Contribute
Register

[NEW / TESTING] Intel 7th Generation Kaby Lake CPUs + 200 Series Motherboards in macOS

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 14, 2016
Messages
9
I have successfully build an i3-7100 with Gigabyte H170M-D3H and Asus GTX-750 2GB.
Did spoof the CPUID to get booted. Once installation was complete, used MultiBeast to get the drivers installed. The resolution was fixed after the reboot. Let me know if anyone needs a hand with similar machine.

Cheers.
J
 
Joined
Jun 13, 2017
Messages
1
Motherboard
Gigabyte GA-B250M-DS3H
CPU
Intel G4560
Graphics
IntelHD 610
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys, I'm really new here and I hope not to be doing something wrong by starting asking things.

I have a problem installing sierra on my rig

GIGABYTE GA-B250M-DS3H
INTEL G4560 KABYLAKE
GRAPHICS INTEGRATED HD610
8GB DDR4 2133

I did everything about spoofing cpuid and gfx to an intel compatible but in the black screen with the apple (first boot to install) it loads like 75% and then right away appears something like a stop sign and it stops right there :/ am I doing something wrong?

Thanks!

Martín.
 
Last edited:

sdm

Joined
Jan 7, 2013
Messages
17
Motherboard
Z390 Phantom Gaming-ITX/ac
CPU
i3 9100
Graphics
UHD 630
Now i use 10.12.6 betta 5, i deleted from clover config:
FakeCPUID: 0x0506E3
and
/Devices/FakeID/IntelGFX 0x19168086
now system recognize graphic as
Intel HD Graphics KBL CRB 1536 МБ.
without intel inject
That means that HD 650 graphic now working as native.
All working correctly, exept dual monitor configuration.
 
Joined
Apr 13, 2017
Messages
19
Motherboard
z270x gaming 5
CPU
i7 7700k
Graphics
Aorus GTX 1080 ti
Do you mind sharing your EFI folder? I am still having issues with my install. I would be grateful and maybe it will give me some insite.
actually everything works except the sleep..the monitor goes to sleep but the unit wakes up straight away. I have notice that its a common fault on 270s and Sierra and currently I am going through the forum trying to find a fix for it..
 

Attachments

  • EFI.zip
    16.2 MB · Views: 91

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,466
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Now i use 10.12.6 betta 5, i deleted from clover config:
FakeCPUID: 0x0506E3
and
/Devices/FakeID/IntelGFX 0x19168086
now system recognize graphic as
Intel HD Graphics KBL CRB 1536 МБ.
without intel inject
That means that HD 650 graphic now working as native.
All working correctly, exept dual monitor configuration.

It is just that the KBL kexts have a default for ig-platform-id when unspecified.
The default is 0x59160000.
Much like the SKL kexts use a default 0x19120000 (going from memory).
If you need to change it, you will need to use a proper Clover setup in config.plist for injecting it...
 
Joined
Apr 13, 2017
Messages
19
Motherboard
z270x gaming 5
CPU
i7 7700k
Graphics
Aorus GTX 1080 ti
Do you mind sharing your EFI folder? I am still having issues with my install. I would be grateful and maybe it will give me some insite.
where are you getting stuck ??
 

Attachments

  • EFI.zip
    16.2 MB · Views: 93
Joined
Sep 24, 2014
Messages
46
Motherboard
Asus H310T
CPU
i7 8700T
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
  1. iOS
I couldn't see any B250 motherboards on the buyers guide, are b-chipsets typically poorly supported in macos?
 
Joined
Jul 24, 2015
Messages
64
Motherboard
Gigabyte GA-Z370-HD3P
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 56
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi guys, I'm really new here and I hope not to be doing something wrong by starting asking things.

I have a problem installing sierra on my rig

GIGABYTE GA-B250M-DS3H
INTEL G4560 KABYLAKE
GRAPHICS INTEGRATED HD610
8GB DDR4 2133

I did everything about spoofing cpuid and gfx to an intel compatible but in the black screen with the apple (first boot to install) it loads like 75% and then right away appears something like a stop sign and it stops right there :/ am I doing something wrong?

Thanks!

Martín.

"Official" supported mb are Z270 and H270 with Intel "i" series.....
'Cause these are chips used by Apple (Intel "i" series)....
Everytime you would try to install in even more different build you'll have to apply even more fix and kext ecc.....
Try to boot with -v flag (Verbose mode) and try to read(or take a picture) about what is displayed.

Stefano
 
Joined
Jan 19, 2017
Messages
80
Motherboard
Asus Maximus IX Formula
CPU
i7 - 7700k
Graphics
Asus Strix GTX1080 8GB OC
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Keep in mind if you make hardware changes, BIOS changes, etc. it could change the ACPI path associated with your NVMe.
No idea without typically required "Problem Reporting" files.

Hi @RehabMan

i think i understand what you mean, but am i able to change it through windows?

i can see my hackintosh m2 ssd drives as accessible now on windows but may where is the SSDT-NVMe-Pcc.aml located in the Hackintosh ?

so i can extract it out on windows and edit it.

1) Attached are my current present PATH name, not sure if it changed.

2) attached AML files are my configs that worked previously, could you help me see if it changed path like maybe say it was 09 but now its 13 or some other value.

sincerely appreciate it if you could help me out on this.
 

Attachments

  • pathNAME.png
    pathNAME.png
    87.7 KB · Views: 159
  • Standard NVM Express Controller.png
    Standard NVM Express Controller.png
    87.4 KB · Views: 134
  • ssdt.aml
    2.4 KB · Views: 164
  • SSDT-NVMe-Pcc.aml
    229 bytes · Views: 148
  • backup_efi.rar
    24.9 MB · Views: 67
  • locationpaths_960evo.png
    locationpaths_960evo.png
    20.3 KB · Views: 137
Status
Not open for further replies.
Top