New Automatic HDMI Audio Script Released

Discussion in 'HDMI Audio' started by tonymacx86, Jan 28, 2016.

  1. shania

    shania

    Joined:
    May 7, 2015
    Messages:
    189
    Motherboard:
    Asus Z97-k
    CPU:
    i7 4790
    Graphics:
    EVGA GTX 980 ti - 6gb
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 18, 2016 at 4:25 PM #121
    shania

    shania

    Joined:
    May 7, 2015
    Messages:
    189
    Motherboard:
    Asus Z97-k
    CPU:
    i7 4790
    Graphics:
    EVGA GTX 980 ti - 6gb
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    I will get back later as I am away from the build. Thanks !
     
  2. ragamuffin1964

    ragamuffin1964

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    21
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z68X-UD5-B3
    CPU:
    i7-2700 Quad- Core Socket 1155, 3.5Ghz,
    Graphics:
    Sapphire Radeon HD 6450 1GB DDR3
    Mac:
    iMac, MacBook
    Classic Mac:
    Performa
    Nov 19, 2016 at 1:18 AM #122
    ragamuffin1964

    ragamuffin1964

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    21
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z68X-UD5-B3
    CPU:
    i7-2700 Quad- Core Socket 1155, 3.5Ghz,
    Graphics:
    Sapphire Radeon HD 6450 1GB DDR3
    Mac:
    iMac, MacBook
    Classic Mac:
    Performa
    Hi Toleda,
    I tried the instructions below no luck. Can you check my log to see if everything is ok. Thx noob here.

    ast login: Fri Nov 18 17:04:39 on ttys000

    Narinders-iMac:~ narinderimac$ /Users/narinderimac/Downloads/audio_cloverHDMI-120_v1.0d.command ; exit;


    Agreement

    The audio_cloverHDMI script is for personal use only. Do not distribute

    the patch, any or all of the files for any reason without permission.

    The audio_cloverHDMI script is provided as is and without any warranty.


    File: audio_cloverHDMI-120.command_v1.0d

    Release Mode

    EFI partition is mounted

    HDMI audio codec(s)

    AMD: 0x1002aa01

    Integrated Graphics is not installed/enabled

    Install AMD/Nvidia HDMI audio (y/n): y

    AMD discrete graphics card 10026779 found on PEG0@1/GFX0@0

    AMD HDMI audio is enabled

    Frambuffer injection and connector patching may also be required

    Note: AMD kext edits are not available with this script

    To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...

    logout

    Saving session...

    ...copying shared history...

    ...saving history...truncating history files...

    ...completed.


    [Process completed]


    [Restored Nov 18, 2016, 5:13:06 PM]

    Last login: Fri Nov 18 17:13:04 on console

    Restored session: Fri 18 Nov 2016 17:10:36 PST

    Narinders-iMac:~ narinderimac$


     
  3. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,326
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 19, 2016 at 3:54 AM #123
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,326
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    See Problem Reporting, Post #1
     
  4. Djbasshazzard

    Djbasshazzard

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Messages:
    5
    Motherboard:
    ASUS
    CPU:
    4.0
    Graphics:
    MSI Geforce GTX 960
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 24, 2016 at 5:07 PM #124
    Djbasshazzard

    Djbasshazzard

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Messages:
    5
    Motherboard:
    ASUS
    CPU:
    4.0
    Graphics:
    MSI Geforce GTX 960
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    What EFI partition? The one from USB? I have plugged in the USB but nothing happens. And what if I already made the mistake and used MultiBeast option, anyway to redo anything?
     
  5. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,326
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 24, 2016 at 6:05 PM #125
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,326
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    No. See Problem Reporting, Post #1
     
  6. Djbasshazzard

    Djbasshazzard

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Messages:
    5
    Motherboard:
    ASUS
    CPU:
    4.0
    Graphics:
    MSI Geforce GTX 960
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 24, 2016 at 6:08 PM #126
    Djbasshazzard

    Djbasshazzard

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Messages:
    5
    Motherboard:
    ASUS
    CPU:
    4.0
    Graphics:
    MSI Geforce GTX 960
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I think I fixed it, I found out something, I got my HDMI sound now xD well the Line-in its well. something different story xD
     
  7. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,326
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 24, 2016 at 6:14 PM #127
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,326
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    See Post #126.
     
  8. beanbean123669

    beanbean123669

    Joined:
    Nov 17, 2016
    Messages:
    2
    Motherboard:
    GA-z170n-wifi
    CPU:
    i5-6600k
    Graphics:
    HDA 530
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 27, 2016 at 2:08 AM #128
    beanbean123669

    beanbean123669

    Joined:
    Nov 17, 2016
    Messages:
    2
    Motherboard:
    GA-z170n-wifi
    CPU:
    i5-6600k
    Graphics:
    HDA 530
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Hey everyone - followed Toleda's guide - without success. Feel like I'm very close! Attached are files that may be of use to help me -much appreciation!
     

    Attached Files:

  9. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,326
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 27, 2016 at 3:27 AM #129
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,326
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Rules: • Profiles need to contain at least your primary system to assist others with helping you.
    Not helpful; see Problem Reporting, Post #1
     
  10. beanbean123669

    beanbean123669

    Joined:
    Nov 17, 2016
    Messages:
    2
    Motherboard:
    GA-z170n-wifi
    CPU:
    i5-6600k
    Graphics:
    HDA 530
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 27, 2016 at 4:04 AM #130
    beanbean123669

    beanbean123669

    Joined:
    Nov 17, 2016
    Messages:
    2
    Motherboard:
    GA-z170n-wifi
    CPU:
    i5-6600k
    Graphics:
    HDA 530
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Sorry I did my build signature, thought that's what the rule referred to.

    Additional Info:
    No audio through HDMI - HDMI option available in Sounds Output options, but no volume selection or sound coming from HDTV.
    OSX Sierra 10.12.1 / ga-z170n-wifi / BIOS vers: FA / i5-6600k / HD 530

    Hopefully I didn't miss any of the additional files needed to help - I don't know what the console/all messages is to save a file from - please excuse my inaptitude.
     

    Attached Files:

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice