Contribute
Register

MSI GS60 ghost pro 4K

Joined
Oct 19, 2016
Messages
61
Motherboard
MSI GS60 6QE ghost pro 4K
CPU
i7 6700HQ @ 2.60GHz
Graphics
GeForce GTX 970M & Intel HD530
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Apple
Mobile Phone
iOS
I changed the Graphics Intel to false as said in the guide, but it still isn't able to reach part one :/
there has to be something in my bios that isn't right but i can't figure it out
 
Joined
Oct 19, 2016
Messages
61
Motherboard
MSI GS60 6QE ghost pro 4K
CPU
i7 6700HQ @ 2.60GHz
Graphics
GeForce GTX 970M & Intel HD530
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Apple
Mobile Phone
iOS
can someone help me?
 
Joined
Jan 16, 2011
Messages
73
Motherboard
Gigabyte P35X v7
CPU
i7-7700HQ/HM170
Graphics
HD 630, GTX 1070 (3840 x 2160)
- XHCI hands off = enabled or disabled like a guy said
- DVTM-prealloc = 128 (what u said)
- CFG-lock is disabled

So can u advice me over skype with other options?
Change:

DVTM-prealloc = 96
 
Joined
Oct 19, 2016
Messages
61
Motherboard
MSI GS60 6QE ghost pro 4K
CPU
i7 6700HQ @ 2.60GHz
Graphics
GeForce GTX 970M & Intel HD530
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Apple
Mobile Phone
iOS
but i thought that even with that, i got a grey screen before the end and nothing came up then but I'll try again when i'm home
 
Joined
Oct 19, 2016
Messages
61
Motherboard
MSI GS60 6QE ghost pro 4K
CPU
i7 6700HQ @ 2.60GHz
Graphics
GeForce GTX 970M & Intel HD530
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Apple
Mobile Phone
iOS
Still getting a grey screen..
 
Joined
Jan 16, 2011
Messages
73
Motherboard
Gigabyte P35X v7
CPU
i7-7700HQ/HM170
Graphics
HD 630, GTX 1070 (3840 x 2160)
Try plugging in a HDMI monitor and running the install..
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
190,973
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Still getting a grey screen..
Gray screen is normal... it should eventually go away.

If you need analysis, you must provide data...
Attach EFI/Clover folder as ZIP (omit 'themes' folder).

Keep in mind with UHD you cannot expect to boot with graphics drivers enabled until you have patched IOKit/CoreDisplay.
 
Joined
Oct 19, 2016
Messages
61
Motherboard
MSI GS60 6QE ghost pro 4K
CPU
i7 6700HQ @ 2.60GHz
Graphics
GeForce GTX 970M & Intel HD530
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Apple
Mobile Phone
iOS
So after 1.5 months today i was able to go in to the installer with safe mode, I'm still testing because the hard drive didn't show up and it only booted when I use safe mode so still testing now

EDIT: booted and installed

Working:
- Built-in keyboard
- Build-in keyboard
- USB ports
- Ethernet

Not working:
- WiFi
- Sound
- Graphical glitches/buggy when opening panel with all applications or download/ glitches when hovering over program bar
- Glitches when booting => white flashing lines when booting up, they go away after disktop is loaded
- Still need USB to boot

Any help with this?
 
Last edited:
Top