Contribute
Register

Moarfish's build - GA-B75M-D3H i5 3570K

Joined
Aug 18, 2011
Messages
397
Motherboard
GA-Z97N-Wifi
CPU
i5-4590S
Graphics
HD4600
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Please Moarfish, could you have a look at my MultiBeast config, here : http://www.tonymacx86.com/mountain-...8-correct-multibeast-choices-ga-b75m-d3h.html

I am afraid of missing something.
Yesterday, I could not reboot and decided to reinstall all. (since my new build was running for less than 24h, it was not big deal.)
Thanks.

Thanks a lot for your help Moarfish!
My Mac Midi is up and running. It was a problem with the USB drive, which is dead. I got another one to boot and run MultiBeast.
 
Joined
Nov 5, 2012
Messages
16
Motherboard
GA-Z270M-D3H
CPU
i7-7700
Graphics
Sapphire Nitro+ RX 580 4GB
First let me say, thanks Moarfish for the awesome guide. I have the same setup as you and it work perfectly.

I'm using a GTS450 which also works flawlessly.

The problem i face now, is when i add my second graphics card. It's a nVidia Quadro nvs 285, Mountain Lion detects both cards, however my third monitor does not work and my graphics on the other two monitors are sluggish and very choppy as if the kexts have not loaded.

Below are screens of the two cards:

1.png
2.png

When the second card is added, i also have to boot into safe mode.

Any ideas on how i can get around this issue?
I've installed nVidia DP3 kexts, but this has not helped.

Thanks,
Scab
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
345
Motherboard
I didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I've followed your guide using a GA B75M D3V, i3 3225 Ivy bridge, OCZ vertex 2 120gb, 8GB Corsair XMS DDR3, Asus GTS450 and a apple mini pci-e wireless card in a pcix1 adapter in a generic mATX case with 500w power supply and sony optiarc dvd writer

used unibeast with ML 10.8.2 then your multibeast guide

Ga b75m d3v is Rev1.1 and bios F11 (was f6 from factory)

only problem is the no mute on audio and some capacitor hiss through speakers (this was present in win8 also so may be a board problem - rather than software)

only been running a few hrs, so will play and test further

No mute in Audio is normal. I still cannot find a solution for it at the moment and I have mention on the post. I do not have capacitor hiss for speakers.
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
345
Motherboard
I didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
When the second card is added, i also have to boot into safe mode.

Any ideas on how i can get around this issue?
I've installed nVidia DP3 kexts, but this has not helped.

Thanks,
Scab

I do not have experience running Dual display card. May be you should try asking in the Graphic Section may be some genius got some ideas for it.
 
Joined
Nov 5, 2012
Messages
16
Motherboard
GA-Z270M-D3H
CPU
i7-7700
Graphics
Sapphire Nitro+ RX 580 4GB
I do not have experience running Dual display card. May be you should try asking in the Graphic Section may be some genius got some ideas for it.

Thanks Moarfish, i've decided to go with the HD4000 + GTS450. I had to inject the below string into org.chameleon.Boot.plist to get it the internal graphics recognised.

<string>7f0000000100000001000000730000000200000002010c00d041030a000000000101060000027fff04002c0000004100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066006f0072006d002d006900640000000800000005006201140000006800640061002d0067006600780000000d0000006f6e626f6172642d31</string>
 
Joined
Jul 8, 2011
Messages
28
Motherboard
GA-B75M-D3H
CPU
i5-3570k
Graphics
HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
thnx 4 the quick reply :D

i tried all usb ports and no luck ... even i tried ps2 kexts to fix it and still no luck and the bios is up to date

the keyboard is working fine , just the mouse ( and i check if the mouse is ok ... it worked in bios and in ubuntu 12.10 live )

So any idea to fix this lame problem :S ???

Edit : After looking up for a solution , most people recommend to check legacy support while creating the usb in unibeast , but i don't have access to osx ( my friend created the usb fro me )

so can any ony share the legacy support kext ?

i tried the legacy support and still nothing ... every damn things works expect the mouse !!!!!!!!

any idea ?? bios wise or kexts wise ???
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
345
Motherboard
I didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
i tried the legacy support and still nothing ... every damn things works expect the mouse !!!!!!!!

any idea ?? bios wise or kexts wise ???

No one report mouse issue. So it should not be kext wise.
Try with another mouse.
 
Joined
Jul 8, 2011
Messages
28
Motherboard
GA-B75M-D3H
CPU
i5-3570k
Graphics
HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
No one report mouse issue. So it should not be kext wise.
Try with another mouse.
OK. i will buy a new mouse tomorrow :D

Do u recommend specific brands beside apple ( Apple Mouse and Kb is very expensive here in Egypt :( ) ? and does dpi matters ( is 1000 dpi enough ) ?
 
Joined
Jul 8, 2011
Messages
28
Motherboard
GA-B75M-D3H
CPU
i5-3570k
Graphics
HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
OK. i will buy a new mouse tomorrow :D

Do u recommend specific brands beside apple ( Apple Mouse and Kb is very expensive here in Egypt :( ) ? and does dpi matters ( is 1000 dpi enough ) ?

Finally :D after changing the mouse to way better one ( wireless too ;) ) everything is up and running
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
345
Motherboard
I didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Finally :D after changing the mouse to way better one ( wireless too ;) ) everything is up and running

Oh. Nice to hear that. Enjoy.
 
Top