Contribute
Register

No Audio Devices - AppleHDA Realtek Audio

Joined
May 17, 2016
Messages
30
Motherboard
GA-Z270-HD3
CPU
i5-7500
Graphics
RX560
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
  1. Mic input is not detected. Mic is connected to the front port. This setup works fine in windows. When I connect the mic, I do see some activity under system preferences/sound/input. I only see one line for input.
  2. OS X Version 10.13.1, MB: GA-Z270-HD3, BIOS version F7, CPU: I5-7500, Graphics: IGPU 630
  3. AppleALC. Fixed HDEF, Picked Layout ID:2, placed (most recent versions of) AppleALC.kext and Lilu.kext in EFI/Clover/Kext/10.13
  4. Copy of IOReg attached.
  5. Not able to save the messages. Not able to find the save button.
  6. AppleHDA.kext attached.
  7. DPCI Manager doesn’t start. Output of terminal output attached.
  8. Screenshots attached.
  9. DSDT or SSDT files not available/not patched.
  10. Config.plist attached.
I am sorry, if I haven't provided all the details requested.
 

Attachments

  • Archive.zip
    2.7 MB · Views: 66
  • bootlog.log.txt
    20.6 KB · Views: 131

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,923
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
now no audio devices
Run Terminal:
Code:
sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
Save output
Restart
Reply with the saved output and all, new Problem Reporting files.
 

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,923
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Mic input is not detected.
Audio ID: 2 repurposes motherboard Pink and Blue to outputs, only input is front panel Pink; wrong choice for your motherboard
Set config.plist/Devices/Audio/Inject/1
Reply with new files
 

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,923
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for the help!
IOReg is useless, make a new copy as requested.
Did you restart after the rebuilding cache? If no, restart.
Try again, attach all, new files
Include installed AppleHDA.kext
 
Last edited:
Top