Contribute
Register

Mojave AppleHDA Audio

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
23,708
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
Joined
Mar 5, 2016
Messages
4
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have seen previous posts about this, try the forum Search tool.
Thx, I tried to search and the suggest was reinstall native applehda.kext from installer, I did it using pacifist with the same result no output devices in my own language
 
Joined
Mar 5, 2016
Messages
4
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have seen previous posts about this, try the forum Search tool.
Thx, I tried to search and the suggest was reinstall native applehda.kext from installer, I did it using pacifist with the same result no output devices in my own language
Reinstalling Applehda.kext from Mojave installer 10.14.0 solve the problem, many thanks
 
Joined
May 27, 2016
Messages
40
So with 10.14 and having ALC1220 I can kill off 3rd party solutions and just use native? Or because it's layout 11, still need 3rd party?
Layout id 11 is removed from mojave. Need to either patch the kext to bring it back or use another one. As long as the uncompressed xml file size is not bigger any number in /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/Resources/ works. ApplleHDA has a static list of file sizes corresponding to layout ids. They remove half of items form HS to mojave.
 
Joined
Sep 24, 2012
Messages
159
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Master
CPU
i7-9900K
Graphics
GTX 760
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
I have ALC 1220 on Z390 Aorus Master. I do use the HDAS to HDEF Patch. Lilu 1.3.1 and Apple ALC 1.3.4. My Audio Doesnt work. Ioreg for HDEF attached.

My HDEF in ioreg looks like this.

Thanks for help
 

Attachments

Joined
May 20, 2010
Messages
23,708
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
Ioreg for HDEF attached
Remove HDAEnabler1.kext from where ever you installed it
See Post #1, Problems ...
This is not a problem solving thread
Off topic
 
Top