Contribute
Register

Multibeast 8.0 install failed

Status
Not open for further replies.

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,462
Motherboard
ASUS TUF Z390-PRO GAMING - 2606 - UEFI
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS

Obvious Answer Man

Super Moderator
Joined
Jan 12, 2010
Messages
1,407
I use bios v12 on my Z68X-UD3H-B3My. I install with Quick start of Legacy mode.

Multibeast log:

11/20/15 09:31:51 - Starting MultiBeast 8.0.0-20151116
11/20/15 09:32:30 - Installing 'Bootloaders > Clover v2.3k r3320 Legacy Boot Mode'
11/20/15 09:32:42 - Installing 'BootVolume'
11/20/15 09:32:43 - Mounting EFI
11/20/15 09:32:43 - Installing 'Drivers > Misc > FakeSMC v6.18.1394'
11/20/15 09:33:04 - Installing 'Customize > System Definitions > Mac Pro > Mac Pro 3,1'
11/20/15 09:33:05 - Unmounting EFI
11/20/15 09:33:05 - Releasing XPC connection.
11/20/15 09:33:05 - Finished Installing.

Before installation, I cannot start without USB and with USB, the start freezes in the middle of starting.
http://www.tonymacx86.com/el-capita...-capitan-install-problems.html#CategoryFreeze
 
Joined
Sep 3, 2015
Messages
169
Motherboard
MSI X99A GODlike Gaming LGA 2011-v3 Intel X99
CPU
i7-5820K Haswell-E 6-Core 3.3 GHz LGA 2011-v3 140W
Graphics
MSI GeForce GTX 980Ti 6GD5T OC 6GB 384-Bit GDDR5
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
MultiBeast 8.0.1 released with SSDT installation failure fixed.

hi macman - does the new MultiBeast 8.0.1 fix any of the ethernet kexts? I am still struggling with getting my ethernet (E2400 kn) to work and know that you have been testing this system recently.

wondering if there would be some way to add the NullEthernet (from RehabMan) as an option to install with multibeast for those that are having trouble getting en0 to show up as built in?

Thanks so much for all of the work you do and i would be more than willing to help with testing any further development if needed?
 
Joined
Aug 30, 2011
Messages
10
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 rev. 1.3 F12
CPU
Intel Core i5-2500K OC
Graphics
NVIDIA GTX 1060 6GB
Mobile Phone
  1. iOS
Same issue here.

My MB is a Z68X-UD3H-B3 with F12 legacy bios.

Here's my log:

11/22/15 17:59:35 - Starting MultiBeast 8.0.1-20151119
11/22/15 18:00:08 - Installing 'Bootloaders > Clover v2.3k r3320 Legacy Boot Mode'
11/22/15 18:00:12 - Install of 'Clover_v2.3k_r3320-Legacy.pkg' failed.
'installer: Package name is Clover v2.3k r3320 EFI bootloader
installer: Installing at base path /
installer: The install failed (Installer ha incontrato un errore che ha impedito l'installazione. Contatta il produttore del software per ottenere assistenza.)
'. Exiting.

Can't find a solution... please help

UPDATE: just discovered that I'm unable to mount EFI partition (tried with both EFI Mounter v3 and Clover Configurator). I think it's the reason why MultiBeast fails installation. What now??
 
Joined
Aug 30, 2011
Messages
10
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 rev. 1.3 F12
CPU
Intel Core i5-2500K OC
Graphics
NVIDIA GTX 1060 6GB
Mobile Phone
  1. iOS
Reformat disk as GPT and reinstall OS X.

OK, but I've got both OS X and Windows on the same disk, I'd like to keep Windows partition without losing any data. How can I do?
 
Joined
Jun 2, 2012
Messages
22
Motherboard
Z68X-UD3H-B3
CPU
I5 2500K
Graphics
Nvidia GTX950
Legacy bios F12 on a GPT disk and same issue !
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,462
Motherboard
ASUS TUF Z390-PRO GAMING - 2606 - UEFI
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Status
Not open for further replies.
Top