Contribute
Register

MSI z390-A Pro, UHD 630 i5 8500 Random Freezing OC 0.7.8

Joined
Feb 5, 2022
Messages
13
Motherboard
Gigabyte z390 I aorus pro wifi
CPU
i5 8500
Graphics
UHD 630
Hi,
my MSI z390-A pro is running the latest version of OpenCore 0.7.8 and Big Sur with USB ports mapped and all apple services working along with graphics acceleration. The only problem I have had is the system will randomly freeze/lockup and I have to force a reboot with power buttons. I have attached a crash log from one of the panics/freezes + my EFI. I have noticed chrome will randomly give me the "Aw snap" error as well and pages are forced to reload quite frequently. I have spent a couple weeks trying to get this system 100% but I am not sure what could cause these panics. I have gone through Dortania guide, any help appreciated
 

Attachments

  • MSIz390APro.zip
    5.3 MB · Views: 35
  • CrashLog.txt
    2.5 KB · Views: 41
Joined
Dec 10, 2010
Messages
1,032
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Elite
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 6600 XT
Mobile Phone
  1. iOS
agdpmod=vit9696 boot arg is for AMD GPUs, try removing it.

Do you need dart=0 boot arg? Try without it.

Check LaunchAgents and LaunchDemons folders in /Library, to look for any strange file.
 
Joined
Feb 5, 2022
Messages
13
Motherboard
Gigabyte z390 I aorus pro wifi
CPU
i5 8500
Graphics
UHD 630
agdpmod=vit9696 boot arg is for AMD GPUs, try removing it.

Do you need dart=0 boot arg? Try without it.

Check LaunchAgents and LaunchDemons folders in /Library, to look for any strange file.
Awesome, it boots with both of those flags removed. I have no files in /Library/LaunchDaemons or /Library/LaunchAgents so it's nothing with that... :think: /System/Library/LaunchDaemons appears to be normal
 
Joined
Dec 10, 2010
Messages
1,032
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Elite
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 6600 XT
Mobile Phone
  1. iOS
Awesome, it boots with both of those flags removed. I have no files in /Library/LaunchDaemons or /Library/LaunchAgents so it's nothing with that... :think: /System/Library/LaunchDaemons appears to be normal
Ok. Try and comment if the problem has been fixed.
 
Joined
Feb 5, 2022
Messages
13
Motherboard
Gigabyte z390 I aorus pro wifi
CPU
i5 8500
Graphics
UHD 630
Ok. Try and comment if the problem has been fixed.
Will do, It seems to be running well now but I won't know 100% until a family member is home to use it and see if crashing has resolved.
 
Top