Contribute
Register

My SSD doesn't show up in disk utility

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 14, 2012
Messages
26
Motherboard
Motherboard OR System make and model names > See Rules!
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 6870
My SSD, Samsung 830 Series 64GB does not show up in disk utility when i am trying to install OS X lion, any ideas???
 
Joined
Jun 14, 2012
Messages
26
Motherboard
Motherboard OR System make and model names > See Rules!
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 6870
SSD:Samsung 830 SSD
RAM:Corsair Vengeance Blue RAM 16GB
Processor:Intel Core i7 2600k processor
Graphics Card:AMD Radeon HD 6870
Power Supply: Corsair 650watt
Optical Drive: Asus DVD burner
Motherboard: Gigabyte GA-Z68XP-UD3

Motherboard Firmware: F8
 
Joined
Jun 14, 2012
Messages
26
Motherboard
Motherboard OR System make and model names > See Rules!
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 6870
Joined
Jun 10, 2012
Messages
4
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Could you post how you fixed this problem? I am having a similar issue.
 
Joined
May 6, 2011
Messages
99
Motherboard
Mac
CPU
Intel i7-950
Graphics
Nvida
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Did you initialize it and format it first?
 
Joined
May 8, 2012
Messages
4
Motherboard
MSI Z77MA-G45
CPU
Intel i5-3570k 3.4 Ghz
Graphics
Intel HD 4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Yes please explain step by step. I was able to boot using unibeast. currently my ssd and the bootable flash drive are the only drives. what are the settings in bios and what did you do to the drive before you booted up disc utility?
 
Joined
Jun 10, 2012
Messages
4
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
To everyone still looking for a solution, this is how I solved the problem.

When I had created my Unibeast USB key, I had created it using OSX Lion 10.7 build. Upon doing research both on Tonymacx86 and other websites, I read in multiple threads that Lion 10.7 disk utility has trouble at times finding certain drives, more specifically SSD's. So what I did is I rebuilt the Unibeast USB key using Lion 10.7.4 and voila - found my drive in the disk utility.

Hope this helps someone out there, cheers.

btw ~ Crucial 128gb SSD

EDIT: Yes, I meant 10.7.4 (dyslexia wins again)
 
Joined
May 8, 2012
Messages
4
Motherboard
MSI Z77MA-G45
CPU
Intel i5-3570k 3.4 Ghz
Graphics
Intel HD 4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
by 10.4.7 do you mean 10.7.4?? also where can i get full install of 10.7.4?
 
Joined
May 8, 2012
Messages
4
Motherboard
MSI Z77MA-G45
CPU
Intel i5-3570k 3.4 Ghz
Graphics
Intel HD 4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
solved. was able to buy osx from mac store and then booted with unibeast and it saw my drives!! for the record having 10.7.4 seems to be the way to solve this.
 
Joined
May 29, 2010
Messages
4
Motherboard
motherboard OR system make & model # > See Rules!
CPU
i7 > need model # > See Rules!
Graphics
HD 6xxx
Ok so im having the same problem and even dropped the 30 bucks for 10.7.4 and still a no show for my drive on the install. :banghead: is there anything else you would suggest. I currently have a hitachi 1tb hd ds7sac100 hardrive and an intel gigabyte ga-768x-ud5-83 mobo.
 
Status
Not open for further replies.
Top