Contribute
Register

New Clover Release v5.1 r5123/4/5/6/7 - Big Sur Support

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
19,699
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Is there any documentation about the quirks? Are they chipset dependent? Trying to figure out how to configure them properly
yes they are chipset dependant, and going by your hardware profile.... oh wait.....

Screenshot 2020-10-14 171018.png
 
Joined
Feb 9, 2012
Messages
307
Motherboard
Gigabyte X299 Desgnare EX
CPU
i9-9900x
Graphics
Radeon W5700
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you for reply.

I've tried VirtualSMC and removed all FakeSMC(Plugin kexts as well) but the same problem.
I will see what may I have missed. I will let you guys soon.
 
Joined
Jun 11, 2010
Messages
74
Motherboard
I still didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so IGNORE me!
yes they are chipset dependant, and going by your hardware profile.... oh wait.....

View attachment 491730
Lol, very funny. I'm not asking for help installing macos on any specific hardware and don't want anyone to touch my config.plists, i'm trying to figure out the logic behind the quirks section - it's 2 completely different things.
 
Joined
Feb 9, 2012
Messages
307
Motherboard
Gigabyte X299 Desgnare EX
CPU
i9-9900x
Graphics
Radeon W5700
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I had the same issue (Kernel Panic) it was caused by FakeSMC.kext and the its kext plugins.
remove all the FakeSMC kexts and replace them for VirtualSMC and its plugins.
Ok so I did your recommendation to remove all related FakeSMC files and replace to VirtualSMC and its plugins. But it shows me the same panic. It all works fine with 5122. But not from 5133...and I want to be ready for BigSur. Please help.
 
Joined
Sep 15, 2010
Messages
9
Motherboard
Asus z77
CPU
k3570
Graphics
gtx470
Mac
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Anyone update to R5124? I did and cannot boot to Big Sur put can in Catalina. R5123 I can Boot both?
 
Joined
Nov 3, 2012
Messages
37
Motherboard
AsRock H310CM
CPU
i3-8100K
Graphics
RX 460
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Ok so I did your recommendation to remove all related FakeSMC files and replace to VirtualSMC and its plugins. But it shows me the same panic. It all works fine with 5122. But not from 5133...and I want to be ready for BigSur. Please help.

Please refer the below screenshots of what i have in UEFI Drivers, Kexts, APCI Patches and Quirks in Clover configurator. I also have attached my config.plist for your convenience, i can see you have a CoffeLake CPU similar to the one that i have so my config.plist and my EFI Clover files can help you.

Screenshot at Oct 14 18-29-43.png
Screenshot at Oct 18 17-50-19.png
Screenshot at Oct 18 17-49-00.png
Screenshot at Oct 14 18-33-03.png



UPDATE: This also works with Clover 5125!!!
 

Attachments

  • Screenshot at Oct 14 18-30-16.png
    Screenshot at Oct 14 18-30-16.png
    22.4 KB · Views: 350
  • config.plist
    5.4 KB · Views: 115
  • SSDT-AWAC.aml
    73 bytes · Views: 78
  • SSDT-EC-USBX-DESKTOP.aml
    6.4 KB · Views: 66
  • SSDT-PLUG-DRTNIA.aml
    693 bytes · Views: 68
  • SSDT-PMC.aml
    414 bytes · Views: 71
Last edited:
Joined
Mar 9, 2011
Messages
669
Motherboard
Gigabyte Z390 UD
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I have done everything as required and still cant get it to boot. I get to the clover menu and can change options and select other drives. As soon as I click the MacOS drive it freezes on the picker screen. What am I doing wrong?
 
Joined
Nov 3, 2012
Messages
37
Motherboard
AsRock H310CM
CPU
i3-8100K
Graphics
RX 460
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I have done everything as required and still cant get it to boot. I get to the clover menu and can change options and select other drives. As soon as I click the MacOS drive it freezes on the picker screen. What am I doing wrong?

Check the BIOS settings..... and be sure you have the SSDT files in the folder ACPI patched, you can check my config.plist and compare.

Screenshot at Oct 14 20-22-45.png
 
Top