Contribute
Register

Mojave installation stuck at 12 minutes remaining

Joined
Aug 1, 2018
Messages
55
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming WIFI
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Trying to install Mojave but keeps getting stuck at 12 minutes remaining - boot flags -v debug=0x100 is enabled but cant see what is actually causing it since i am stuck on the apple logo screen.

(attached EFI zip)
 

Attachments

Joined
Aug 1, 2018
Messages
55
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming WIFI
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,997
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
  • Check the edited CLOVERFileTree for some tips.
  • Upload BIOS screenshots [For steps check: #33]
  • When editing target HDD at DU during install use APFS to avoid delay for auto conversion during installation from HFS+J to APFS required in Mojave anyway.
  • If after all these still problem , add EmuVariable64UEFI-64.efi to /EFI/CLOVER/drivers64UEFI of USB Installer
 

Attachments

Joined
Aug 1, 2018
Messages
55
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming WIFI
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Thanks cmn699,
Just a bit of a background, this happened after upgrading from High Sierra to Mojave, it failed so did a full reinstall - My BIOS is exactly the same settings as in the High Sierra Install (screenshots in #12)
 
Last edited:
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,997
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Thanks cmn699,
Just a bit of a background, this happened after upgrading from High Sierra to Mojave, it failed so did a full reinstall - My BIOS is exactly the same settings as in the High Sierra Install (screenshots in #12)
  • Your BIOS screen shots lack important options like Initial Display First, Intel Processor related options, Chipset and Power.
  • No new Clover uploaded as suggested at #3
 
Joined
Aug 1, 2018
Messages
55
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming WIFI
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Hi @cmn699,

sorry it took a while only been getting back into it again.

Reloaded the config.plist file with the EmuVariable64UEFI-64.efi as you mentioned.
EFI dir zip uploaded.
Also got pics of the bios config.

Also tried removing the Sapphire RX580 Graphics, All other SATA, leaving the primary NVMe in.
Removed the external Apple WIFI card

Still stuck at 12 minutes.
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,997
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi @cmn699,

sorry it took a while only been getting back into it again.

Reloaded the config.plist file with the EmuVariable64UEFI-64.efi as you mentioned.
EFI dir zip uploaded.
Also got pics of the bios config.

Also tried removing the Sapphire RX580 Graphics, All other SATA, leaving the primary NVMe in.
Removed the external Apple WIFI card

Still stuck at 12 minutes.
  • Your BIOS shots look OK.
  • I have uploaded Screen Captures of CLOVER File Tree and config.plist SECTIONS with some editing/Annotations for you to try.
  • With the changed CLOVER boot in verbose and upload Problem screen
 

Attachments

Joined
Aug 1, 2018
Messages
55
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming WIFI
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Thank you for getting back to me so quickly @cmn699 !

I have done all those changes you suggested.

Unfortunately still get stuck at 12 minutes with the Apple Logo. Not sure how we can get the debug logs for this.
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,997
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Thank you for getting back to me so quickly @cmn699 !

I have done all those changes you suggested.

Unfortunately still get stuck at 12 minutes with the Apple Logo. Not sure how we can get the debug logs for this.
I have modified (add an EFI and removed one) drivers64UEFI from CLOVER-FileTree and attaching an image
 

Attachments

Joined
Aug 1, 2018
Messages
55
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming WIFI
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
No luck still getting stuck at 12 minutes remaining :(

Attached the updated EFI
 

Attachments

Top