Contribute
Register

Mojave 10.14.6 Atheros E2200 Ethernet problem

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 17, 2016
Messages
5
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3
CPU
i5-6500
Graphics
HD 530
I have Gigabyte x170x with Killer E2201 LAN chip, on a fresh install of Mojave 10.14.6 when I install AtherosE2200Ethernet, my computer go super slow.
opening an app like Chrome take more than 5 min and its freeze constantly.
as soon as remove the network interface or make it inactive, every things back to normal.
I tired AtherosE2200Ethernet v2.1.0 AtherosE2200Ethernet v2.2.2 and AtherosE2200Ethernet v2.3.0 they all have the same problem.

I didn't had any problem in 10.14.5 it's only happened after updating to 10.14.6
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,691
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Please read and comply with the rules, in particular the one regarding profiles.
Link to profile Just three items - Motherboard (or prebuilt system), Processor (CPU) and Graphics.
 
Joined
Aug 5, 2016
Messages
10
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Master (F10b)
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. iMac
  3. Performa
  4. Power Mac
  5. PowerBook
  6. SE
Mobile Phone
  1. iOS
I have Gigabyte x170x with Killer E2201 LAN chip, on a fresh install of Mojave 10.14.6 when I install AtherosE2200Ethernet, my computer go super slow.
opening an app like Chrome take more than 5 min and its freeze constantly.
as soon as remove the network interface or make it inactive, every things back to normal.
I tired AtherosE2200Ethernet v2.1.0 AtherosE2200Ethernet v2.2.2 and AtherosE2200Ethernet v2.3.0 they all have the same problem.

I didn't had any problem in 10.14.5 it's only happened after updating to 10.14.6
Did you find any solutions ?
I have the same issue with the same chipset on 10.14.6. It happened also with usb 3 ethernet adapter !
 
Last edited:
Joined
Jul 17, 2014
Messages
15
Motherboard
AsRock Z370-ITX/ac
CPU
i7-8770K
Graphics
GTX 1050 Ti
I had a similar issue on my MSI Z97 G45 motherboard, but using an older v2.1.0 worked for me. I posted an issue in the github repo for the release to be available for download, but the author, Mieze, said I was too dumb to understand anything: https://github.com/Mieze/AtherosE2200Ethernet/issues/23

**shrug**
 

msh

Joined
Oct 31, 2013
Messages
250
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-UD3H
CPU
i5-4690S
Graphics
HD 4600
Mobile Phone
  1. Android
I have Gigabyte x170x with Killer E2201 LAN chip, on a fresh install of Mojave 10.14.6 when I install AtherosE2200Ethernet, my computer go super slow.
opening an app like Chrome take more than 5 min and its freeze constantly.
as soon as remove the network interface or make it inactive, every things back to normal.
I tired AtherosE2200Ethernet v2.1.0 AtherosE2200Ethernet v2.2.2 and AtherosE2200Ethernet v2.3.0 they all have the same problem.

I didn't had any problem in 10.14.5 it's only happened after updating to 10.14.6

Hi AtherosE2200Ethernet v2.2.2 must works on 10.14.6, do you try to put it in EFI/Clover/kexts/Other?
But AtherosE2200Ethernet v2.3.0 works only on 10.15
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top