MSI 9 Series Motherboards - OS X Setup and Configuration

Discussion in 'BIOS/UEFI' started by tonymacx86, Oct 10, 2014.

  1. trs96

    trs96 Moderator

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    6,204
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    I5-4690K
    Graphics:
    Intel HD4600
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 31, 2014 at 11:17 AM #11
    trs96

    trs96 Moderator

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    6,204
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    I5-4690K
    Graphics:
    Intel HD4600
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Check the MSI website for a newer version of the Bios. It should have the CFG option.
    2.4 version should work for you. Flash your bios as directed by MSI.

    You will need to connect to a monitor via either HDMI or DVI only to get this working
    VGA is not supported and DP doesn't seem to work reliably either. Those two things should
    correct your problem.
     
  2. ranegear

    ranegear

    Joined:
    Nov 9, 2014
    Messages:
    1
    Mobo:
    MSI Z97I Gaming AC
    CPU:
    i5-4690k
    Graphics:
    MSI GTX 760
    Nov 9, 2014 at 4:51 AM #12
    ranegear

    ranegear

    Joined:
    Nov 9, 2014
    Messages:
    1
    Mobo:
    MSI Z97I Gaming AC
    CPU:
    i5-4690k
    Graphics:
    MSI GTX 760
    Would this also work for the MSI Gaming Z97I mini-itx version as well?
     
  3. alessiman

    alessiman

    Joined:
    Nov 10, 2014
    Messages:
    22
    Mobo:
    MSI Z97i Gaming Mini-ITX
    CPU:
    i7 4790K
    Graphics:
    GX970
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Nov 11, 2014 at 12:34 AM #13
    alessiman

    alessiman

    Joined:
    Nov 10, 2014
    Messages:
    22
    Mobo:
    MSI Z97i Gaming Mini-ITX
    CPU:
    i7 4790K
    Graphics:
    GX970
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    I have it currently running with the MSI GTX 970 Gaming but currently can't work out audio, wireless or bluetooth

    The last two aren't deal breakers. But something like sound should be easy enough but alas i am stuck trying to get it working
     
  4. oger

    oger

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    81
    Mobo:
    MSI 7918-001R (Z97 GAMING 3)
    CPU:
    INTEL Core i5-4460
    Graphics:
    Gigabyte GTX 980
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Nov 11, 2014 at 7:33 AM #14
    oger

    oger

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    81
    Mobo:
    MSI 7918-001R (Z97 GAMING 3)
    CPU:
    INTEL Core i5-4460
    Graphics:
    Gigabyte GTX 980
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    are you really dependent on this onboard audio?
    Couldn't you just a usb audiostick that works?
    That´s what I would do, so no dealbreaker for me...
     
  5. alessiman

    alessiman

    Joined:
    Nov 10, 2014
    Messages:
    22
    Mobo:
    MSI Z97i Gaming Mini-ITX
    CPU:
    i7 4790K
    Graphics:
    GX970
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Nov 13, 2014 at 12:54 AM #15
    alessiman

    alessiman

    Joined:
    Nov 10, 2014
    Messages:
    22
    Mobo:
    MSI Z97i Gaming Mini-ITX
    CPU:
    i7 4790K
    Graphics:
    GX970
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Was this tested to see if it was true? Looking at the Gaming 9 link it says

    "The MSI GAMING motherboards come with an easily unpluggable Intel® Wi-Fi / Bluetooth module which also supports Intel® WiDi (stands for Wireless Display)."

    So they are not based on Broadcom BCM94352 HMB/AzureWave AW-CE123H chipsets.

    This is something I learnt the hard-way as I couldn't get BT/WiFi working before I realized i was barking up the wrong tree
     
  6. pepetuelo

    pepetuelo

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    60
    Mobo:
    GA-Z68AP-D3 & ASUS Z97-PRO-Wifi ac
    CPU:
    i7 2600 & i7 4770
    Graphics:
    Geforce Gtx 760
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 18, 2014 at 11:54 PM #16
    pepetuelo

    pepetuelo

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    60
    Mobo:
    GA-Z68AP-D3 & ASUS Z97-PRO-Wifi ac
    CPU:
    i7 2600 & i7 4770
    Graphics:
    Geforce Gtx 760
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    I have a similar model Z97 Gaming 5 to be specific. This has a 16GB x2 8GB with currently one memory ram installed.

    I am not using any video card at the moment so I'm booting with this flags:

    -v
    maxmem=4096

    and i am able to get to the welcome page.

    When I partition the Drive I get an error and I try again then it works.

    When I start the installation after a minute i get this error:

    https://www.dropbox.com/s/3zmtax86bhdas41/Photo Nov 18, 6 37 59 PM.jpg?dl=0

    Any Ideas?

    Im installing Yosemite using Unibeast method.

    Thanks
     
  7. wfj

    wfj

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    1,200
    Mobo:
    Gigabyte Z97X-SLI
    CPU:
    Intel i7-4790k
    Graphics:
    Gigabyte GTX 970 OC
    Mobile Phone:
    Android
    Nov 19, 2014 at 7:42 AM #17
    wfj

    wfj

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    1,200
    Mobo:
    Gigabyte Z97X-SLI
    CPU:
    Intel i7-4790k
    Graphics:
    Gigabyte GTX 970 OC
    Mobile Phone:
    Android
    I'm using the exact same motherboard. I had to use the -x boot flag so you might want to try adding that.
     
  8. oger

    oger

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    81
    Mobo:
    MSI 7918-001R (Z97 GAMING 3)
    CPU:
    INTEL Core i5-4460
    Graphics:
    Gigabyte GTX 980
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Nov 19, 2014 at 7:47 AM #18
    oger

    oger

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    81
    Mobo:
    MSI 7918-001R (Z97 GAMING 3)
    CPU:
    INTEL Core i5-4460
    Graphics:
    Gigabyte GTX 980
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    I'm using the gaming 3 Mainboard. It´s a little different.
    [FONT=Times New Roman, serif]-x -no-zp worked for me.[/FONT]
     
  9. phant-m

    phant-m

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    9
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 750 Ti 2GB
    Nov 19, 2014 at 7:35 PM #19
    phant-m

    phant-m

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    9
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 750 Ti 2GB
    I set the z97 Gaming 9 up with mostly (lol) no problems...What would be a good work around for the sound? And what should I do about wifi and bluetooth? What is the process for getting this things to work?...
     
  10. pepetuelo

    pepetuelo

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    60
    Mobo:
    GA-Z68AP-D3 & ASUS Z97-PRO-Wifi ac
    CPU:
    i7 2600 & i7 4770
    Graphics:
    Geforce Gtx 760
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 19, 2014 at 11:29 PM #20
    pepetuelo

    pepetuelo

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    60
    Mobo:
    GA-Z68AP-D3 & ASUS Z97-PRO-Wifi ac
    CPU:
    i7 2600 & i7 4770
    Graphics:
    Geforce Gtx 760
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS

Share This Page