Contribute
Register

need some help, cannot get 'Mac Pro' system definition to function!

Joined
Jun 6, 2013
Messages
22
Motherboard
ASUS P8Z77-I Deluxe (Mini ITX)
CPU
Intel Core I7 3770K
Graphics
Gigabyte Nvidia GTX 680
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys, struggling to get "About This Mac" to show my system as a Mac Pro as opposed to an iMac 2001 (which its set as default)

I've used multibeast for post installation, selecting Mac Pro 3,1 as system definition and it successfully installs the smbios.plis in /extra. After rebooting when going back into About This Mac its still showing as iMac 2001 with no serial number generated

I took a look in System/Library/Extensions and notices theres the AppleSMBIOS.kext is there anyway this is the cause?

Any help would be greatly appreciated

Thanks!
 
Joined
Jun 2, 2013
Messages
88
Motherboard
Gigabyte GA-H77M-D3H (revision 1.1)
CPU
i3-3210
Graphics
EVGA GeForce GTX 660 2GB
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Try to add AppleTyMCEDriver.kext in your System/Library/Extensions and then run Multibeast and check. Else you can also try to install Mac Pro 5,1 or 4,1 sysdef
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,161
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys, struggling to get "About This Mac" to show my system as a Mac Pro as opposed to an iMac 2001 (which its set as default)

I've used multibeast for post installation, selecting Mac Pro 3,1 as system definition and it successfully installs the smbios.plis in /extra. After rebooting when going back into About This Mac its still showing as iMac 2001 with no serial number generated

I took a look in System/Library/Extensions and notices theres the AppleSMBIOS.kext is there anyway this is the cause?

Any help would be greatly appreciated

Thanks!

Look at the output from bdmesg in Terminal to determine where smbios.plist list loading from.
 
Top