Contribute
Register

ML: UEFI HDMI audio, no dsdt edits

Joined
Feb 17, 2012
Messages
26
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD5H
CPU
2600k @ 4.5Ghz w/ H90/NF-A14PWM
Graphics
Sapphire Vapor-X 7970 Ghz @ 1150
Mac
iMac, MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Amazing. Works perfectly.

2600k
Z77X-UD5H
GTX 660
 
Joined
Nov 6, 2012
Messages
3
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
CPU
Intel Core i5 2500k
Graphics
GeForce GTX 770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android, iOS
Thank you, it works flawlessly with my Onkyo receiver and monitor speakers. Unfortunately I cannot use onboard audio.

2500k
Z77X-UD3H
GTX 650
 
Joined
Nov 24, 2012
Messages
1
Motherboard
Gigabyte Ga-Z77-DS3H
CPU
I7 3770k
Graphics
Gigabyte HD 6870
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Performa
Mobile Phone
iOS
Works great on GA-Z77-DS3H and Gigabyte HD 6870. Many thanks.:clap:
 
Joined
May 2, 2013
Messages
12
Motherboard
Gigabyte GA-Z77N-WIFI
CPU
Intel i5-3570k
Graphics
Intel HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android, iOS
Arggg :banghead: I can't figure out where I'm going wrong. Followed the installation instructions to the letter and still no HDMI audio (HDMI video terrific). Maybe someone can steer me in the right direction.

Motherboard: Gigabyte Z77N-WiFi, 8GB RAM
BIOS Version: F2
CPU: Intel i5-3570k processor
Integrated Intel HD Graphics 4000
ASUS PB238 1920x1080 display via HDMI (HDMI audio works on Win 8)

Brand new, fresh install of 10.8.2, updated immediately to 10.8.5 prior to starting the HDMI audio procedure.

HDMI / DisplayPort Output listed under System Report, Audio, Intel High Definition Audio

Television: Yes listed under System Report, Graphics / Displays


However, HDMI audio does not appear in available audio output devices in System Preferences, Sound.

Verified Intel 4000 video on 0x7, audio on 0x5, 0x6 via IOJones
(PEGP@ffff, GFX0@2 and HDEF@1B are all there, too.)

(I am seeing the message "IOACPIPlatformDevice is not serializable" under acpi-device under each of those items. Don't know if that is related or not.)

I downloaded audio_ssdt-uefi_hdmi_v3.zip from first post.

Extracted SSDT-1.aml and copied it to Extra folder.

Renamed the file to SSDT.aml. The only other file in Extra is smbios.plist along with three folders (Keymaps, modules, Themes). Nothing else in there. I deleted org.chameleon.Boot.plist before installation (does smbios.plist have to be deleted also?)

I hope that's enough info to get started. Any ideas?

Thanks.
 
Joined
Sep 23, 2013
Messages
1
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
After messing my dsdt file up once, reinstalling, and doing it again... it works! Now I have a great OSX HTPC. Thanks a million - love it.
 
Joined
May 10, 2013
Messages
27
Motherboard
GA-Z77-UD4H
CPU
i5 3570k
Graphics
gtx 650
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
hdmi audio was working fine and one day it goes out. the display isnt in the sound output settings anymore. hdaenablers are deleted. check out my ioreg please

gaz77xud5h
hd4000 graphics
i5 3570k
CA 500m
 

Attachments

Top