Contribute
Register

nⓩxtMac Pro - i9-9900k - Gigabyte Aorus z390 Pro - macOS Mojave - Sapphire Vega 64 Reference

Joined
Apr 21, 2019
Messages
3
Motherboard
z390
CPU
i9-9900k
Graphics
Rx580
Mac
  1. Mac Pro
I have one issue... when I put Smbios like yours, just one of my two monitors work... I don't know what to do...
 
Joined
May 4, 2018
Messages
140
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Pro
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I have one issue... when I put Smbios like yours, just one of my two monitors work... I don't know what to do...
Hi friend! Can I have a little more details, please? Current SMBIOS in use, system build specs, macOS Version, Clover Version, etc..
 
Joined
Sep 27, 2014
Messages
42
Motherboard
Z390 AORUS PRO
CPU
i9-9700K
Graphics
Vega 64
hey @MESwan any chance you could post your most up to date EFI folder?

I have tried to follow your first post to the letter (with and without the OC). Unfortunately though my machine (i9 + saphire 64) keeps suffering from:

1. random reboots
2. random screen going fully white and me having to reboot
3. random screen going black and all fans going to max

I'm at a loss in terms of what to do, or even where I could look for diagnostics to find out what's going on.
 
Joined
Jan 22, 2018
Messages
75
Motherboard
Asus Strix Z370-E
CPU
i9-9900K OC @ 5.0Ghz
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
hey @MESwan any chance you could post your most up to date EFI folder?

I have tried to follow your first post to the letter (with and without the OC). Unfortunately though my machine (i9 + saphire 64) keeps suffering from:

1. random reboots
2. random screen going fully white and me having to reboot
3. random screen going black and all fans going to max

I'm at a loss in terms of what to do, or even where I could look for diagnostics to find out what's going on.
Do you have the regular Sapphire Vega 64 or the Nitro+? I have similar issues with my Nitro+.
 
Joined
May 28, 2019
Messages
17
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Pro
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Hello Team,

I have the same build but have different GPU. Do I need some extra settings for my Sapphire RX 570 Pulse 8GB after installing Mojave 10.14.5. Or I need to use only your DSDT.aml attached files?

P.S. my first language is not English, and I can make some mistakes in text, sorry for that.
 
Last edited:
Joined
May 28, 2019
Messages
17
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Pro
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Hello Team,

I have the same build but have different GPU. Do i need some extra settings for my Sapphire RX 570 Pulse 8GB after installing Mojave 10.14.5. Or i need to use only your DSDT.aml attached files?

P.S. my first language is not English and i can make some mistakes in text, sorry for that.

Installed 10.14.5 using you guide. External USB HDD’s works.

But sleep have an issue. When I test it, display is turned off, but all leds on motherboard still work, and, after minute or half shutdown, all led’s, and turn it on motherboard back but display stay off. Try to wake it using Apple keyboard and Magic TrackPad (all using weird connections for now). After that, PC have reboot themselves, and now I have an boot error like “Couldn’t allocated runtime area”.

Even if I try to boot via bootable USB for installing, I still have this error and can’t load macOS. Can anybody help me please? Sleep kill macOS?

Update: i change from 64 to 32 and now can boot again in mscOS

Chipset → DVMT Pre-Alloc → 64M (change to 32M)
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Views: 49
Last edited:
Joined
May 28, 2019
Messages
17
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Pro
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Hello Team,

I have stack on boot now. (See screenshot, please.) Anybody can help, please?

UPDATE: I reinstalled macOS using other BIOS settings. Now run well.. need more time to test all.
 

Attachments

  • 7A5536ED-5C8C-42CD-9897-792E68DB07E7.jpeg
    7A5536ED-5C8C-42CD-9897-792E68DB07E7.jpeg
    4 MB · Views: 45
Last edited:
Joined
May 23, 2019
Messages
8
Motherboard
Ga-x299-Designare EX
CPU
i9-7920X
Graphics
AMD Radeon VII
Why using UserKernelCache=No ? Does it had an influence on the performances or anything ?
 
Joined
Apr 17, 2013
Messages
3
Motherboard
Gigabyte Aorus z390 Pro Wifi
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I need some help! Have done several successful builds using Gigabyte Boards and i7. Decided to build a new machine using i9-9900k, Gigabyte Z390 Aorus Pro Wifi and Sapphire RX 580 Pulse 8GB . Never had this much trouble getting to the installer. Created USB Installer using UniBeast 9.2 for Mojave. Went through Step 1 and 2 above completely. The only thing I couldn't find in the BIOS was
Chipset → DVMT Pre-Alloc → 64M
Chipset → DVMT Total Gfx Mem → 256M

USB Installer starts fine. Gets to Boot macOS Install from Install macOS Mojave. Get to Apple Logo, everything looks good but hangs up every time about 70% through and then get the 0 with the slash through it. Been at this for 3 days, I'm ready to give up and go to an i7 but I really want to use the i9 as we do a lot of FCP, DiVinci Resolve etc. I'm fairly sure that the Install USB is good because I can get to the install screen on another machine with an i7. Don't know what to do next.
IMG_8029 (2).jpgIMG_8030 (2).jpgIMG_8032 (1).jpg
 
Last edited:
Joined
Sep 25, 2017
Messages
6
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Master
CPU
i9-9900K
Graphics
Radeon VII
Do you use FCPX? I have a similar build (Aorus Z390 Master instead of Pro and Radeon VII). Renders and playback are really not what I was hoping for.
Current thread:
 
Top