Contribute
Register

My build: Intel DP35DP + ATI Radeon HD 6870 + Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 PRO USB

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 11, 2011
Messages
4
Motherboard
Mac Pro Early 2008
CPU
3 GHz Intel Core 2 Duo
Graphics
AMD Radeon HD 6870 1024 MB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi,

I've just finished Mountain Lion upgrade on my build and want to share it with other users. The described below was the same I've been using since SL:

Motherboard: Intel DP35DP
Memory: 8 GB (4 Kingston 2GB DDR2 800MHz PC2-6400 KHX6400D2/2G)
Display Adapter: Sapphire ATI Radeon HD 6870 1GB DDR5 PCIE 11179-09-20G
Monitor 1: LG E2250 21' DVI Port
Monitor 2: Samsung SMB1630N 13' VGA through DP Adapter
Wired Ethernet: Intel E1000
Wireless card: TP-Link WN951N (recognized as AirPort Extreme)
Bluray/DVD Writer/Reader: LG HL-DT-ST BD-RE BH10LS30
Sound Card: Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 PRO USB Sound Card - Model SB1095

Tips on install:

1. Removed ATI6000Controller.kext from install media as suggested by this thread: http://www.tonymacx86.com/mountain-...xx-white-screen-death-during-install-fix.html

2. Used GraphicsEnabler=No during Unibeast boot

3. After install process, I need to boot ML with GraphicsEnabler=No and run Multibeast 4.6.1, selecting EasyBeast

4. After installer finished, I've reinstalled ATI6000Controller.kext and changed my org.chameleon.Boot.plist to include the following key:

<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>AtiConfig</key>
<string>Duckweed</string>

5. USB Soundcard worked OOB, recognized as SB X-Fi Surround 5.1 Pro, but with only two channel available so far.

After install, I have a fully working CustoMac identified as Mac Pro 2008 running smoothly without Kernel Panics or any problems with the hardware listed above.

Hope it helps other users out there.

Andre Moraes
 
Joined
Jun 26, 2012
Messages
4,105
Motherboard
Z170 Deluxe
CPU
i5-6600K
Graphics
GTX 970
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
Are you booting from Usb or Hard drive. Im using the 6850 this is my org.chameleon.bott.plist

Screen Shot 2012-08-14 at 22.05.48.png
Here are the results
Screen Shot 2012-08-14 at 22.06.26.png
 

Attachments

  • Screen Shot 2012-08-14 at 22.06.26.png
    Screen Shot 2012-08-14 at 22.06.26.png
    115.6 KB · Views: 678
Joined
Aug 4, 2012
Messages
45
Motherboard
GA-Z77-D3H
CPU
i5 - 3570k
Graphics
Sapphire 6870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I'm booting from USBkey
 
Joined
Jun 26, 2012
Messages
4,105
Motherboard
Z170 Deluxe
CPU
i5-6600K
Graphics
GTX 970
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
Your graphics card works without any issues in Mountain lion. You don't have to do anything to make it work.

Willow
 
Joined
Jun 26, 2012
Messages
4,105
Motherboard
Z170 Deluxe
CPU
i5-6600K
Graphics
GTX 970
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
Your welcome, is your mouse freezing up?

I'm not having this issue.
 
Joined
Aug 4, 2012
Messages
45
Motherboard
GA-Z77-D3H
CPU
i5 - 3570k
Graphics
Sapphire 6870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
yes...
i think that happen when the cpu goes over 40% also for a sec
I have an ivy bridge, i should use the SSDT option in Multibeast for the i5 sandybridge proc?

EDIT:
Everything freeze for a sec, not only the mouse pointer...
 
Joined
Jun 26, 2012
Messages
4,105
Motherboard
Z170 Deluxe
CPU
i5-6600K
Graphics
GTX 970
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
yes...
i think that happen when the cpu goes over 40% also for a sec
I have an ivy bridge, i should use the SSDT option in Multibeast for the i5 sandybridge proc?

EDIT:
Everything freeze for a sec, not only the mouse pointer...

Yes you can use SSDT from Multibeast, I am using it for my sandy bridge. I stream live Tv from a satellite to my Hackintosh so freezing can not be an issue for me. I will see if I can find a thread for you. :crazy:
 
Joined
Aug 4, 2012
Messages
45
Motherboard
GA-Z77-D3H
CPU
i5 - 3570k
Graphics
Sapphire 6870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Used
Nothing changed. Still freeze every 5 secs.
With graphocsenabler=no, all running smoothly....
 
Status
Not open for further replies.
Top