Contribute
Register

Mystery: SpeedStep - Clover - z97x - 4790K

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 4, 2011
Messages
617
Motherboard
Asus Z170 Hero VIII
CPU
i7-6700K OC @4.6GHz
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Hi,

I'm running a Gigabyte Z97 UD5H + 4790K combo.

Clover is set to not generate C/P states (turned on in the BIOS, however), yet SpeedStep is fully working (checking with the Intel Power Gadget).

I do not have an SSDT installed either.

It crashes very rarely - would it be better to install a custom SSDT, or just leave it? BOIS tweaks might make it more stable.

It seems to be generating quite a few states...

0.8
1.12
1.15
1.19
1.44
1.76
2.08
2.40
2.72
3.04
3.36
...

Any ideas why its working automagically?
 
Joined
Jan 12, 2015
Messages
65
Motherboard
GA-Z97X-Gaming 7
CPU
4790K
Graphics
GTX 1050 Ti
Mobile Phone
  1. Android
Hi,

I'm running a Gigabyte Z97 UD5H + 4790K combo.

Clover is set to not generate C/P states (turned on in the BIOS, however), yet SpeedStep is fully working (checking with the Intel Power Gadget).

I do not have an SSDT installed either.

It crashes very rarely - would it be better to install a custom SSDT, or just leave it? BOIS tweaks might make it more stable.

It seems to be generating quite a few states...

0.8
1.12
1.15
1.19
1.44
1.76
2.08
2.40
2.72
3.04
3.36
...

Any ideas why its working automagically?

Sir, I've trying to get speedstep working properly on my z97 gaming 7 from gigabyte and I can't figure out what's going wrong, could you post a picture of your Intel gadget?
 
Status
Not open for further replies.
Top