Contribute
Register

Newbie- Having Trouble Installing Mojave

Joined
Jan 2, 2019
Messages
15
Motherboard
Gigabyte H370M D3H
CPU
i5-8400
Graphics
RX 560
Hi everyone! I just finished putting together my first Hackintosh together for the wife this morning. The build went nice! The Mojave install... Not so nice. We've re-done the boot drive four times now thinking it could be that, but nope. I'm doing my best to follow all the directions on the how-to, but I must be missing something.

Maybe it's my BIOS settings? I can't find OS type or CFG-Lock, secure boot mode is disabled, serial port is disabled, VT-d is disabled and XHCI Handoff is enabled. I also start the whole thing by loading optimized defaults.

Is it something quirky about my hardware?
Intel i5 8400
XFX Radeon RX-560
Gigabye H370M D3H

I can get to the Clover installation screen. Once I start the install, it gets anywhere from 1/2 to 3/4 of the way loaded before turning into the "stop" symbol. I really hope I've simply overlooked something simple. Any help is appreciated!
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
5,968
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000 + GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi everyone! I just finished putting together my first Hackintosh together for the wife this morning. The build went nice! The Mojave install... Not so nice. We've re-done the boot drive four times now thinking it could be that, but nope. I'm doing my best to follow all the directions on the how-to, but I must be missing something.

Maybe it's my BIOS settings? I can't find OS type or CFG-Lock, secure boot mode is disabled, serial port is disabled, VT-d is disabled and XHCI Handoff is enabled. I also start the whole thing by loading optimized defaults.

Is it something quirky about my hardware?
Intel i5 8400
XFX Radeon RX-560
Gigabye H370M D3H

I can get to the Clover installation screen. Once I start the install, it gets anywhere from 1/2 to 3/4 of the way loaded before turning into the "stop" symbol. I really hope I've simply overlooked something simple. Any help is appreciated!
Once I start the install, it gets anywhere from 1/2 to 3/4 of the way loaded before turning into the "stop" symbol. I really hope I've simply overlooked something simple. Any help is appreciated!
  • You are describing a Problem with USB port.
  • Your BIOS USB settings are OK
  • That leaves your CLOVER and the USB port you have inserted your USB Installer or the Flash Disk itself as suspects.
  • If inserting the USB Installer in different USB ports (pref USB 2.0) and booting in Verbose Mode (pressing Space bar once in Clover Boot Manager (CBM) screen, and then from the Popup( [√]Verbose Boot-V) does not fix the Prohibited Entry Sign error :
  • You can start troubleshoot with your CLOVER.
  • After mounting the EFI Partition of your USB installer on the Desktop, click open that icon from desktop and navigate to EFI>CLOVER>kexts>Other and check that it has the required USB support kexts USBInectAll.kexts+ XHCI-unsupported.kext and also the config.plist_Devices SECTION to make sure you have [√] USB _FixOwnership as shown in the uploaded screen shots of CLOVER/kexts/Other and config.plist_Devices viewed in Clover Configurator Global Clover Configurator (Global Edition)
  • You can check t #4 to see how CCG can be used to do EFI mounting from USB
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
5,968
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000 + GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Joined
Jan 2, 2019
Messages
15
Motherboard
Gigabyte H370M D3H
CPU
i5-8400
Graphics
RX 560
Can you look at Clover zip file? I'm still struggling with this.
 

Attachments

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
1,983
Motherboard
Gigabyte Designare Z390
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air, Mac Pro
Classic Mac
Quadra
Mobile Phone
iOS
The stop symbol most likely suggests that your USB disk is not in a USB 2.0 port or that your USB port limit patch is not working. In any case:
  • Move USB flash disk to a black USB 2.0 port.
  • Try again.
  • If it still fails, backup your EFI folder and replace it with the attached version.
The attached EFI folder makes several changes:
  • Replaces AptioMemoryFix with OsxAptioFix2Drv-free2000
  • Adds the verbose boot flag (-v) so you can see what the installer is doing.
  • Adds "slide=0" to the boot flags. This may cause a boot failure. If so, remove this from config.plist and try again.
  • Adds the "Change SAT0 to SATA" ACPI flag. If you're installing Mojave to a SATA SSD, this will prevent a failure.
  • Adds the proper Mojave 10.14.1+ USB port limit patch.
 

Attachments

Joined
Jul 25, 2012
Messages
5,968
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000 + GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Can you look at Clover zip file? I'm still struggling with this.
  • Did you try booting your USB Installer using different USB 2.0 ports in Verbose Mode and still found the same Prohibited Entry or what you call "Stop Symbol" even when trying all available USB ports to insert the USB Installer Flash Disk?
  • Did you ever try booting the USB Installer in Verbose mode after editing the CLOVER folder as you have uploaded as zipped and did you still get the very same error you are describing?
    • A quick review of your CLOVER/kexts/Other shows you DID NOT include XHCIunsupported. kext as suggested for your H370 MoBo and has an older version of USBInjectAll.kexts (it may still work though) This won't help fix the USB port problem. (Compare your edited kexts/Other and the one I uploaded earlier)
  • Your config.plist _Devices _USB look OK.
  • Your CLOVER may have other issues but are NOT the cause of your present Boot Error.
  • Only after checking a verbose boot screen we can say with some level of confidence what the cause of the boot failure is and what can be the next best option to remedy that.
  • Unless someone can give the whole EFI or CLOVER folder from an identical Hardware, I doubt you can fix all future boot issues.
  • [√] NvidiaWeb has no place in config.plist_System Parameters for Mojave USB Installer Boot Disk and may even cause boot issues [see image from the config.plist uploaded
 

Attachments

Joined
Jan 2, 2019
Messages
15
Motherboard
Gigabyte H370M D3H
CPU
i5-8400
Graphics
RX 560
Update- Yes, it's prohibited. Not stop. The word eluded me.

We've been using the USB 2.0 MOBO ports.

We tried using the edited folder that CaseySJ shared, but we ran into the same problem.

Where we're at now- It's no longer giving us the prohibited sign, but the progress bar stops right at the very end. When in verbose mode, the last line of text says "please switch to XPC or bootstrap_check_in"
 
Joined
Jan 2, 2019
Messages
15
Motherboard
Gigabyte H370M D3H
CPU
i5-8400
Graphics
RX 560
Updated EFI folder attached. I was trying to add XHCIunsupported.kext but couldn't figure out how to do it.
 

Attachments

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
1,983
Motherboard
Gigabyte Designare Z390
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air, Mac Pro
Classic Mac
Quadra
Mobile Phone
iOS
Updated EFI folder attached. I was trying to add XHCIunsupported.kext but couldn't figure out how to do it.
I've added XHCI-Unsupported.kext and made a few other changes in the attached EFI. No guarantees, of course, but worth trying.

Also:
Please refer to the 26 steps in Installation Overview posted here. There will be 2 sudden freezes or reboots, and one graceful restart. The first freezes/reboots are deceptive -- you might think it indicates a fatal error when in fact it's completely normal. So please have a look at those 26 steps.
 

Attachments

Joined
Jan 2, 2019
Messages
15
Motherboard
Gigabyte H370M D3H
CPU
i5-8400
Graphics
RX 560
Hi all,
CaseySJ- I tried your file and it seems to still be stopping at the same point that it was before. Thank you for adding that kext for me. This is the full line that it ends on:

Sat Jan 5 10:26:13 2019 iMac.local com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.bsd.dirhelper.568) <Warning>: Endpoint has been activated through legacy launch(3) APIs. Please switch to XPC or bootstrap_check_in(): com.apple.bsd.dirhelper

Thank you so much for the help everyone.
 
Top