Contribute
Register

Mojave 10.14.5 Intel HD630 No resume from sleep

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 24, 2013
Messages
47
Motherboard
ASUS Z270 TUF Mark 1
CPU
I7-7700K
Graphics
HD630 / GTX 1080 Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
True, but I’ve spent time making sure the key is “genuine”. I’ll just change it to something else and post it in a bit.

Thanks again!
 
Joined
Mar 24, 2013
Messages
47
Motherboard
ASUS Z270 TUF Mark 1
CPU
I7-7700K
Graphics
HD630 / GTX 1080 Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Here you go...

Thanks very much for helping me out!

Just to reiterate - everything works 100% on this hack except wake from sleep (iMessage, iGPU with full acceleration, Handoff, Apple Watch login, bluetooth, lan, wifi etc. etc. all AOK) - it sleeps, but does not wake as described above.

N.B. You may notice my main GPU is present, it's a 1080Ti, I've also removed this from the PC in the past and it made no difference. (previous to Mojave, as far as High Sierra, I used Nvidia Web drivers and sleep worked AOK! Now I am forced to use HD630 :( )

P.S. One other thing of note, pmset -g only shows the following (I noticed if I boot from the Unibeast Pendrive that the full array of pmset options are present. However, this did not affect my issue either way):-

System-wide power settings:
Currently in use:
hibernatemode 0
womp 1
networkoversleep 0
sleep 0 (sleep prevented by nsurlsessiond, nsurlsessiond, nsurlsessiond, nsurlsessiond, UserEventAgent, sharingd)
Sleep On Power Button 1
ttyskeepawake 1
hibernatefile /var/vm/sleepimage
disksleep 10
displaysleep 10


Cheers,

Jon.
 

Attachments

  • Archive.zip
    30.2 MB · Views: 38
Joined
May 11, 2011
Messages
1,157
Motherboard
Asrock B365M Phantom Gaming
CPU
i5-9600KF
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
Here you go...

Thanks very much for helping me out!

Just to reiterate - everything works 100% on this hack except wake from sleep (iMessage, iGPU with full acceleration, Handoff, Apple Watch login, bluetooth, lan, wifi etc. etc. all AOK) - it sleeps, but does not wake as described above.

N.B. You may notice my main GPU is present, it's a 1080Ti, I've also removed this from the PC in the past and it made no difference. (previous to Mojave, as far as High Sierra, I used Nvidia Web drivers and sleep worked AOK! Now I am forced to use HD630 :( )

P.S. One other thing of note, pmset -g only shows the following (I noticed if I boot from the Unibeast Pendrive that the full array of pmset options are present. However, this did not affect my issue either way):-

System-wide power settings:
Currently in use:
hibernatemode 0
womp 1
networkoversleep 0
sleep 0 (sleep prevented by nsurlsessiond, nsurlsessiond, nsurlsessiond, nsurlsessiond, UserEventAgent, sharingd)
Sleep On Power Button 1
ttyskeepawake 1
hibernatefile /var/vm/sleepimage
disksleep 10
displaysleep 10


Cheers,

Jon.

Power management was not implemented correctly, usb and DriversUEFI64.

Replace EFI folder then go to mojave drive / Library / Preferences and delete 2 files related to power management, reboot.

After Reboot check sleep and give me another IORegistry file.
 

Attachments

  • Screen Shot 2019-06-03 at 11.11.08 PM.png
    Screen Shot 2019-06-03 at 11.11.08 PM.png
    841.1 KB · Views: 76
  • EFI.zip
    22.1 MB · Views: 61
Joined
May 23, 2019
Messages
243
Motherboard
ASRock Z390 Phantom
CPU
i9-9900K
Graphics
UHD 630
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@mattystonnie can you take a look at this one too please ? Thank you
 

Attachments

  • Deep’s iMac.ioreg
    5.3 MB · Views: 58
  • EFI.zip
    22.3 MB · Views: 42
Joined
Mar 24, 2013
Messages
47
Motherboard
ASUS Z270 TUF Mark 1
CPU
I7-7700K
Graphics
HD630 / GTX 1080 Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,

Here is the latest IORegistry.

Two things of note.

1. pmset -g now shows all the power options.
2. Boot time is quite a lot quicker!

Unfortunately the wake from sleep still fails.

however, there is no output from pmset -g log | grep -I failure

So, we have some good progress.

Keep up the good work!!

Cheers,

Jon.
 

Attachments

  • IOR.zip
    8.5 MB · Views: 29
Joined
Mar 24, 2013
Messages
47
Motherboard
ASUS Z270 TUF Mark 1
CPU
I7-7700K
Graphics
HD630 / GTX 1080 Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,

Here is the latest IORegistry.

Two things of note.

1. pmset -g now shows all the power options.
2. Boot time is quite a lot quicker!

Unfortunately the wake from sleep still fails.

however, there is no output from pmset -g log | grep -I failure

So, we have some good progress.

Keep up the good work!!

Cheers,

Jon.
I *think* that the system is now waking (not halting) however, the displays are not initialising.

It *appears* to be the same problem, but I think this is now different.

Not 100% sure tbh, just my observations.

Jon.
 
Joined
May 11, 2011
Messages
1,157
Motherboard
Asrock B365M Phantom Gaming
CPU
i5-9600KF
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,

Here is the latest IORegistry.

Two things of note.

1. pmset -g now shows all the power options.
2. Boot time is quite a lot quicker!

Unfortunately the wake from sleep still fails.

however, there is no output from pmset -g log | grep -I failure

So, we have some good progress.

Keep up the good work!!

Cheers,

Jon.

Do you have kexts installed in Library/ Extensions? I see Intel Mausi Ethernet in IOReg.
What is your BIOS settings for IGPU? You should use UEFI boot and wake on power button not by device.
Changed a few things and add a patch for Sata ports.
 

Attachments

  • EFI.zip
    22.2 MB · Views: 45
Last edited:
Joined
Mar 24, 2013
Messages
47
Motherboard
ASUS Z270 TUF Mark 1
CPU
I7-7700K
Graphics
HD630 / GTX 1080 Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I *think* that the system is now waking (not halting) however, the displays are not initialising.

It *appears* to be the same problem, but I think this is now different.

Not 100% sure tbh, just my observations.

Jon.
Do you have kexts installed in Library/ Extensions? I see Intel Mausi Ethernet in IOReg.
Yes. There are kexts installed there.

I had to also install USBInjectAll in L/E as well as it wasn’t being picked up from the Clover/Other folder.

However, there are only the kexts you placed in C/O plus the Mausi one that I installed anyway.

Let me know it this is a problem.

P.S. the fault is different.

The system sleeps but wakes immediately at the moment.

The screen is blank, but the machine is pingable etc. I installed teamviewer and the system re-appears after wake.

Unfortunately Teamviewer is “detecting a commercial environment” and is blocking access (even though this is not commercial!) so I can’t log on to see if the system is running.

Jon.
 
Joined
May 11, 2011
Messages
1,157
Motherboard
Asrock B365M Phantom Gaming
CPU
i5-9600KF
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS

Attachments

  • EFI.zip
    22.3 MB · Views: 48
  • Screen Shot 2019-06-03 at 11.11.08 PM.png
    Screen Shot 2019-06-03 at 11.11.08 PM.png
    841.1 KB · Views: 70
Joined
May 11, 2011
Messages
1,157
Motherboard
Asrock B365M Phantom Gaming
CPU
i5-9600KF
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
Yes. There are kexts installed there.

I had to also install USBInjectAll in L/E as well as it wasn’t being picked up from the Clover/Other folder.

However, there are only the kexts you placed in C/O plus the Mausi one that I installed anyway.

Let me know it this is a problem.

P.S. the fault is different.

The system sleeps but wakes immediately at the moment.

The screen is blank, but the machine is pingable etc. I installed teamviewer and the system re-appears after wake.

Unfortunately Teamviewer is “detecting a commercial environment” and is blocking access (even though this is not commercial!) so I can’t log on to see if the system is running.

Jon.

Delete the kexts from library/ extensions , kext like usbinjectall and intel mausi, whatevergreen.
Kexts should only be installed in Clover/Others, I already placed those kexts there.
 
Status
Not open for further replies.
Top