Contribute
Register

macOS Mojave is Now Available on the Mac App Store

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 31, 2011
Messages
589
Motherboard
Gigabyte GA-Z77-DS3H-F11a
CPU
i5-3570K OC @ 4.2GHz
Graphics
HD 4000
Mobile Phone
Android
* GA-Z77-DS3H + Intel HD4000 Gfx + macOS Mojave INSTALL SUCCESS ! *
  • Backed up macOS High Sierra and my EFI partition
  • Mounted EFI with EFI Mounter v3
  • Purged my /EFI/CLOVER/.. deleted apfs.efi, RealtekHDA.kext and all audio entries from config.plist (kernel & kext Patches)
  • Ran Clover_v2.4k_r4674 , same as before except I'm now using ApfsDriverLoader-64 and AptioMemoryFix-64
  • SIP entries and Rt Variables set as Partially Disabled
  • Ran the Install macOS Mojave.app from macOS High Sierra 10.13.6 desktop
  • After reboots and installation completed, log into macOS 10.14 Mojave and set up iCloud - Success..
  • Clover TRIM patch, my DSDT and SSDT all working except no audio (as expected !)
  • Mounted EFI again
  • Ran Toleda audio_cloverALC-130_v0.6.command patch FAIL - Terminal output said patch not supported in macOS Mojave :(
  • Luckily Toleda has an alternative method (see Mojave AppleHDA Audio) so I installed the AppleALC and Lilu kexts into /EFI/CLOVER/Kexts/10.14 folder
  • Rebooted back into macOS Mojave and my Realtek ALC889 audio is working :)
 
Joined
Jul 28, 2013
Messages
6
Motherboard
GA-Z77-DS3H - Clover UEFI
CPU
Intel i5-3570 @ 3.40 GHz
Graphics
EVGA NVIDIA GeForce GT-640
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
Lost my Wi-Fi after update... TL-WDN4800 doesn't recognized anymore

EDIT: also seems like usb port limit from 10.13.6 doesn't works in 10.14
I also have the same WiFi card, also experiencing this issue. Someone brought up a potential solution earlier in this thread (still trying to test this myself):

I did some research and found out Apple did remove Wi-Fi/Bluetooth support for some Atheros cards AR92xx/93xx in Mojave.

I also found out you can get it back with a little easy trick:
  1. On High Sierra 10.13.6, go to System > Library > Extensions > IO80211Familly.kext > Contents > Plugins
  2. Copy AirPortAtheros40.kext and install it in L/E of Mojave drive (make sure you use KextBeast for installation).
  3. Rebuild kext caches with terminal - sudo kextcache -i /
In my case I didn't even have reboot. Wi-Fi works again immediately after kext rebuild.

I guess I'll hold out on the BCM94331CD/BCM94360CD some other time.

Only issue now is that the fans on my Vega 56 likes to rev up suddenly and not go down. I have to either restart or sleep to get it quiet again.
I'm giving this a shot by extracting the relevant kext from a High Sierra VM that I happen to have on hand.
 
Joined
Feb 3, 2014
Messages
70
Motherboard
Gigabyte GA-H87M-D3H
CPU
i5
Graphics
HD 4600
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android
What should be Clover config and kext for Mojave? My specs:

  • GA-H87M-D3H
  • Haswell i5 3.1MHZ
  • 4600/NVIDIA GTX750ti
  • SSD 480gb
 
Joined
Feb 21, 2011
Messages
98
Motherboard
Asus Rampage V Extreme X99
CPU
i7-5960
Graphics
GTX 1080 Ti
- I am on latest Clover but I still have OsxAptioFixDrv-64.efi instead of AptioMemoryFix-64.efi. I had trouble in the past on my system (MacOSX 10.13.6, Asus Rampage V Extreme, i7-5960, NVidia GeForce GTX 1080 Ti, Samsung 970Pro NVME) with AptioMemoryFix-64 (clover not showing or slow, booting stalling, having to power-off and wait, etc). Lately I found out that HFSPlus.efi did not allow Clover work when installed on my NVME (clover menu froze) so I had to move to VBoxHfs-64.efi.
- Like most of us, I am waiting for the NVidia Web Drivers before trying to upgrade.
- I would like to keep HFS+ if possible - I don't trust APFS yet.

@Robbish
Is disabling SIP mandatory ?
 
Joined
Mar 31, 2011
Messages
589
Motherboard
Gigabyte GA-Z77-DS3H-F11a
CPU
i5-3570K OC @ 4.2GHz
Graphics
HD 4000
Mobile Phone
Android
@Robbish
Is disabling SIP mandatory ?
maybe not these days, I have SIP set to Partially Disabled probably out of habit because when SIP was first introduced to us and the next new macOS install came around, setting SIP like this ensured that Third Party Unsigned Apps and Kexts loaded so If SIP already Enabled give you no issues then keep it like that ;)
 
Joined
Jul 28, 2013
Messages
6
Motherboard
GA-Z77-DS3H - Clover UEFI
CPU
Intel i5-3570 @ 3.40 GHz
Graphics
EVGA NVIDIA GeForce GT-640
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
It also broke my Wi-Fi. I was using a $20 Fenvi PCI-e Wi-Fi card I bought off Amazon. It has an Atheros chipset (not sure the exact model). It was working out of the box with no additional kexts or patches since Sierra.

Not sure if Apple have disabled support for it in Mojave. I'm not going to bother attempting to get it fixed, but just go out and buy an BCM94331CD which comes directly from the 2012 iMacs + PCI-e adapter. Hopefully that would give me better and more reliable Wi-Fi + Bluetooth.

Still, let me know if you find any fix for this, as I'd love to be able to use the Atheros until I get the Broadcom.
I did some research and found out Apple did remove Wi-Fi/Bluetooth support for some Atheros cards AR92xx/93xx in Mojave.

I also found out you can get it back with a little easy trick:
  1. On High Sierra 10.13.6, go to System > Library > Extensions > IO80211Familly.kext > Contents > Plugins
  2. Copy AirPortAtheros40.kext and install it in L/E of Mojave drive (make sure you use KextBeast for installation).
  3. Rebuild kext caches with terminal - sudo kextcache -i /
In my case I didn't even have reboot. Wi-Fi works again immediately after kext rebuild.

I guess I'll hold out on the BCM94331CD/BCM94360CD some other time.

Only issue now is that the fans on my Vega 56 likes to rev up suddenly and not go down. I have to either restart or sleep to get it quiet again.
Lost my Wi-Fi after update... TL-WDN4800 doesn't recognized anymore

EDIT: also seems like usb port limit from 10.13.6 doesn't works in 10.14
I'm just writing to confirm that this method to restore support for my AR9380 (TP-LINK TL-WDN4800) worked. Copied kext, placed on desktop. Ran KextBeast, which installed to /S/L/E (not just /L/E). WiFi did not work, however, until after a reboot in my case (rebuilding cache was not enough).

Before I did that, I also tried having the kext injected via Clover instead of installed via KextBeast; that did not fix the problem.

I'm kinda new around here but took a good scour at the rules and found nothing (I think) that would prohibit me from sharing the High Sierra kext, so it's uploaded here for others' convenience. Naturally if a mod feels that this is not acceptable, feel free to remove the attachment.
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jun 26, 2018
Messages
44
Motherboard
ROG STRIX B250F
CPU
i5-7600K
Graphics
HD 630
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
@btreex86,

Can you elaborate on where you got this release date for the updated Nvidia WebDrivers, I've been monitoring the Nvidia developer and support forums and there is no mention of a updated WebDriver with Metal 2 support in the near future.

Cheers
Jay
I can't link to external forums here but I've seen many guys reporting that they've gotten their WebDrivers two days after High Sierra release.
 
Joined
Jun 26, 2018
Messages
44
Motherboard
ROG STRIX B250F
CPU
i5-7600K
Graphics
HD 630
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
September 27-28? :O OMG. Is there way to force native display resolution with default graphics driver? Because I have 1280x1024 set and my eyes hurts... :p
Install Csm-Video UEFI64 bit driver (may be misspelled but it's something like that) you'll get native resolution...
 
Joined
Jul 26, 2012
Messages
203
Motherboard
Asus Maximus Formula IX
CPU
i7-7700K
Graphics
HD 630 / RX560
I see some people here saying they don't "trust" APFS and are going through increasingly convoluted processes to continue using a 20 year old file system that isn't officially supported under the latest OS. What, exactly, is not "trusted" about it? I'm having difficulties finding any verifiable cases of any data loss or other filesystem issues on any revision of APFS even remotely associated with Mojave. Back in the version that released with High Sierra, Mike Bombich (of CCC fame) found a single bug with DiskImagesHelper that related to handling of sparse images (and only specifically triggered in odd edge cases, and only specifically when moving data into a sparse image), but that bug was reported and fixed quite some time ago. I guess I'm just curious why people are going so far out of their way to avoid using what Apple is extremely strongly recommending all macOS users use.
 
Status
Not open for further replies.
Top