Contribute
Register

NEW 889 LegacyHDA - Digital/Analog/Headphone

Joined
May 19, 2010
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I am having the same issue with the Intel DH57DD and 889. VoodooHDA.kext works (mostly) and leaving it with that as I've tried many combinations of the legacy889HDA HDAEnabler combo's combined with 10.6.2 rollback AppleHDA.

So far with Voodoo the audio loads up fine on 10.6.3.
 
Joined
May 25, 2010
Messages
659
Wasn't this previously an announcement? Why is it a normal post now? It's really helpful, and I think should remain up at the top. ;)
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,445
Motherboard
ASUS TUF Z390-PRO GAMING - 2606 - UEFI
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
jimx86 said:
Wasn't this previously an announcement? Why is it a normal post now? It's really helpful, and I think should remain up at the top. ;)
It was prior to MultiBeast 2.0.0 when this was the only source for download. Now that it's included in MultiBeast it was demoted.
 
Joined
May 25, 2010
Messages
659
MacMan said:
It was prior to MultiBeast 2.0.0 when this was the only source for download. Now that it's included in MultiBeast it was demoted.

Cool, thanks for the info. MultiBeast just keeps getting better and better! Good job! :clap:
 
Joined
May 13, 2010
Messages
6
Motherboard
ASUS Rampage II Gene
CPU
i7
Graphics
Nvidia GeForce 9800 GT
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I get the same "Sound Assertion failed..." message as well. I have tried several times o get audio working on my X58A-UD3R but no luck.

I have added the DSDT,
Put legacy 889 into E/E
10.6.2 HDA into S/L/E
and
HDAEnabler for 889 into S/L/E


I have tried this several times by first deleting all the kexts and running Multibeast just to be sure. I have also tried booting with -f so as to rebuild my caches.


Could someone please help? I have spent many nights on this with no results.

Thanks
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,445
Motherboard
ASUS TUF Z390-PRO GAMING - 2606 - UEFI
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
cdickinson66 said:
I get the same "Sound Assertion failed..." message as well. I have tried several times o get audio working on my X58A-UD3R but no luck.

I have added the DSDT,
Put legacy 889 into E/E
10.6.2 HDA into S/L/E
and
HDAEnabler for 889 into S/L/E


I have tried this several times by first deleting all the kexts and running Multibeast just to be sure. I have also tried booting with -f so as to rebuild my caches.


Could someone please help? I have spent many nights on this with no results.

Thanks
Are you using MultiBeast 2.0.4?

In previous versions of MultiBeast, HDAEnabler for the 889 was broken.
 
Joined
Jan 13, 2010
Messages
681
Motherboard
GA-X58A-UD5 - 18G 1600Mhz DDR3 OSX-10.10
CPU
980x
Graphics
Radeon r9 290x + ATi 6850
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Thanks for the post.

I made the edits and compiled it.

After complining I end up with this inserted into the Device (HDEF) section below layout id.
Code:
 "layout-id", 
/**** Is ResourceTemplate, but EndTag not at buffer end ****/ Buffer (0x04)

Any significance?

rabbit
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,445
Motherboard
ASUS TUF Z390-PRO GAMING - 2606 - UEFI
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
rabbit74 said:
Thanks for the post.

I made the edits and compiled it.

After complining I end up with this inserted into the Device (HDEF) section below layout id.
Code:
 "layout-id", 
/**** Is ResourceTemplate, but EndTag not at buffer end ****/ Buffer (0x04)

Any significance?

rabbit
No
 
Joined
Jan 13, 2010
Messages
681
Motherboard
GA-X58A-UD5 - 18G 1600Mhz DDR3 OSX-10.10
CPU
980x
Graphics
Radeon r9 290x + ATi 6850
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Just wanted to say thanks again to Macman. The edits worked perfectly.

I am now down to 2 kexts in /e/e/

Thanks again.

r.
 
Joined
Jul 9, 2010
Messages
278
Motherboard
GA-P55M-UD2 (Rev 1.1)
CPU
i7 860
Graphics
9800GT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Is the problem regarding front panel mic already solved?
I hope there's a solution to this... I really wanted this to work.
Any updates for ALC889?
 
Top