Contribute
Register

MSI PRO Z690 A DDR4 + i7-12700K + AMD RX 580

NorthAmTransAm

Moderator
Joined
Jul 26, 2018
Messages
1,775
Motherboard
MSI Pro Z690-A DDR4
CPU
i7-12700k
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi there, thanks for your help.
I tried your EFI folder too and it gets stuck exactly where the NorthAmTransAm one stops.

We're using the same stuff. Update your bio my dude!

Reset your BIOS settings and start fresh.
 
Joined
Apr 9, 2022
Messages
34
Motherboard
MSI Pro Z690-A Wireless
CPU
i9-12900k
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Hi there, thanks for your help.
I tried your EFI folder too and it gets stuck exactly where the NorthAmTransAm one stops.
have you tried to deactivate integrated wifi and its integrated in the BIOS during the installation and then reactivate it. also used ports the rear USB ports for booting the bone and a different pair for keyboard and mouse, m for me it worked better not to use glued ports
 
Joined
Apr 9, 2022
Messages
34
Motherboard
MSI Pro Z690-A Wireless
CPU
i9-12900k
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
THATS THE STUFF
Thanks for this!
Capture d’écran, le 2022-04-19 à 13.28.22.png
 
Joined
Dec 31, 2013
Messages
796
Motherboard
Huawei Matebook D
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620
Mobile Phone
  1. iOS
We're using the same stuff. Update your bio my dude!

Reset your bios settings and start fresh.
- Used the latest EFI 0.8.0
- Reset Bios to defaults without any change and the boot stopped exactly at the same point shown in the screenshot
- Used rear ports black and blue, got the same result
- Disabled the Intel WiFi/BLuetooth
- Now stuck in a different place compared to the previous attempt
 

Attachments

  • IMG_0289.jpeg
    IMG_0289.jpeg
    4.6 MB · Views: 28

NorthAmTransAm

Moderator
Joined
Jul 26, 2018
Messages
1,775
Motherboard
MSI Pro Z690-A DDR4
CPU
i7-12700k
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
- Used the latest EFI 0.8.0
- Reset Bios to defaults without any change and the boot stopped exactly at the same point shown in the screenshot
- Used rear ports black and blue, got the same result
- Disabled the Intel WiFi/BLuetooth
- Now stuck in a different place compared to the previous attempt
Have you added agdpmod=pikera to your boot args yet?
 
Joined
Apr 9, 2022
Messages
34
Motherboard
MSI Pro Z690-A Wireless
CPU
i9-12900k
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
It looks like you have AppleXCPMForceBoost enabled. Can tell by the Core Req 25.50. I found it to be unstable using that. Let me know how it goes.
for the moment everything seems stable but if I deactivate it I seem to lose power... I will do another test with the latest kext.
 

NorthAmTransAm

Moderator
Joined
Jul 26, 2018
Messages
1,775
Motherboard
MSI Pro Z690-A DDR4
CPU
i7-12700k
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
for the moment everything seems stable but if I deactivate it I seem to lose power... I will do another test with the latest kext.
With it disabled what is your CPU max clock speed in Intel Power Gadget (far left)?
 
Joined
Apr 9, 2022
Messages
34
Motherboard
MSI Pro Z690-A Wireless
CPU
i9-12900k
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
With it disabled what is your CPU max clock speed in Intel Power Gadget (far left)?
with the new kext the performance does not change whether it is activated or not, on the other hand when it is deactivated the CPU rests much better if it is not in demand... I now prefer to leave it deactivated thank you!
Capture d’écran, le 2022-04-19 à 17.06.05.png
Capture d’écran, le 2022-04-19 à 17.41.55.png
 
Top