Contribute
Register

Moving 'Studio One 4' Plugin GUIs under Mojave is laggy

Joined
Oct 15, 2011
Messages
830
Motherboard
ASUS Gryphon z87
CPU
i7-4770K
Graphics
HD4600 & RX580
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Apple
Hello,
I have a Computer with 2 separate drives, Windows 10 and macOS.

The GUI of Studio One feels more responsive under Windows 10.

Moving Plugin GUIs under Studio One 4 is laggy under Mojave.
Here is a video to show what I mean by laggy:


Is that 'normal' for Studio One or Hackintosh related ?
 
Joined
Jun 28, 2013
Messages
89
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING
CPU
i3-8350K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Air, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Looks to me like a graphics issue with your Hackintosh. Have you confirmed that GPU acceleration is working? I use MacX Video Converter Pro (free download) to see if "hardware encoding" is active.

See attached screen shot.
 

Attachments

Joined
Oct 15, 2011
Messages
830
Motherboard
ASUS Gryphon z87
CPU
i7-4770K
Graphics
HD4600 & RX580
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Apple
yeh acceleration is working, and Logic is totally smooth.


@KapnKrunch do you have Studio One ?
 
Joined
Oct 15, 2011
Messages
830
Motherboard
ASUS Gryphon z87
CPU
i7-4770K
Graphics
HD4600 & RX580
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Apple
Nope - using Pro Tools.

Maybe take a look see if there are any background processes chewing up CPU time.
Under Logic anything is lightning fast.
 
Joined
Jun 28, 2013
Messages
89
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING
CPU
i3-8350K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Air, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Under Logic anything is lightning fast.
That would suggest to me that the problem lies within the code of Studio One. I'd be curious to see how it performs on a comparatively equipped "real" Mac.
 
Joined
Oct 15, 2011
Messages
830
Motherboard
ASUS Gryphon z87
CPU
i7-4770K
Graphics
HD4600 & RX580
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Apple
I have meanwhile talked to others, they experience the same, but I haven't got any prove that it works on Apple Mac's better.
 
Top