Contribute
Register

New AMD Radeon VII on my Hackintosh

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 7, 2015
Messages
159
Motherboard
MSI Z490-a Pro
CPU
i7-10700k
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
  1. iOS
So whats the latest word on VII compatibility? Any brands to go for or avoid? Which one is quietest? Do they work out of the box in latest Mojave, or is Catalina needed?
 
Joined
Nov 6, 2019
Messages
3
Motherboard
Asus X299 SAGE
CPU
I9-9840X
Graphics
Radeon VII
I'm using the MSI branded one and everything runs seamlessly.

Only thing: I'm not able to have GPU proc/fans/temps readings in Mac Os despite using FakeSMC with GPU plugins :(
If I only could have it...
 
Joined
Jan 17, 2018
Messages
24
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
Radeon VII + GTX 1080 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I'm using the MSI branded one and everything runs seamlessly.

Only thing: I'm not able to have GPU proc/fans/temps readings in Mac Os despite using FakeSMC with GPU plugins :(
If I only could have it...

I just found this modified version of FakeSMC with GPUSensor plugin (and all the others)
Confirm it works with my Radeon VII, I can see GPU Die Temp in iStat Menu now.

Screen Shot 2019-11-12 at 2.42.55 AM.png
 

Attachments

  • FakeSMC-Radeon Vii.zip
    144.4 KB · Views: 245
Joined
Mar 29, 2011
Messages
847
Motherboard
ASRock X99 Extreme6
CPU
E5-2690 v4
Graphics
Radeon VII
Is anyone able to test Displayport 1.2 MST? I have one of the older 4k monitors that uses two Displayport streams. It took me forever to realize that there's a button you can hold down on the monitor to disable Displayport 1.2 when there's no signal. That got the port working! But I'm limited to 30hz refresh.
 
Joined
Nov 3, 2017
Messages
333
Motherboard
Gigabyte Z490 Designare
CPU
i9-10850K
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Is anyone able to test Displayport 1.2 MST? I have one of the older 4k monitors that uses two Displayport streams. It took me forever to realize that there's a button you can hold down on the monitor to disable Displayport 1.2 when there's no signal. That got the port working! But I'm limited to 30hz refresh.

I use a Saphire Radeon VII with DP 1.2 on a 4K monitor, works excellent.
 
Joined
Mar 29, 2011
Messages
847
Motherboard
ASRock X99 Extreme6
CPU
E5-2690 v4
Graphics
Radeon VII
I use a Saphire Radeon VII with DP 1.2 on a 4K monitor, works excellent.

Assuming that all monitors that use DP 1.2 for 4K are MST (i believe that is the case), then I should try using the force flash method with a Saphire BIOS, I guess. I'm just realizing I misread what I had seen about the flash program and it requires only a command line switch, not running in DOS / real mode. That's good. I'll report back here when done!
 
Joined
Mar 29, 2011
Messages
847
Motherboard
ASRock X99 Extreme6
CPU
E5-2690 v4
Graphics
Radeon VII
10.15.1 on Catalina.

I did some investigation of the BIOS files that are on techpowerup. Some of the branded ones are duplicates of what appears to be the stock AMD BIOS, which is this one: https://www.techpowerup.com/vgabios/209475/amd-radeonvii-16384-190211-1

All but one of the others didn't pass RSA signature check, so I think they're illegitimate:

Code:
C:\Users\Human\Downloads\atiflash>amdvbflash.exe -rsa AMD.RadeonVII.16384.190211.rom
The result of RSA signature verify is FAILED.

C:\Users\Human\Downloads\atiflash>amdvbflash.exe -rsa AMD.RadeonVII.16384.190211_1.rom
The result of RSA signature verify is PASS. [This is the BIOS my ASRock card has as stock.]

C:\Users\Human\Downloads\atiflash>amdvbflash.exe -rsa ASRock.RadeonVII.16384.190119.rom
The result of RSA signature verify is PASS. [This is the only older UEFI-enabled BIOS. I tried it, but didn't help my issue.]

C:\Users\Human\Downloads\atiflash>amdvbflash.exe -rsa MSI.RadeonVII.16384.190211.rom
The result of RSA signature verify is FAILED.

C:\Users\Human\Downloads\atiflash>amdvbflash.exe -rsa Sapphire.RadeonVII.16384.190211.rom
The result of RSA signature verify is FAILED.


@MACAK, could you do me a favor and dump your VBIOS with GPU-Z and post it here? I'd like to rule out this issue of alternative BIOSes before I try out an upgrade to Catalina.
 
Status
Not open for further replies.
Top