Contribute
Register

Need help migrating from Clover to OpenCore

Joined
Sep 9, 2011
Messages
926
Motherboard
HP 250 G5 (81EF) Clover UEFI
CPU
i3 5005u
Graphics
HD 5500 (1366x768)
Mobile Phone
Android
Hi. I have a functional hack laptop running Mojave and I would like to test OpenCore. I was following this guide:

And I'm not able to boot. I get an instant early reboot after trying to boot from the Mojave partition, despite the fact that I have enabled the AppleXcpmCfgLock and LapicKernelPanic kernel patches. Any help would be greatly appreciated.
 

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,819
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Hi. I have a functional hack laptop running Mojave and I would like to test OpenCore. I was following this guide:

And I'm not able to boot. I get an instant early reboot after trying to boot from the Mojave partition, despite the fact that I have enabled the AppleXcpmCfgLock and LapicKernelPanic kernel patches. Any help would be greatly appreciated.
no need to add your DSDT

VirtualSMC may be a better choice

also missing extra voodoops2 kexts in your kext list

-lilubetaall is not required

maybe have a read up on:
 
Joined
Sep 9, 2011
Messages
926
Motherboard
HP 250 G5 (81EF) Clover UEFI
CPU
i3 5005u
Graphics
HD 5500 (1366x768)
Mobile Phone
Android
no need to add your DSDT

VirtualSMC may be a better choice

also missing extra voodoops2 kexts in your kext list

-lilubetaall is not required

maybe have a read up on:
I must have done something wrong configuring the PS2 kexts. Do I have to insert the complete path of the 3 plugin kexts (Mouse, Keyboard, Trackpad)?
 

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,819
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I must have done something wrong configuring the PS2 kexts. Do I have to insert the complete path of the 3 plugin kexts (Mouse, Keyboard, Trackpad)?
yes, they need to be in the specific order
 
Joined
Sep 9, 2011
Messages
926
Motherboard
HP 250 G5 (81EF) Clover UEFI
CPU
i3 5005u
Graphics
HD 5500 (1366x768)
Mobile Phone
Android
yes, they need to be in the specific order
OK so I corrected my mistakes on the PS2 kexts but I still can't boot. I either get this memory mapping error (see pic) or just an instant reboot right after the kernel loads (after "End RandomSeed"). No kernel panic. Any ideas?
 

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,819
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
OK so I corrected my mistakes on the PS2 kexts but I still can't boot. I either get this memory mapping error (see pic) or just an instant reboot right after the kernel loads (after "End RandomSeed"). No kernel panic. Any ideas?
could be a nvram issue, try resetting it

or this:
 
Joined
Sep 9, 2011
Messages
926
Motherboard
HP 250 G5 (81EF) Clover UEFI
CPU
i3 5005u
Graphics
HD 5500 (1366x768)
Mobile Phone
Android
could be a nvram issue, try resetting it

or this:
Apologise for my ignorance, but how can I reset the NVRAM? sudo nvram -c in Terminal doesn't appear to do anything.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,819
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Apologise for my ignorance, but how can I reset the NVRAM? sudo nvram -c in Terminal doesn't appear to do anything.
shoul dbe an option in the boot picker to reset nvram, you may need to read up on the guide you are following to enable it in the boot picker
 
Joined
Sep 9, 2011
Messages
926
Motherboard
HP 250 G5 (81EF) Clover UEFI
CPU
i3 5005u
Graphics
HD 5500 (1366x768)
Mobile Phone
Android
shoul dbe an option in the boot picker to reset nvram, you may need to read up on the guide you are following to enable it in the boot picker
Apparently I already had CleanNvram.efi in the Tools folder. I just had to enable it in the config.plist. I did so and I cleared the NVRAM successfully. However, I'm still facing the same problem as in post #5. Is there a way I can use AptioMemoryFix.efi with OC?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,819
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Top