GA-EX58-UD5
CPU
i7 920
Graphics
GTS 250
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Enable the codec.

Ok...how? A setting in Clover perhaps? (In Clover Configurator I see Devices->Audio is blank; should I enter something there before trying anything else?)

I followed your troubleshooting steps in post #1:



1. OS X Version (running 10.10.3)
2. 10.10 and newer/Boot flags​
1. Clover/config.plist​
1. Mandatory Add: config.plist/Boot/Arguments/kext-dev-mode=1 *done* according to Clover Configurator
2. Remove: Boot/Arguments/npci=0x3000 *done* according to Clover Configurator
2. HDEF Verification/IORegistryExplorer
1. IOReg/Search: HDEF - I see AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/HDEF@1B
2. If IOReg/HDEF present, see 3. Audio_ID verification​
3. Audio_ID verification/IORegistryExplorer
1. Search: HDEF​
2. IOReg/HDEF/layout-id = hex(Audio ID)​
3. Locate: layout-id​
4. Verify layout-id: - I see <00 00 00 00>
4. Not valid (<00 00 00 00>), select one method and implement​
4. [Guide]-Add HDEF-Clover.pdf (this is what I want, right?)




[Guide]-Add HDEF-Clover.pdf:
I. IOReg/HDEF Verification
A. IOReg/Search: HDEF - yes it's present, already did this above
B. If IOReg/HDEF present, see II. IOReg/Audio_ID verification​
II. IOReg/Audio_ID verification
A. Search: HDEF​
B. Locate: layout-id​
C. Verify layout-id: - obviously I still see <00 00 00 00>...
- <00 00 00 00> not valid - ok what now??? I’m pretty sure my motherboard uses Audio_ID 1, but this is saying not valid…Should I proceed with step IV and enter "1" anyway even though this says not valid? What step did I miss?
 

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,923
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
tried many different configurations, with no luck.
See Post #1/I. No Output Devices Found/2. HDEF Verification/IORegistryExplorer/3. If no IOReg/HDEF:1. IOReg/Search: @1B
2. Add dsdt/HDEF
 

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,923
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
No output devices, no sound, double audio device shown in DCIPManager (One has a valid Codec and the other one with same id a NULL one)
Bad news, see Post #1/Unsupported/Non working Realtek ALC AppleHDA/3. Asus P8P67 3xxx BIOS: Phantom codec
 

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,923
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
<00 00 00 00> not valid - ok what now??? I’m pretty sure my motherboard uses Audio_ID 1, but this is saying not valid…Should I proceed with step IV and enter "1" anyway even though this says not valid? What step did I miss?
config.plist is a mess, # breaks the tools.
Edit config.plist/Devices/Audio/#Inject/0x0887 to
config.plist/Devices/Audio/Inject/1
 
Joined
Mar 31, 2010
Messages
15
Motherboard
Gigabyte GA-P55A-UD5
CPU
i7-860
Graphics
HD 5770
Hi toleda,
thanks for your support.

1. Added kext-dev-mode=1 again
2. Can’t boot without npci=0x3000/2000 (0x2000 atm)
3. Tried to set dsdt/HDEF with HDEF-Clover method but everything was set correct, already saved it anyway. There is no DSDT for the x79-up4

Here are all steps updated:


1. No output devices
2. OSX 10.11.1, / GA-X79-UP4 - F2 Bios/i7-3930K/Geforce 660Ti 3GB
3. Multibeast 8.0.1 - ALC892
-realtekALC-110 - No audio codec detected
-audio_cloverALC-110 -No audio codec detected

4. attached
5. attached
6. none installed
7. Empty
8. attached
9. No Scripts used
10. -
11. SSDT attached DSDT not installed

Hope this helps you..

Best
L.
 

Attachments

  • Lysid_v2.zip
    2.3 MB · Views: 57
Status
Not open for further replies.
Top