Contribute
Register

Mojave 10.4.1 Handoff stopped working

Joined
Apr 10, 2013
Messages
24
Motherboard
Asus Maximus X Hero
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
After upgrading to Mojave 10.4.1 Handoff stopped working.

Apart from the signature, i'm using a Wi-Fi + BT Combo card BCM943602CS, with bluetooth connected to the internal HS10 header, for which i implemented a proper SSDT (at least i hope so)

Worked very well on 10.13.6 and i' say also on 10.14, even though i just upgraded to Mojave a few days ago and 10.4.1 got released the same day, so i stayed on 10.4 just a few hours.

Attached problem reporting file, a huge thanks in advance for the help.
 

Attachments

Last edited:
Joined
Apr 10, 2013
Messages
24
Motherboard
Asus Maximus X Hero
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Thanks for the link, but BCM943602CS is natively supported so i think the problem is elsewhere, given that with High Sierra i had it working very reliably using the same config.

System report also show Handoff Supported, but the icons never show up on the dock, neither the hotspot on wifi menu.

I recalled that on High Sierra, even though i implemented a SSDT (mainly to set my BT USB header as internal to have proper sleep funcionality), i needed to have the USB port limit patch active, otherwise the icons never showed up in dock, even though BT was working correctly even without the patch.

The port limit patch has nothing to do, see post #9
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jul 7, 2018
Messages
44
Motherboard
Z370 Aorus Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
I have the Fenvi card, which is also natively supported. Handoff stopped working for me in Mojave, worked perfectly in High Sierra. I had to use the Broadcom Fixup kext from Clover, which solved the problem. I don't know if that will work for you or not but it might be worth a try.
 
Joined
Jan 18, 2018
Messages
104
Motherboard
GA EP45-UD3P
CPU
Q9550
Graphics
Sapphire RX 580 Nitro+ L.E
Mac
iMac, MacBook
Mobile Phone
iOS
Try logging out of your icloud on your devices and back in. Also reset the network setting of your device
 
Last edited:
Joined
Apr 10, 2013
Messages
24
Motherboard
Asus Maximus X Hero
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I have the Fenvi card, which is also natively supported. Handoff stopped working for me in Mojave, worked perfectly in High Sierra. I had to use the Broadcom Fixup kext from Clover, which solved the problem. I don't know if that will work for you or not but it might be worth a try.
Try logging out of your icloud on your devices and back in. Also reset the network setting of your device
Tried both suggestion with no luck
 
Joined
Apr 10, 2013
Messages
24
Motherboard
Asus Maximus X Hero
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
To double check, i just installed High Sierra on a spare disk, booting with the same clover config as Mojave, with custom ssdt and essential kexts on EFI. Having an ethernet connection i logged in to icloud while completing installation, and was even presented with an unseen before pop-up on my phone asking if I wanted to share my wi-fi password with the newly installed "imac", just to say how well hotspot is working on high sierra.
Opening a tab on iPhone instantly pops up an icon in dock, and so on. Handoff is working so smoothly on the same clover config.
Must be something with either Mojave or the previous install, definitely. Will investigate further and report.
 
Last edited:
Joined
Jul 27, 2013
Messages
6
Motherboard
Gigabyte Aorus 5 Z370
CPU
Intel 8700K
Graphics
Integrated Graphics
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Hi!

I've had the same issue. My hack started having graphic glitches, imessage, handoff, continuity stopped working on 10.14.1 so I reverted to 10.14 through my CCC backup disk. But unfortunately nothing else except graphics is fixed. Everything else is still messed up. Tried a lot of solutions but nothing seems to work.

I hope we can fix this somehow.
Let me know if you find a solution.

Thanks!
 
Joined
Jun 15, 2012
Messages
419
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 7-F13
CPU
i7-8700K OC @ 5.1Ghz
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Performa
Mobile Phone
iOS
I'm surprised no one suggested it, but have you tried to see if it's actually still connected to USB and not being clipped off by fact 10.14.1 probably killed off a few USB ports if you didn't have a proper port map?
 
Top