Contribute
Register

No Audio Devices - AppleHDA Realtek Audio

Joined
May 16, 2018
Messages
68
Motherboard
ASRock Extreme 4
CPU
i7-8700k
Graphics
RX 560
Why?
Try splitter to front pink and front lime, no extender
Why did you ignore Post #1713?
macOS does not support what you are trying to do, 3rd party solution essential
It works now when i plug splitter to the front speaker and front mic port (without extender). However when i tried it with extender on, it does not record anymore because the 2 meter 3.5mm audio extender has only two rings? Does it matter?
And when i try plugging in rear mic and rear speaker with splitter it does not record..so weird. This is all done with SoundSource as you mentioned in post #1713. I wanted to use the 2 meter extender because my pc is far away from my desk.

Thanks!
 
Joined
Apr 29, 2018
Messages
6
Motherboard
Gigabyte Z370N WIFI-F2
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 560
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Uninstall all failed attempts
See Mojave AppleHDA Audio/Post #1
Choose 1 method, install, restart
See Post #1/IV. Problem Reporting; attach all requested files

Hi Toleda,

Thanks for your answer. I tried that. It is likely that I forgot something. My whole installation was a cumulation of updates and fixes so I decided to do a fresh install. Everything works fine now without any trouble with the help of Multibeast.
 
Joined
Dec 4, 2013
Messages
6
Motherboard
ASUS P8P67 ws. Revolution
CPU
i7-2600
Graphics
GTX 750
Mobile Phone
  1. Android
Please help,

  1. I have no audio device.
  2. macOS 10.13.6 (17G5019)
P8P67 ws Revolution rev. 1.02, with ALC889
Bios 2105
Cpu i7-2600(overclocked to 42x)
Gpu GIGABYTE GTX 750 2GB ram (Model: GV-N750OC-2GI), Nvidia web driver
3. methods from here: https://www.tonymacx86.com/threads/applehda-realtek-audio-guide.234732/#post-1606764
a) manually put AppleALC.kext and Lilu.kext to Library/Extensions => no result
b) MultiBeast-10.4.0, AppleALC checked => system does not boot after restart. it freezes with progress bar at around 80%

Any suggestions?? Do you need any more info??
 

Attachments

  • GregAudioInfo.zip
    2.4 MB · Views: 24

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,235
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
no audio device
manually put AppleALC.kext and Lilu.kext to Library/Extensions => no result
Expected, BIOS problem
MultiBeast-10.4.0, AppleALC checked => system does not boot after restart. it freezes with progress bar at around 80%
IOReg does not show AppleALC or Lilu installed, no idea
BIOS problem, null codec
Fix found, see The inevitable P8P67 Pro install guide... - Page 8 - OSx86 10.8 (Mountain Lion)/Krazubu
 
Top