Contribute
Register

Mojave 8700K with UHD630 (3E92) only

Joined
Jan 4, 2013
Messages
129
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
MSI Radeon RX 5700XT Evoke + UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi,
wanted to check out some graphics accelleration related stuff in Mojave so i disassembled my GTX 1080.

Anybody here who already got a 8700K CoffeLake with UHD630 (ID is 3e92) working natively in Mojave beta.
What neccessary entries in config.plist?

IntelGFX: 0x0
ig-platform-id: 0x0
Inject-Intel true

arguments: -dart=0 (left out the -disableigxfirmware flag)

change GFX0 to IGPU dsdt fix removed (is this neccessary without discrete graphics?)


Any kexts like lilu or whatevergreen intelgraphicsfix needed?


Of course i removed all nvidia related stuff! As you can see MacOs leads but shows 31 MB 630 and under Graphic details "no Kext loaded"

Thanks for any help!
 

Attachments

  • configGFX.plist
    4.9 KB · Views: 126
  • Bildschirmfoto 2018-09-12 um 12.24.34 1.png
    Bildschirmfoto 2018-09-12 um 12.24.34 1.png
    313.2 KB · Views: 327
  • Bildschirmfoto 2018-09-12 um 12.25.28.png
    Bildschirmfoto 2018-09-12 um 12.25.28.png
    115.6 KB · Views: 330
Last edited:
Joined
Jan 4, 2013
Messages
129
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
MSI Radeon RX 5700XT Evoke + UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi,
wanted to check out some graphics accelleration related stuff in Mojave so i disassembled my GTX 1080.

Anybody here who already got a 8700K CoffeLake with UHD630 (ID is 3e92) working natively in Mojave beta.
What neccessary entries in config.plist?

IntelGFX: 0x0
ig-platform-id: 0x0
Inject-Intel true

arguments: -dart=0 (left out the -disableigxfirmware flag)

change GFX0 to IGPU dsdt fix removed (is this neccessary without discrete graphics?)


Any kexts like lilu or whatevergreen intelgraphicsfix needed?


Of course i removed all nvidia related stuff! As you can see MacOs leads but shows 31 MB 630 and under Graphic details "no Kext loaded"

Thanks for any help!


I realized setting DVMT PreAlloc in BIOS to 128mb instead of 32 AND installing LILU ans WHATEVERGREEN kexts fixed it for me!!!
So thats it?
Intel 630 only working with that WHATEVERGREEN Kext???
Without IGPU load Problem like in screenshot
 

Attachments

  • 20180912_131239.jpg
    20180912_131239.jpg
    3.9 MB · Views: 236
Joined
Jul 13, 2016
Messages
2,471
Motherboard
Gigabyte Z370 Gaming 5
CPU
I9 9900k
Graphics
Vega 64
Mac
  1. Mac mini
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
With the most recent lilu or whatevergreen you should be able to get the IGPU to work without any further configuration other then the standard enabled in the bios. I think you should give the IGPU as much memory as it will take.
 
Joined
Jan 4, 2013
Messages
129
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
MSI Radeon RX 5700XT Evoke + UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
With the most recent lilu or whatevergreen you should be able to get the IGPU to work without any further configuration other then the standard enabled in the bios. I think you should give the IGPU as much memory as it will take.


Thanks, that's exactly what made my configuration work!
 
Joined
Apr 12, 2018
Messages
43
Motherboard
Asus Z370-I ROG Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks, that's exactly what made my configuration work!
I used exactly your config and still run into a couldn't allocate runtime area issue. Could you post your EFI by chance?
 
Joined
Jul 26, 2012
Messages
202
Motherboard
Asus Maximus Formula IX
CPU
i7-7700K
Graphics
HD 630 / RX560
Thanks, that's exactly what made my configuration work!

To make everything 100% perfect, you may want to take a look at https://www.tonymacx86.com/threads/guide-intel-framebuffer-patching-using-whatevergreen.256490/ -- you can use Clover properties to modify port number and types to match what you have exactly. For example, the 'best match' platform ID for my system (7700k with HD630) specifies there should be 3 DisplayPort ports available; because I actually have 1 DP and 1 HDMI port, I use Clover properties to disable one, and change the type of another to HDMI.

That being said, if you're not experiencing any issues with all ports working and HDMI audio working, you don't *have* to mess with that :)
 
Joined
May 15, 2011
Messages
238
Motherboard
ASrock z370 Fatal1ty Gaming mini-ITX/ac
CPU
Intel Core i7 8700K @ 3.7GHz (4.7GHz Turbo)
Graphics
Intel UHD630/Gigabyte GTX 1070 Mini ITX
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
To make everything 100% perfect, you may want to take a look at https://www.tonymacx86.com/threads/guide-intel-framebuffer-patching-using-whatevergreen.256490/ -- you can use Clover properties to modify port number and types to match what you have exactly. For example, the 'best match' platform ID for my system (7700k with HD630) specifies there should be 3 DisplayPort ports available; because I actually have 1 DP and 1 HDMI port, I use Clover properties to disable one, and change the type of another to HDMI.

That being said, if you're not experiencing any issues with all ports working and HDMI audio working, you don't *have* to mess with that :)

How do you youse the gfxutil? The command does nothing for me in terminal.
 
Top